På äventyr med Julia

Min nyfikna lilla tjej kryper runt här i lägenheten och kollar i skåp och smakar och fingrar på allt hon kommer åt. Det är så roligt att titta på henne när hon nyfiket försöker förstå sig på saker. 
Har man barn blir hela livet fullt med äventyr - Tack för att jag får vara med på ert Lucas och Julia !
 
Pluttan börjar nu också mer och mer att resa sig upp utan stöd. Hon försöker sträcka sig till möbler men märker hon att det är för långt chansar hon inte utan kryper då istället. Hon kommer nog gå före hon blir 1 år!
 
Idag är tanken att vi ska ner till Barnens hus (Öppna förskolan) som vi hängde på ofta med Lucas. 
Jag fick dock höra att de inte hadenågon verksamhet där och vi har därför gått till en annan. 
Nu verkar de dock ha öppet igen!
Mina ögon är bättre, röda men bättre. Förhoppningvis känns de så OK att vi kan pallra oss ner för att träffa lite folk!
 


Mål för framtiden

Det börjar bli dags att planera lite för framtiden..
Jag kan inte påstå att jag börjar bli gammal men när man närmar sig trettio vill man gärna ha lite struktur och veta vad som kommer hända de närmaste åren. 
Jag vet att jag gärna pluggar vidare. 
Jag har vart inne på mycket olika utbildningar. Allt från Hälsa, ekonomi, polis och lärarutbildningar. 
 
Jag tog fram mitt slutbetyg från gymnasiet som är en väldigt blandning av MVG, VG, G och dessvärre IG.
Det stör mig att veta nu att hade jag bara gått på en del av dessa löjliga lektioner som inte ens var svåra hade jag sluppit en del IG.
För att kunna vara behörig till att läsa vidare måste man ha minst 90 % av sina betygspoäng i G eller mer. Jag, en skolkare behöver läsa upp 200 poäng för att komma dit.
Som min pappa brukar säga - "Det du inte har i huvudet får du ha i benen". Jag tyckte inte det var så viktigt som 18 åring att lägga prio på skola, vilket jag får sota för nu.
 
 
Jag har nu pratat med en Syokonsulent och kommit fram till att om jag vill läsa vidare till lärare (vilket jag är mest inne på) behöver jag komplettera mina betyg med matte B och engelska B. Dessa två kurser borde ge mig 200 poäng och en chans att söka in!
Jag skulle helst vilja läsa till Grundlärare 1-3, men kan nog tänka mig läsa till årskurs 4-6 också. 
   Läser någon studerande lärare eller lärare min blogg och kan ge mig lite hintar om utbildningen och jobbet? 
 
Jag kommer inte kunna läsa förrän Ante har pluggat färdigt så detta blir först 2015 men det känns skönt att veta att vi kan börja någonstans. Förhoppningvis kan vi snart beta av vår lista på saker vi vill göra inom 5 år. Ante ska bli färdigtutbildad, jag vill påbörja utbildning, vi vill gifta oss, flytta till hus (eller större boende), och ev. skaffa ett till barn. Vi får se i vilken ände vi börjar !
 
 
 

En liten olycka!

Igår när Ante kom hem började vi två med maten medan barnen lekte på golvet. 
Lucas tröttnade på att leka med lillasyster ganska snabbt och gick in på sitt rum för att leka på egen hand. 
Vi fortsatte laga mat tills vi tyckte att det blev så där kusligt tyst.
Då kom jag på!
Jag glömde ställa upp tvättmedelpaketet på bänken igen efter att ha satt på en maskin! Mycket riktigt så hade Julia hittat det nyöppnade paketet och vält det så det låg en står hög med tvättmedel på golvet. Julia hade händerna fulla med medel samt runt munnen.
I panik började jag skölja munnen men som tur var fanns det inget där. Vi ringde till giftcentralen som sa att det är sällan någon fara när barn har fått tvättmedel i sig då de inte brukar svälja så mycket.
Vi gav henne vatten och om hon skulle börja kräkas skulle vi ringa igen. 
Julia visade dock inga täcken på illamående och lekte som vanligt igen - dock utan tvättmedelpaketet.
 
Dags att göra läganheten lite barnsäker igen nu när vi har en liten donna här hemma som letar upp nya ställen och saker att utforska!
 
en sovandes Julia efter en dag med nytt äventyr!


New in

Nu har jag fått hem nya fodral till två av mina kuddar i soffan. 
Passar bra in i mitt lilla storstadstema vi har i vardagsrummet!
 

 
 

Nestle smoothie - Buzzador kampanj

Jag är medlem i ett företag som heter Buzzador. 
Det betyder att jag som medlem får ta del av en del kampanjer de har och testa nya produkter som kommit ut på marknaden. Min uppgift är att testa produkterna och dela ut en del av smakproven jag fått för att sprida nyheten och höra vad andra tycker om produkten. 
 
Den här gången är det Nestles smoothie som ska testas. 
Den är 100 % frukt i och dessutom Kravmärkt. 
Jag kommer ta med mig några till Öppna förskolan på Torsdag, ett perfekt tillfälle att bjuda på lite mellanmål!
 
Här är mina testpiloter.
Bägge gillade dem skarpt! Den ena blev dock lite kladdigare än den andra och fick avsluta sitt mellanmål i badkaret!
 
 


En nödvändig ändring

I förrgår beslutade vt att byta plats på Julias och Lucas sängar. Nu mer har vi Lucas i hans säng i vårt sovrum och Julia får sova ensam i Lucas rum. 
Vi har märkt att Julia är extremt lättstörd. Hon vaknar av minsta lilla ljud så när vi ska lägga oss vaknar hon alltid. Hon vaknar också alltid om någon småhostar på natten eller när Ante väckarklocka ringer (fast den ofta bara vibrerar). Detta har gjort att både henner och vår sömn blir störd. 
Ingen av oss får sova de timmar vi egentligen behöver. 
Dessa två nätter som hon sovit ensam hat gått bättre än förväntat. Hon har vaknat en gång!
 
Tanken är att barnen ska dela på det lilla "kryp in" vi har till barnrum men nu har vi det så här ett tag tills Julia börjat dagis iaf. 
 
Nu har vi sängen för oss själva. Lucas som alltid kom in till oss på nätterna behöver inte längre ligga i vår säng - han känner sin trygg av att ha sängen i vårt rum vilket gör att han inte heller vaknar mer på nätterna. 
 
Så det här beslutet var ett av de bästa vi gjort på länge - att vi inte gjorde detta tidigare!
 


Ännu en slappardag!

 
Måndagen har snart gått. Mat i magen (idag köttfärslimpa) och barnen är i badet med Ante. 
Snart är det läggdags för pluttisarna och jag och Ante ska dö lite i soffan innan det även är dags för oss att sova!
Lucas är feberfri idag men har snällt roat sig med lite pyssel, lite dansande och hoppande samt gosat i soffan med mig och Julia som inte heller känner sig helt kry. 
Julia har även idag lite förhöjd temp och har vilat nästan hela dagen. Jag har inte längre feber men känner verkligen inte OK. Mitt fina öga gör ju inte saken bättre. Imorgon när jag lämnar på dagis kommer folk säkert tro att jag blivit slagen, haha! Röd och svullen! Vi får väl se imorgon !
   
 
By the way - Igår såg vi färdigt på säsong två av HOMELAND - sjukt bra serie. Ni som inte sett den - kolla på den! Sjukt spännande varenda avsnitt. Nu är det dags att hitta någon annan serie. Alla pratar om Sons of anarchy - är den bra ?
 
 

Snygg värre

Igår innan jag gick och la mig tyckte jag att det kliade lite i ögat och att det var lite rött. Ante kollade så att det inte fanns något där och sedan gick vi och la oss. 
Hela natten har jag gått och baddat och torkat ögat rent. Det bara rinner från det och det är så rött !
Dock gör det inte ont eller kliar så värst mycket. Ögoninflammation, here we go!
 


Ericas Coleslaw

Trots att både jag och Lucas har feber här hemma (och legat på soffan hela dagen) känner jag att jag vill laga en god middag till familjen - det är ju ändå Lördag. 
Idag blir det stekt fläskkotlett med cole slaw.
Gillar du vitkål precis som jag?
 
Här får du receptet!
 
300 gr vitkål
3 morötter
2 dl creme frachie
1/5 dl majonäs
en klick dijonsenap
salt och svart peppar.
 
Om du vill kan du även ha i en liten gul lök.
 
Smarrigt och enkelt - precis som mat ska vara!
 
 

 

Gårdagen

Igår efter att vi hade vart och åkt Lucas nya snowracer myste vi till Pettsson och Findus - Lucas kändes lite hängig och blev senare väldigt varm. När vi tog tempen visade det sig att han hade över 40 graders feber. Lucas somnade därför väldigt tidigt och missade vårt besök av farbröderna Philip, Marcus, hans tjej Emelie och farfar Pelle. Vi åt tacos och grabbarna kollade hockey. 
När alla åkt hem tittade jag och Ante på Hypnotisören som jag redan sett på bio - mycket bra film!
 
Natten har vart ganska bökig då Lucas feber gjort att han vaknat flera gånger, där på har vi ju Julia som vaknar några gånger per natt. 
Så idag är vi väldigt slitna hela familjen. Lucas feber är bättre men han är fortfarande ganska pipplig. Julia snorar och jag och Ante känner oss lite ur gängorna!
Därför blir det en lugn innedag utan träning och andra aktiviteter. Istället blir det filmmys, lite lek och förhoppningsvis en tidig kväll. 
 
 
 
Ha en bra lördag allesammans!
 
 


Mysfaktor

Efter att ha fått en sova heeeela natten (Julia vaknade sex och somnade om en timme till) känner jag mig utvilad och pigg. Det gör såå mycket med humöret om man bara få sova!
Morgonen har flytit på här hemma utan några konflikter eller bråk, vilket också är ganska ovanligt när man har en trotsig treåring hemma :)
När Julia sov målade Lucas lite teckningar som vi ska skicka till nära och kära. När Julia väl valknade igen har de lekt snällt med varandra.
Jullan reser upp mot alla möjliga ting. Hon försöker också resa upp utan stöd men ramlar då ganska fort ner igen. Skam den som ger sig - snart står hon upp och börjar knata runt här på jorden. 
   Ute är det svinigt kallt men Lucas tjatar att han vill ut och åka sin nya Stiga snowracer som jag kom över för ynka 350 kr! Vi får se om Ante blir sen, annars tror jag nog han får ta på sig att gå ut och åka i pulkabacken - blir lite svårt att dra barnvagn plus lucas och snowracer upp och ner i backen. 
 
Just idag känner jag mig sådär härligt glad. Jag vet varför - men jag håller det hemligt för er ett tag till ;) 
 
 

Fisksoppa med smak av saffran

 
Här kommer recept på en mycket smarrig fisksoppa. Passar perfekt när det är lite kyligt ute.
Till 4 pers:
 
400 gr toskfliè
300 laxfilè
300 gram färska räkor med skal (vi brukar dock hoppa dessa)
1 purjolök
1 gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsvin vitt
1 dl creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
2 fiskbuljongtärningar
2 dl vatten
1 paket saffran (vi som gillar saffranssmaken brukar dock ha två)
1 tsk tomatpurè
1 tsk timjan
salt och vitpeppar efter behag
Ibland har vi också i lite skivad kokt potatis
 

GÖR SÅ HÄR

1. Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka löken.

2. Fräs purjo och lök i en stekpanna tills den har blivit mjuk. Pressa vitlöken i pannan.

3. Blanda i tomatpuré, salt, timjan och basilika. Fräs en kort stund.

4. Tillsätt vin och buljongtärningar och koka ett par minuter.

5. Häll i grädde, creme fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.

6. Skär fisken i mindre bitar, ca 5 cm. Sjud i ca 7 min till fisken blivit fast.

7. Tillsätt räkorna, hetta upp snabbt och servera genast.

Servera med bröd och aioli eller lite creme fraiche
 
Hoppas ni testar det och att det går hem i era hem precis som här!
 
 
 
   

Ericadagen idag

Grattis ni ca 15.000 andra Erica/Erika som har namnsdag idag (och till er dryga 35.000 som heter det i andranamn). Själv hade jag inge tanke på att det var den 24/1 idag så tack till mamma och pappa som ringde och grattade mig och tack fam. Palmgren som skickade ett sådant fint kort!
Vi får väl se om karl i huset kommer ihåg det ! Haha!
 
Hittade en bild tagen på mig och Ante i Malmö sommaren 2007 ! 


En liten kissekatt

.. är vad jag har här hemma idag!
Efter en ganska stökig natt har både jag och Julia vilat en bra stund idag på förmiddagen så efter lunch kunde äntligen ta tag i saker här hemma.
Julia har verkligen fått kläm på hur man gör med "läragåstolen" och nu far hon fram här obehindrat på golven. 
Det gäller ju att passa på när inte storebror är hemma, för då vill nämligen han köra runt henne i den!
 
Lilla snoffsan har åkt efter mig när jag dammsugat och skurat golven. Nu tar jag en kaffepaus för att sedan packa ner Julia i vagnen och bege oss till affären för att köpa de sista ingredienserna till kvällens middag.
 
Ni andra småbarnsmammor där ute kanske kan hjälpa mig med en grej?
Julia har hela tre tänder på G och hon verkar ha ont o tandköttet - jag har testat med att gnugga lite alvedon på tandköttet och gett henne lite "riviga" leksaker att bita på - men har ni något annat tips för vad som kan lindra smärtan?
 
 
 
 

Fattigt men gott

Idag serverades det Blodpudding med bacon och rivna morötter här hemma. 
Kanske inte den mest exlusiva maträtt som finns här i världen med ack så god!
Nu är vi mätta i magen och ungarna ska hoppa i badet.
Pappa Ante drar på hockey så ikväll blir det några timmar ensamtid (om barnen vill sova vill säga).
 


Mys med Tuva!

Idag fick jag äran att få träffa lilla söta Tuva och hennes mamma Mikaela.
När vi kom sov den lilla sessan i sin säng som hon drunknade i. Sötnosen är tre veckor och så söt och späd att jag nästan började gråta när jag såg henne. Ett sånt litet knyte!
Man glömmer fort hur små de kan vara, Julia som snart är tio månader kändes så ofantligt stor när man jämförde. Mikaela bjöd på lunch och våra flickor sov en bra stund så vi fick tjattra ostört. 
   Vi gav Tuva två pyjamaser med fötter och en mjuk skallra. 
 
Tack för idag tjejer - hoppas vi ses snart igen !
 
 
 

En shoppingtur

Efter att en tjej kom över för att köpa de resterande kläderna jag hade i strl 98 (totalt sålt för 900 kr - NICE!) stack jag och Julia ner till stan.
Jag var ute efter en snygg lampa att ha i vår innerhall. Som vanligt när jag är på stan hittade jag så mycket annat än just det jag var ute efter.
Vi kom hem med en ny matta, nya ljus och en låda från In och finn att ha småsaker i. Allt detta var avsatt till hallen, nu ska jag bara gå på jakt efter en annan lampa.
Jag blev också en sport-BH rikare. Innan vi gick hem köpte vi också en liten present till lilla Tuva som vi ska träffa imorgon. Sötnosen är bara tre veckor och det ska bli så mysigt att få snusa på liten, liten bebis igen!
På vägen hem var vi två barnvagnar som var på bussen. När vi stannade på en hållplats till kom det en mamma med en tvillingvagn. Hon fick nätt och jämnt plats då vi alla delade med oss av utrymmet. 
Dock vägrade busschauffören köra om inte hon gick ut.
Han påstod att hennes vagn gjorde att det blev för trångt och om det skulle börja brinna hade ingen kommit ut. Jag brukar bli sur och tvär när folk ska tränga sig in i bussen men där här gången upplevde jag faktsikt att det gick!.
Stackarn fick gå ut igen och vänta ännu en halvtimme med sina 3 månaders bebisar i kylen..
Tyckte faktiskt synd om henne. 
 
Nu är Lucas hämtad och jag ska packa upp tvätten från igår och påbörja middagen innan Ante kommer hem runt 17.30. Ska bara aktivera barnen med något så mamma kan få pyssla lite själv ;)
 

 

Plötsligt slog det mig..

Snart är januari slut. 
Sedan är det bara februari, mars - sedan April, då Julia blir ett helt år gammal!
Vad hände med den här tiden. Var tog året vägen?!
 
Jag tyckte året jag gick hemma med Lucas gick sakta och jag längtade faktiskt lite tillbaka till jobb och vardagen igen. Det kan jag inte påstå att jag gör nu.
Julia, min lilla prinsessa är snart så gammal är det är dags att lämna bort henne på dagis i flera, flera timmar. Bara tanken får mig att börja gråta. 
(Precis nu ringde även min nya Produktionsledare och undrade när jag kommer tillbaka!, vi bokade ett möte om två veckor).
Lucas började dagis när han var drygt 1 1/2 år gammal. Lilla Julia kommer bara vara precis ett år. Hon känns ju så liten fortfarande.
 
Usch, det känns verkligen i mammahjärtat att det är dags att lämna över "ansvaret" till en grupp av främlingar som ska få vara med ens barn nästan mer tid än en själv. 
Dock vet jag ju att det gick bra för Lucas (fast det var ett par tuffa veckor i början) och han stormtrivs ju där nu.
Det är bäst att ta vara på de dagar jag har kvar med Julia och mysa extra mycket med Lucas nu när han bara går sex timmar varje dag på dagis och fredagarna ska nu mer bli vår "hittapåroligasaker dag".
 
Lilla pluttan kommer nog dock trivas bra på dagis - hon har ju vart där nere och hälsat på varje dag i ett års tid så hon känner igen människorna och lokalerna. Det känns bra!
 

 
 
 

En städmåndag

Phu!
 
Kom precis hemifrån Curves och möts av doften av mat så fort jag öppnade dörren. HÄRLIGT!
Snart ska familjen äta Tonfiskpasta.
 
Idag har jag rensat bland alla bebisleksaker. Det är mycket som Julia aldrig använder och mycket somär för mindre barn. Dags att ge det vidare till de som väntar smått !
När jag ändå var på G med det tog jag även tag i Lucas rum och omorganiserade lite där också. Julia höll mig sällskap. Hon har kanppt sovit något i dag. Hon sov 20 min på fm och 30 min på em. Alla har inte barn som sover flera timmar på dagen eller som inte vaknar på nätterna :)
 
Hörs imorgon igen, då hoppas jag att jag hinner byta sängkläder i alla sängar och ta mig ner till stan en vända. Kram! <3
 
 
 

 

GI-Lasagne

Mmmm... Ett gott alternativ till den klassiska lasagnen. 
Till detta serverades perfekt kokt broccoli. 
Mumma!
 


Bullbak

Efter frukost klädde vi alla på oss för att gå ut i det fina vädret.
Vi åkte lite pulka i en brant backe och det uppskattar verkligen Lucas som gillar när det går fort!
   Även Ante åkte men det visade sig inte vara så smart då pulkan gick sönder - den var nog inte riktigt anpassad för hans vikt!
 
Sedan fick vi skynda oss hem för att möta upp en tjej som kom och köpte lite av Lucas urväxta kläder i strl 98. Det är verkligen toppen när man kan göra så. Varför slänga helt OK kläder när någon annan kan få glädje av dem? Det hon inte ville ha blir jag av med på tisdag då nästa tjej kommer och köper det resterande. 
 
Ante stack sedan för att träna. Då påbörjade jag och Lucas ett bullbak medan Jullan åkte runt i sin gåstol.
Så när Ante kommer hem blir det bullfika!
 
Härliga söndag - känner mig så tillfreds på något vis idag!
 
 
 
 


Lördagskväll

Nu är kvällen här och middagen är i magen. 
Farfar Pelle kom förbi för att äta lite mat med oss och leka lite med barnen.
Just i detta nu är Julia precis lagd i säng och Lucas håller på att hoppa förfullt på varenda möbel han kan hitta! Lördagsgodiset har geivit honom en liten extra kick!
 
Fläskfile med en fräsch sallad till middag. Farfar kom med ett gott vin så nu ska vi sjunka ner lite i soffan och dega innan John blund får komma. 
 
Det har vart så fruktansvärt fint väder här idag men bitande kallt. -14 var det när jag åkte till gymmet. 
Imorgon hoppas vi att det inte är lika kallt så vi kan vara ute och leka ett tag i det fina vädret!
 
Önskar er andra en trevlig kväll! Kramar!
 



Lördagsfrukost

Barnen vaknade kl 08 och eftersom Ante hade natten var det bara för mig att ta på mig morgonrocken och gå upp med de små grynen.
Lucas ville mysa med filt och film i soffan och Julia kryper runt här i lägenheten och stoppar allt hon kan hitta i munnen. Under tiden håller jag på med lite frukost. 
   Jag har aldrig vart en frukostmänniska men är det någongång jag gillar att äta frokust så är det på helgen. Lite myspys såhär på morgonen är en bra start på dagen. 
 
Efter frukosten är det dags att dra til gymmet en vända sedan ska det storhandlas. 
Aldrig en dag utan måsten ;)
Ha en bra lördag ni alla!
 
 


Min systers examen

Idag åkte jag och barnen upp till Stockhom för att kunna närvara i kyrka där min syster skulle få sin Barnmorseexamen. Ante som gick i plugget fick komma senare till mottagningen. 
   Dessa studeneter som nu kan använda sig av titeln barnmorska har under deras utbildningsår 2012 hjälpt dryga 1 procent av alla barn som föddes det året! Många barn ska de hjälpa till världen innan de går i pension.
Min syster Tes höll också ett tal i kyrkan som var så vackert skrivet!
Väl hemma i Gubbängen möttes alla upp och det serverades snittar, skumpa och mat. Vi avslutade firandet med en jättetårta. 
Tes fick många fina smycken - bla. Livets träd av vår familj. 
 
Bra kämpat Tes. Alla i familjen är stolta över dig !
 
 
    
 
    
 
   
   
   
   
 
   
 
 
 
 

Sopptorsdag!

Dagens soppa: Tomatsoppa. Ännu en rätt som är supergod och enkel att göra.
Självklart är pannkaka standard efteråt.
 
 

 

Dubbelt randigt

Ungarna är badade och färdiga för sängen. Pyjamaserna är på. Lucas fick välja och ville att han och Julia skulle ha likadana. Det som var mest likt var två randiga.
Innan det är dags för sängen ville Lucas leka lite med sin syster. Förhoppningsvis somnar de gott i sina sänger snart.. Sötnosarna mina!
 
 
 


Kvällens middag

..Blev en GI-inspirerad middag (Vi valde dock att äta lite potatis till iaf).
Broccoli och kassler gratäng - enkel, snabb, god och billig måltid! Kan det bli bättre!
 

 
 

Snuttfia

Här hemma är lunchen i magen. Julia vägrar dock att äta mer än en sked.
Verkar som om hon har ont i munnen. Hon sover dåligt, är gnällig, lös i magen och vägrar äta - allt tyder på att fler tänder är på G (men än kan jag inte känna någon).
Medan jag röjer undad disk och plockar leksaker tar Julia sig en powernap.
 
Att gosa med snuttefilten är urmysigt - varje gång hon får den ger hon ifrån sig små söta grymtningar som svar på att hon verkligen gillar den! Även jag hade snuttfilt som barn och jag älskade att gosa med den. 
Julia och Lucas blir säkert lika fäst vid sina snuttar som jag var i min!
 


Höga blyhalter i barngröten

Vad ska man säga!
Borde vi inte göra barnmat som är nyttig för våra barn?!
Julia som äter mjölkfritt får Enagos gröt två gånger om dagen. Just den gröten är den som innehåller mest bly. Om ett barn äter av den tre gånger om dagen ska det skada hjärnan.
    Våra föräldrar fick visseligen i sig mer bly än vad våra barn får så det har gått åt rätt håll, men 
för mig är det obegripligt hur man kan låta det finnas skadliga ämnen i barnmat!
Nu har Enago dragit in sin försäljning till i sommar och vi får försöka hitta en gröt som kan ersätta den.
Testade idag med havregrynsgröt men det gick inte hem!
Vill ni ta del av artikeln? http://www.testfakta.se/incoming/article85353.ece
 
 
 

Det där med sömn..

... är ingen hit tycker Julia. Idag är det en trött och grinig morsa som går runt här hemma.
Barnen somnade ju tidigt igår (en timme tidigare än vad de brukar). Vi visste att det är för bra för att vara sant och försökte göra oss klara för sängen tidigt. Trots detta blev klockan elva innan vi äntligen kunde gå och lägga oss. Precis när vi släckte lampan vaknar Julia och ställer sig upp och tittar upp över sängen.
Då precis kom även Lucas in och hoppade upp i sängen för att somna inne hos oss.
Ante gick för att lägga sig på soffan så att han kunde vara utvilad till föreläsningarna idag och Lucas somnade om bums. Julia var vaken till 02.30 innan hennes små blå ögon ÄNTLIGEN slocknade.
Jag fick sova till 06 då Lucas vaknade som hade sovit färdigt och ville stiga upp. Han kunde dock ligga kvar i sängen ett tag till men kunde självklart inte låta sin mamma vara ifred så det blev ingen mer sömn för mig.
    Nu är Lucas lämnad på dagis och jag inväntar att Julia ska slockna så att jag kan få sova en liten stund till..
 
Våra barn har aldrig vart vidare mycket för sömn. Lucas slutade vila på dagen redan innan han fyllde ett. Han har sedan dess gått och lagt sig runt 19.30-20.00 och somnade 30 min efter läggdags. Det är inte så ofta som vi är uppe innan 07.30 här hemma men däremot vaknar våra pluttar på nätterna fortfarande..
Lucas kommer in till oss varje natt och jag vaknar alltid av att han kommer in och lägger sig emellan oss. 
 
Julia somnar också runt 20.00 och brukar vakna 2 ggr per natt. 
 
Jag vill ha tillbaka min sömn! Tänk att få sova 8 timmar utan att bli störd. Jag längtar verkligen till den dagen kommer...
 
 

Klick, Klick!

Vi kan knappt tro att det är sant här hemma. . 
Båda barnen sov innan klockan slagit 19.30! Det händer aldrig!
Nu när vi äntligen fick kväll tidigt gick jag genst in och beställde lite nytt på HM. 
Bland annat ett nytt bäddset till Julia och lite kläder till oss alla i familjen. 
Sedan har jag spanat på en urgullig jacka till Julia som också äntligen är beställd!
 
Nu tar vi lite kvällsmys i soffan innan det blir att göra sig klar för natten!
 
 
Ellos Kids Hallonröd/vit prickig Jacka

Play 2 learn

Våra barn har alltid älskat play 2 learns leksaker. 
Julias nya favorit är leklådan där du kan stoppa ner klossar i alla dess former. Du kan också trycka på knappar som låter eller trycka på låtsas telefonen. 
Roligt med leksaker som även är pedagogiska och lärorika!
 
    
 
 
    
 


De sista dagarna

Imorgon börjar vardagen igen för familjen Nordin Lundahl och vi kunde inte haft ett bättre avslut på vår långa ledighet. Teater, hockey, stadsbesök, mysig middag, trevlig fika, sovmorgon, utomhusvistelse m.m. Lucas har fått träffa sin kusin, sin farbror, älskade Sara och sist men inte minst familjen Palin!
Nu längtar Lucas till sina kompis och jag tror inte det kommer bli några problem att gå till dagis igen imorgon!
Nu väntar en skön hemmakväll med god middag som får sätta avslut på den här julledigheten.
 
 

 

Stuga bokad!

Hurra!
Nu har vi bokat en stor, fin stuga nere på Österlen (Åhus) i Skåne i sommar.
V.30 är det vi som kommer tillbringa 7 härliga dagar i Skåne. 
Ante har endast vart i Malmö och då pissregnade det hela helgen så han har inte fått chansen att se det fina Skåne en själv upplevt.
Det kommer bli så mysigt att få göra något bara familjen i sommar. 
Ante kommer jobba så mycket han kan i sommar så det passar perfekt med en vecka för oss själva. 
 
Nu längtar vi lite extra till semestern och sommaren!
 

 
 
 
 
 
 

Härliga lördag!

Tittar in och säger hej lite snabbt. 
Nyss hemkommen från stan med svägerskan Sara. Vi tittade på lite pojkkläder till den lille som kommer i juni. Det blev lite kläder från Kappahls Newbie. Tyvärr har Julia blivit för stor för dem nu då de bara gör kläder upp till 74.. buhu!
 
 Ante åkte upp med Lucas till Stockholm för att gå på barnteater med kusinen Vera.
De såg Spöket Laban och Luckie tyckte den va rolig, men lite läskig!
Nu har pojkarna åkt iväg igen för att titta på hockey och jag ska förbereda inför vårt besök ikväll.
 
Hoppas ni har en lika härlig lördag som vi!
 
 
 

Ett barnvänligt fiskrecept

Delar med mig av en väldigt barnvänlig fiskgratäng som alla barn gillar.
Vi hann dock äta upp maten innan jag tog kort på det så ni får klara er utan det.
Vi använde oss av:
2 paket frusen torsk
fryst bladspenat
3 påsar med hollandiesås (sådan du blandar med vatten och smör)
2 dl riven ost
Potatis
 
Tina fisken något och skär sedan blocket  i 2-3 cm långa bitar. 
Strö ett lager med bladspenat i botten av en ugnsform.
Lägg ficken på och salta och peppra.
Gör färdigt såsen på spisen och häll sedan över det på fisken. 
Strö över den rivna osten.
Stoppa in i ugnen ca 200 gr i 20 min.
Servera med potatis.
 
Hoppas barnen gillar det. 

Öppna förskolan

Idag bestämde jag och Julia oss för att besäka öppna förskolan. Där träffade vi Hilma och Annica som vi inte sett sen början av december.
Julia utforkade både leksaker och de andra barnen. Roligast var såklart sångstunden!
 
 
 
 


9 månader

Idag har Julia funnits lika länge utanför magen som hon låg i den. 9 månader. 
Tiden går så fort att man inte kan beskriva, det känns som om barnen växer alldeles för fort redan - hur ska man hinna med sedan när vi båda jobbar och barnen går på förskola?!
 
Vår lilla snorpa är så glad och nyfiken på livet. Hon visar tydligt när hon inte är nöjd och hon kan verkligen växla i humör (precis om sin mor). Dock verkar hon oftast väldigt nöjd och tycker om att träffa nya bekanskaper eller sitta i knät på folk. 
Om bara några månader ska lilla loppan börja dagis. För henne kommer det säkert gå klockrent, det blir värre för mig! Haha..
Photo: Julia blir idag 9 mån!
 

En glad nyhet

Barnen ska få en till kusin! Stort grattis till Philip och Sara som ska få en liten pojke i Juni.
Vi är så glada för er skull och önskar er all lycka <3
 
Photo: I sommar välkomnar vi våran lilla prins till familjen ❤
 
 
 

Tröttmössa

Idag har familjen vart på Sydpoolen. Det var inte många badgäster där vilket var skönt. Inget plaskande (mer än från mina egna såklart). Efter några timmar var det dock dags att dra sig hemåt igen - man märker ganska fort på barnen när det är nog. 
Julia somnade nästan direkt efter duschen och Lucas ville mysa och kolla på film så fort vi kom hem (då vaknade förstås Julia så det blev ingen egentid för Luckie).
Nu har vi mat i magarna, Ante har dragit på hockey och barnen ska snart få gå och lägga sig. 
Visar er några kort på Julia och hennes söta nya kanin som hon fick av mamma och pappa i julklapp. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Färdig!

.. ja, nästan! Badrummet är kvar men det får tusan vänta någon timme. 
Annars är alla lister torkade, ugnen är städad, lådorna i köket är sorterade, sängarna nybäddade, golven dammsugade samt moppade. Mina händer är som russin av allt torkade, men fy tusan vad skönt när det är gjort.
 
Nu tar jag fram den fina muggen och det nya teet jag fick av mamma och pappa i julklapp och avnjuter det i en helt nystädad och tyst lägenhet (ante är ute med barnen).
 

 
 

Städtisdag

Jaha!
Uppdrag "Städa hela lägenheten ensam med två barn" har påbörjats!
Tanken är att jag ska försöka hinna göra en ordentlig städning genom hela lägenheten idag. Så skönt när det är över. Oftast känns det bara som om man städar eller plockar undan det allra nödvändigaste, för det blir iaf stökigt inom någon timme. Men nu är det verkligen dags för att damma lister, putsa fönster m.m!
Så skönt när det är över!
 
Ante är iväg på uppdrag med sin pappa och leter efter ny bil till honom. 
 
Lucas leker just i detta nu med sin Ipad och Julia ligger i sängen och försöker sova. 
Vi är alla utvilade efter en bra natt. Ungarna sov nästan hela natten. Jullan vaknade en gång. 
Farmor som idag åkt tillbaka till norrland var här hela dagen igår och passade barnen medan jag tränade och kunde gå på stan en timme ostört. Det blev lite kläder med hem till Julia. Får bli ett stadsbesök snart igen för att fylla på med liite mer kläder sedan har hon nog så hon klarar sig i någon månad!
Eftersom vi hade barnvakt igår passade vi även på att gå på bio. Vi ville engetligen se Rust and bones, en oväntad vänskap eller bekas, men ingen av dem gick på den sena bion så det fick bli mammas pojkar istället.
Det märks att folk börjat jobba för vi var typ ensamma på bion. I en salong med plats för 375 var vi 6 st som kollade på filmen. Haha! Helt galen film som jag absolut inte tycker var värt pengarna - men det var skönt med lite biomys ändå!
 
Nu dags att påbörja mitt uppdrag - önska mig lycka till !
 
    
 


Inbjudan

Den 18 januari tar min syster sin efterlängtade Barnmorskeexamen.
Jag kan förstå hennes lättnad över att tuffa studenttider är över och att nu äntligen få jobba med
det man brinner för. Klart kommer vi vara där denna speciella dag!
Hon sliter nu in i det sista, men snart är det äntligen över. Heja dig vad du vart duktig som lyckats med allt detta plugg som trebarnsmamma!
 
Tänk att ha hittat ett yrke som man känner är rätt. Jag är avis på er alla som har eller vet vad ni vill göra i ert yrkesliv. Jag hoppas jag kommer hitta dit någongång!
 
 
 
 

Inbjudan

Den 18 januari tar min syster sin efterlängtade Barnmorskeexamen.
Jag kan förstå hennes lättnad över att tuffa studenttider är över och att nu äntligen få jobba med
det man brinner för. Klart kommer vi vara där denna speciella dag!
 
Tänk att ha hittat ett yrke som man känner är rätt. Jag är avis på er alla som har eller vet vad ni vill göra i ert yrkesliv. Jag hoppas jag kommer hitta dit någongång!
 
 
 
 

Söndag igen

Veckorna går så fort! Nu är det Söndag igen..
Här hemma har vi precis klätt på oss och ska ut och gå en liten runda. Ante har dragit till gymmet så jag blir solokvist med barnen en stund. 
Ungarna var uppe sent igår. Lucas ville absolut inte sova och han däckade inte förrän 22 tiden, efter att 2 timmars kämpande. Jullan hon var vaken betydligt längre. Pigga barn vi har fått! De sover dock ganska bra på nätterna så vi får vara glada för det! Dags för de bägge att komma in i rutinerna igen. Vi har veckan på oss att komma in i de vanliga tiderna. 
Nu ut en sväng innan det är dags för att städa lite ytterligare här hemma. 
 


En variant på tacos..

.. är att använda sig utav kyckling, creme fraiche och tacokrydda. Istället för tortilla / nachochips körde vi på nanbröd. Mycket smarrigt!
 


Borta bra men hemma bäst!

Nu har vi snart packat upp alla julklappar, kläder och annat från våra resor. Nu är även kylen full med mat och julen är nerpackad i lådorna igen. Borta bra men hemma bäst stämmer väldigt bra. Att få träffa alla sina nära och kära är underbart, men att komma hem till sitt eget och kunna göra lite som en själv vill är ganska skönt det också. Idag har farmor Barbro vart här en stund och umgåtts med barnen medan vi donat med det andra. Snart blir det middag och förhoppningsvis en lugn skön (och tidig) kväll.  Bjuder på ytterligare några bilder från Småland. 
 
 
 
 
 
 
 

Tack för den här gången !

Om några timmar går tåget norrut igen.
Idag är jag trött och grinig. Känner mig inte alls i form. Hoppas det blir bättre framåt dagen.
Nu ska det packas det sista och sedan sägas hejdå för den här gången.
Jag kommer tillbaka igen i februari när Frida förhoppningsvis fått sin lilla "någon"!
 
När vi kommer hem har vi en vecka till tillsammans innan Ante börjar skolan och jag går på min sista månader som föräldraledig.
Bäst att njuta nu till fullo!

Mysfaktor

Lugn!
En brasa tänd i kaminen. En god middag väntar och sedan blir det kanske en film eller lite spel.
Trots att jag inte känner mig vidare kry (åkt på Lucas förkyling) känner jag ett skönt behag i kroppen!
 
Imorgon rullar tåget igen från Alvesta - hem till Tälje.
Det gäller att passa på och njuta nu den sista tiden!
 

Bortglömd förlovningsdag

På nyårsafton hade ju jag och Ante 2 årig förlovningsdag!
Detta glömdes helt bort!
Nåja, GRATTIS Honey - Älskar dig!
 

Fika med bästa vännen!

TACK! du älskade vän..
Snart kommer er lilla bebis, undra vad det blir för liten filur..
Love you <3
 

Nyårsafton!

Vilken härlig kväll vi hade!
Vi firade nyår hos min moster med mina kusiner och deras respektive.
Massa folk, god mat och roliga lekar!
 
Tack för igår - vi hade en underbar kväll !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus