Fisksoppa med smak av saffran
Här kommer recept på en mycket smarrig fisksoppa. Passar perfekt när det är lite kyligt ute.
Till 4 pers:
400 gr toskfliè
300 laxfilè
300 gram färska räkor med skal (vi brukar dock hoppa dessa)
1 purjolök
1 gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsvin vitt
1 dl creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
2 fiskbuljongtärningar
2 dl vatten
1 paket saffran (vi som gillar saffranssmaken brukar dock ha två)
1 tsk tomatpurè
1 tsk timjan
salt och vitpeppar efter behag
Ibland har vi också i lite skivad kokt potatis
GÖR SÅ HÄR
1. Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka löken.
2. Fräs purjo och lök i en stekpanna tills den har blivit mjuk. Pressa vitlöken i pannan.
3. Blanda i tomatpuré, salt, timjan och basilika. Fräs en kort stund.
4. Tillsätt vin och buljongtärningar och koka ett par minuter.
5. Häll i grädde, creme fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
6. Skär fisken i mindre bitar, ca 5 cm. Sjud i ca 7 min till fisken blivit fast.
7. Tillsätt räkorna, hetta upp snabbt och servera genast.
Servera med bröd och aioli eller lite creme fraiche
Hoppas ni testar det och att det går hem i era hem precis som här!

» Frida - Mamma till Noel och Vilde
Tack för receptet ska garanterat testas här hemma :)
» Therese
Men oj va gott det låter! Det ska testas! :)
» Nina
Haha förstår om du inte gör trolldeg om han tröttna på en gång. Hampus kladdade ett tag så det får jag nog göra igen men jäklar vad salt det går åt!
Trackback