Packat och klart!

Idag har jag och Julia vart hemma och fixat inför vår resa ner till Småland imorgon.
Vi har tvättat, vikt tvätt och packat. Vi har även städat här hemma så ätt det är snyggt när vi kommer hem.
 
Ante har lektioner till 12 och sedan äter vi lunch innan vi drar. Lucas slipper dagis imorgon och får istället tillbringa några timmar med farmor och farfar som kommer hem från Norrland ikväll.
 
Hela familjen Lundahl kommer vara samlad i helgen och jag ser fram emot att få träffa alla igen! 
 
Hörs av  igen i helgen, om inte - Ha en underbar påsk - för det ska vi ha!
 
Ps. Idag blev det också klart att Ante får gå tillbaka till sin tjänst som materialplanerare i sommar. Han kommer att jobba från 3 juni till 19 augusti (med ett avbrott på tre veckors föräldraledigt 29, 30, 31).
 
KRAM!! 
 

bild från google
 

Svar på frågan: Vad jobbar du med?

» Lisa

Vad jobbar du med?

 

Jo Lisa, och alla andra som kanske inte vet. Jag jobbar på Scania, monteringen som Produktionssamordnare (Teamleader). Där jag jobbar monterar vi Centralväxlar. De sitter på bakaxeln och hjälper till att driva kraften från kardanaxeln ut till hjulen som lastbilen drivs på. Mitt jobb är att se till att produktionen fungerar och att stötta, hjälpa till om inte montörerna hinner med samt att snabbt fixa så att vi kommer på banan igen om något strular. 

Om du hade frågat mig för 6 år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle hamnat på en industri då det verkligen inte är jag! Jag är verkligen inte tekniskt lagd men har ändå blivit kvar på samma avdelning sedan jan 2008. Jag kan inte säga att jobbet i sin tur är det jag vill syssla med men har blivit kvar längre än vad jag trodde pga arbetskamraterna, lönen och arbetstiderna. Att slippa jobba helger och röda dagar är verkligen toppen. Nu dock när man har barn skulle jag vilja ha ett dagtidsjobb.. Vi får se vad som händer, än så länge är det som sagt dagtid vilket jag är glad för. 

Bilderna är tagna från http://www.mascus.se


SCANIA RBP735 - 4.22

 

 


En dag med Therese, Edvin och Roffe

Efter att vi lämnat Lucas på dagis tog jag och Julia en promenad för att möta Therese, Edvin och hunden Roffe. Vi gick hem till oss och åt lunch och jag slängde ihop en sockerkaka till fikat. 
Roffe la sig i hallen efter att ha luffsat runt och luktat runt och ungarna röjde runt bland leksaker och hoppade mellan Therese och min famn för att tanka lite kärlek. Vi kunde även sitta på vår inglasade balkong eftersom solen gassar rakt in - underbar känsla
 
 
Tack för idag Therese, Edvin och Roffe - vi hade en toppendag! Hoppas vi kan fortsätta ses nu även efter föräldraledigheten!
Nu sover Julia och snart är det dags att bege sig ner till dagis för att hämta hem min andra ögonsten - Luckie!
 
 
 
 


Trandagen / Våffeldagen

Trandagen är en sed som har en mycket lokal prägel och förknippas med sydöstra Småland, Öland och Blekinge. När tranan kommer förebådar den vårens ankomst och dagen har då blivit så pass lång att det är ljust när man går till sängs. Därför brukar man säga att ”tranan bär ljus i säng".
Tranan är lurig. Det är inte alltid som hon kommer på besök. Dels är hon synnerligen lättskrämd. Dels är kravet för att barnen skall få besök att de har uppfört sig ordentligt under året som gått. När barnen sedan vaknar på morgonen återstår att se om hon kom och vad hon lade i deras strumpor. Har de tur är strumporna fulla med godis. Ibland syns spår av henne i form av fjädrar som hon har tappat på golvet. Då kan barnen följa efter och se vilken väg hon tog. 
info taget från www.kalmarmuseum.se
 
Här hemma kom det först såklart ett paket på posten från vår alldeles egna trana. Nämligen mormor!
Jag har sedan gömt barnens godsaker i en strumpa som jag la på balkongen. Godis till Lucas och majskrokar och smoothie till Julia.
Efter dagis kom Lucas hem och fick syn spår i vardagsrummet som ledde ut till balkongen!
När han väl hittade strumpan blev han han överlycklig!
 
Jag minns själv hur mamma brukade lägga spår på köksgolvet och att luckan från kakelugnen stod öppen. Hon sa att tranan kommit den vägen och att hon hade lagt godis i våra strumpor!
TACK älskade mamma för att du bevarar alla dessa dagar - barnen älskar det!
 
Efter kvällsmaten blir det även våfflor - så har vi firat både tranan och våfflorna ;)
 
 
 
 

 
 

 


Dagisförberedelser

Idag kom namnnapparna som jag beställt till Julia. Hoppas de gör det lättare att napparna inte blandas ihop och att vi lättare kan hitta hennes nappar på dagis!
Jag har även beställt lite nya kläder till henne och Lucas inför våren. Lilla Julia har fortfarande 74 i de flesta byxor men nu har jag beställt strl 80 så hon får allt tjocka på sig lite, annars kommer hon tappa byxorna ;)
   Ja, tänk att det vara är några veckor kvar sedan är det dags..
Jag känner inte så mycket panik ännu för att jag ska börja jobba utan jag tycker det är mest jobbigt att behöva lämna barnen alla dagar i veckan och dessutom ganska långa dagar. 
Än så länge är det dagtid på mitt jobb (då lågkonjukturen gör att vi inte har tillräckligt att göra för att köra 2 skift) vilket gör att jag iaf får kvällarna med hela familjen och att jag och Ante kan hjälpas åt med alla sysslor. Tror nog att vi kommer få be lite om hjälp från vänner och familj så att barnen kan hämtas tidigare vissa dagar.
Om tre veckor smäller det! Hua.
 


Slöhelg och bra start på veckan

Den här helgen har vi bara passat på att mysa och ta det lugnt. Inga måsten och vi har bara hållt oss till vår lilla familj! Skönt ibland att bara ro om varandra!
I lördags passade jag och Lucas på att göra lite fina påskteckningar. Med hjälp av Lucas hand och min tumme fick vi ihop några söta hönor och kycklingar. När Ante drog på hockey mös jag och barnen framför en film och förberedde tacosmystet till Ante kom hem. Vi fick även sålt Lucas gamla säng!
När barnen somnat satte vi på en Quentin Tarantino film "Death proof". Alla hans filmer är lite skruvade, men den här var så sjukt dålig att jag inte ville se klart den! Se inte den! Helt meningslös!
 
Igår hade vi världen mysmorgon med långfrukost och filmmys, sedan åkte vi till MAXI för att handla inför veckan.
Vi åt en sen lunch vilket gjorde att när klockan hade blivit middagsdags var ingen av oss vidare hunrig. Barnen fick därför lite gröt till kvällsmat sedan gick de och la sig och somnade bums. 
Jag och Ante fick alltså äta själva och kunde samtala och njuta av vår lugna stund. Vi pratade framtid och de planerade rooliga saker vi har framför oss - jag tänker inom kort även dela med mig till er om våra planer, men ni får hålla tillgoda en liiten stund till :)
 
Idag vaknade barnen kl 06 som de gjort nu de senaste veckorna och vi var påklädda och färdiga för dagis till 08.15. Då passade jag och Julia på att gå en skön, långpromenad. Julia somnade som vanligt i vagnen och när vi kom hem igen satte jag mig på gården och njöt av solen en liten stund tills Julia vaknade. 
Nu är klockan 10.30 och det känns som om jag vart igång hur länge som helst!
Dagen bjuder på att röja lite här hemma, förbereda påskägg och fixa en liten överraskning till Lucas. 
Det är nämligen Trandagen idag, jag kommer förklara närmare i ett annat inlägg i eftermiddag om vad det innebär! Ha en bra dag allesammans!
 
 
 
 
 

PARTY!!!

Jajamensan!
Här hemma har Lucas bjudit in pappa Ante på Party!
Det har fixats med ballonger och serpentiner.Välkomstdrinken (mineralvatten med hallon) är i kylen. Han har även dukat fram chips och jordnötsringar och bett pappa komma hem med pizza och coca-cola!
Efter maten har han beställt fredagsdisco ;)
 
Så nu ska vi parta loss ordentligt här hemma - ha en underbar FREDAG!
 
 


Pricktest negativt

Nej.. Blodprovet visar ingen allergi och inte heller pricktest!
Jag vill ju så gärna ha det "svart på vitt" att hon har en allergi och att det inte bara är något vi inbillar oss.
Läkaren sa dock att OM ni fortfarande tycker hon blir sämre av att äta mjölk och ägg så ska vi självklart inte ge henne det. 
Nåja - ny tid bokad i slutet av April för att diskutera hur vi gör vid dagisstart. Ska hon få allergianpassad mat eller ska vi försöka med vanlig?
Här nedanför kommer lite kort på min pluttar i väntrummet!
 
 


Äntligen!

Idag för första dagen på 7 dagar var Julia så pass frisk så vi vågade oss ut för att äntligen få träffa lite folk. Söta Lisa och hennes Melvin mötte oss på stan för att luncha. Julia sov så gott i vagnen och jag kunde änga mig åt att äta i lugn och ro!
Vi gick sedan vidare till Barnens hus där vi fikade och som vanligt gick munnarna i ett!
 
Tack för idag Lisa och Melvin, vi hade superkul och Julia somnade direkt i bilen på väg hem.
 
Ante kom också hem tidigt idag så att jag kunde sticka iväg och träna - HURRA! 
Med en härlig känsla sitter jag nu i soffan iklädd pyjamas och ser fram emot en mysig dag men mina två små troll imorgon. Vi ska leta lite påskris är tanken!
 
Kram på er alla!
 
 
 


Nu får det räcka!

Alltså jag orkar inte ens titta ut idag!
Jag är så trött på det här vädret, och känner hur jag mer och mer börjar bli vinterdeppig. 
Kan det inte bara sluta snöa och vara minusgrader nu?!
Jag längtar så efter våren och fågelkvitter. 
Jag har alltid haft ett form av "väderhumör" och blir lätt grinig och tappar lust och ork när vädret inte tilltalar mig. 
Imorgon är det vårdagjämning.. ja, ja visst!
Våren kom nu! Snäääällllllaaaaa.......
 

bild tagen från google

Bättre och bättre

Julia börjar sakta men säkert att tillfriskna. Hon har vart lite krånglig nu på nätterna och det har slutat med att jag och hon hamnar ute på soffan. Idag har hon däremot ätit riktig mat för första gången på 4 dagar.
Hon har dessutom orkar leka lite - vilket alltid är ett tecken på att de börjar tillfriskna. 
Jag själv har känt mif lite skänkt, ont i halsen och världens mensvärk.
Tycker mensvärken blev värre efter att jag satte in min spiral - någon som har det likadant?
Ingen träning igår, och ingen träning idag.. hoppas jag snart känner mig bättre!
 
Lucas har protesterat lite innan dagislämning och kört med "jag är sjuk" och "jag tror nog jag måste vara hemma och vila". Det brukar bli så när han vart borta ett tag från dagis och att lillasyster dessutom är sjuk och tar ganska mycket uppmärksamhet gör nog inte saken bättre. 
Han är trots allt glad när jag hämtar honom och säger att han haft det bra på dagen - vilket alltid känns skönt att veta! Mitt mammahjärta blöder lite när jag vet att dessa lyxtiden som han har nu (09.00-15.00, mån-tors) snart är som bortblåsta.. Men vad ska vi göra, pengar måste ju in och som det ser ut nu har vi inte råd att vara hemma längre. Tråkigt, men sant!
 
Visar er några bilder från dagen då Julia lekte med leksaksspisen. Hon rörde runt i grytan och mamma fick såklart smaka på det hon tillagade. "Titta!" sa hon och pekade med vispen. 
 
 
 

Snor, feber och vårstädning

Igår kom jag hem och det var härligt att få krama om min älskling igen!
Tågresan gick OK. Lucas är så nyfiken och sitter inte gärna still. Han går runt och pratar med folk, öppnar dörrar och vill gräna titta ut vid varje station man stannar på. Det gör mig inte så mycket men med bara två timmars sömn och en sjuk Julia var jag inte riktigt på topp!
 
Vi gick och la oss tidigt igår (21.30, såå skönt). Vi somnade bums och Julia vaknade bara en gång och hela familjen sov sedan vidare till 07.00. Julia har idag haft över 40 graders feber och varvat mellan att sova i famnen till att leka lite med Lucas på golvet. Det är inte lätt när allt kommer på en gång. Ögoninflammation, feber, hosta och snor - kanske bäst att man vänjer sig, det är ju snart dags för dagis och VAB!
Vi har även hunnit vårstäda lite på balkongen och förhoppningsvis kan jag fortsätta där imorgon så att vi kan inviga balkongen med en fika imorgon em. 
 
Lucas gjorde smygpremiär med lite kex och saft idag och han tyckte inte alls det var kallt ;)
 

Kär på nytt?

När jag flyttade från Småland, Växjö upp till Södertälje kände jag mig ganska "klar" här och ville testa något nytt. Jag hade tröttnat på den lilla byn jag kommer från för längesen och Växjö var inte längre spännande.
En längtan "hem" har dock alltid funnits. En plats man känner utan och innan, där man känner sig trygg och säker. Den platsen för mig har alltid varit här. I Nöbbele, i byn jag är uppväxt.
 
Jag älskade att bo på landet som barn. Alla kände alla och skolan var liten och trygg.
Sedan kom ungdomstiden och vi var ett gäng som ständigt höll ihop.
Vi cyklade till sjön, hade filmkvällar och då och då en del hemmafester, såklart!
När jag blev äldre lockade såklart stan mer, träffa nya människor, gå på krogen och flytta bort från allt de trygga ochatt bli mer självständig växte.
 
Nu har 5 år gått sedan jag flyttade till Södertälje. Jag har blivit vuxen och det som lockade med stadlivet och att upptäcka nya saker har stillat sig.
Längtan till ett lugnt och tryggt ställe där våra barn kan växa upp står högt på önskelistan.
Jag har alltid sagt att jag skulle kunna tänka mig att flytta "hem" men inte riktigt till 100 procent trott att jag menade allvar - förrän nu.
Idag när jag gick en promenad med min gamla vän blev jag påmind igen av allt det fina som finns här.
Jag tror nog att jag blivit lite nyförälskad i min fina by. Kanske, kanske är det så att jag verkligen skulle kunna tänka mig ett liv här igen?
Den som lever får se. Jag tror nog att jag, Ante och barnen skulle få ett bra liv om vi valde landsbygden utanför Södertälje också, men det är klart att mitt hjärta klappar ett extra slag för Nöbbele!
 
 
Den som lever får se!

Ett litet hej

Hej!
Kikar in för att säga att vi har det kanon!
Det är ganska kallt och tyvärr ligger snön kvar så det är inte så vårigt som jag hade hoppats på, men vi njuter trots det till fullo. Vi är ute och gungar, skickar på snickrarna som är här för att bygga på mammas och pappas garage, leker med hundarna och går på upptäcktsfärder.
Inne fikar vi, äter god mat och myser framför kakelugnen med en bok.
Idag var vi inne i Växjö för att leta efter ett par skor till Julia. Vi hittade ett par superfina skinskor med bra sula och mamma köpte även en väldigt söt klänning till henne. Detta får hon i födelsedagspaket vilket är toppen!!
 
 
 
 
Dagarna går så fort när vi är nere. 8 dagar känns länge men hälften har nu gått och snat har vår vecka sprungit förbi. Som tur är kommer vi ner till påsk igen så det blir inte så långt uppehåll från mitt älskade Småland.
 
Jag vill dessutom ta tillfälle i akt och tacka er som hört av er här på bloggen, facebook och sms för att ni vill läsa bloggen fortsättningsvis. Jag meddelar er såklart när det dags och är det fler som vill följa med till den "skyddade bloggen" är det bara att höra av sig! KRAMAR till er alla!

Återträff!

Idag efter vår vila åkte vi till min barndomsvän Cissi och hennes Tommy för att titta på deras nyinköpta hus och umgås lite efter många år. De har flyttat ut till "landet" efter några år inne i Växjö. Där fanns också Natta, min andra gamla vän. Även hon har återvänt hem igen! Vi hann med både fika, titta på bådas hus och samtala om då och nutid.
Det kontiga är att det spelar inte så stor roll hur lång tid det tar mellan gångerna man ses.
Vänner är alltid vänner och det var så kul att få träffas igen.
 
 
Cissi och Tommy hade även ett litet paket till Julia med kläder - TACK, de var så fina!
 
Hoppas nu att det inte tar 5 år innan vi ses igen!
 
 

JÄSP!

...God morgon, eller inte!
Julia bestämde sig för att vakna 00.00 och somnade om vid 3.00. Vad jag än gjorde så slutade hon inte skrika och gnälla. Jag kunde inte låta henne skrika heller då jag inte ville väcka Lucas som sover i samma rum. När jag äntligen fick somna blev inte skönhetssömnen så lång. Redan 06.30 titta Julia upp från sin säng och visade tydligt att hon hade sovit färdigt. Vad är det med dig UNGE!
   Nu inväntar ag bara tills hon blir trött igen och vill sova så att jag också kan få vila ögonen ett tag till.
 
I lite mer än en veckas tid har hon vart omöjlig att sova längre perioder på nätterna. Hon vaknar alltid tidigt och kan absolut inte somna om. Det är såå frustrerande när man inte får tillräckligt med sömn.
 
Hoppas, Hoppas att hon sover bättre när hon har börjat dagis. Jag är inte vidare sugen på att vara vara vaken på nätterna när jag ska upp och jobba 05.15...
 
PHU......
 
btw så blir hon 11 månader idg, min lilla skrutt!
Bild: 06.50 och redo att möta dagen... Suck...
 

Hemma!

 
 Ja, Småland, Nöbbele och mammas och pappas hus, mitt barndomshem, är ännu hemma.
Tågresan gick bra. Julia hamnde i knät på en trevlig italienare och fick sitta och mysa hos en tant från Skåne ett tag. Lucas hade fullt upp med att gå runt i vagnen och fråga passagerarna vad de hette, vad de bodde och vart de skulle. Han berättade också för alla att vi skulle åka till mormor och morfar och att mormor handlat fredagsmys!
 
Väl framme åkte vi till Växjös nya stormarknad - Grand. Där handlade vi och åt lunch innan vi åkte hem.
Nu har vi fikat och Lucas har försvunnit ut med morfar på äventyr. Julia, jag och mamma ska ta oss en liten paus i sängen och vila. Mysigt!
 
Ikväll blir det mammas goda mat, Snitzel! Härligt att vara här. Älskar att vara hemma!
Hoppas ni har en trevlig kväll kära vänner - många kramar!
 

Mitt lilla hemmagym

Igår kom Ante hem med en pilatesboll och ett hantelset med 8 olika vikter och två hantlar. TOPPEN!
Nu kan jag även träna lite hemma. 
Som jag sagt innan tycker curves är superbra och jag tappar i cm varje månad, dock händer det inte så mycket på min lilla "bullmage". Jag ska försöka att "punktträna" just mage här hemma så får vi se om det händer något resultat. Jag tror dock inte att mina magmuskler gått ihop ordentligen efter graviditeterna och jag har hört att det är svårare då..
 
Den som lever får se men jag hoppas och längtar efter min smala midja utan bulldegen..
En vacker dag !
 

Lösenords-skydda bloggen..

Nu tror jag att det är dags att lösenordsskydda bloggen. 
Det känns som om jag vill ha en överblick över vilka som läser och tar del av min familjs vardag.
Man lämnar ut sig ganska mycket när man skriver blogg och det har jag inga problem, så länge jag har lite mer kontroll över vilka som besöker bloggen. 
 
Inom kort kommer jag att skaffa lösenord. 
Skriv en kommentar med din mailadress om du fortfarande vill läsa bloggen, och skriv gärna några rader om vem du är. Ni vet ju nästan ALLT om mig så då kanske jag kan få veta liiite om er?
 
Puss på er alla!
 
 

Barnens hus

Idag efter dagislämning skyndade jag och Julia oss till bussen för att hinna i tid till Barnens hus. 
Idag var det sångstund med lite babymassage. Julia ville inte vara hos mig utan kröp till Lena som driver verksamheten. Hon var så nöjd ocj belåten i Lenas händer och tittade bara efter mig en gång för att checka läget. Det känns lite betryggande inför dagisstart. Julia tycker om att vara hos anda vuxna och utstrålar självsäkerhet! TOPPEN!
Vi målade också de gipsavgjutningar vi gjort på Julias hand och fot. Nästa gång får vi ta med dem hem!
 
Efter stängning gick jag och Maria till stan för att äta lunch. Våra flickor somnade direkt i vagnen så vi fick äta ostört. I hela två timmar satt vi och pratade om livet som mammaledig! Tack Maria för pratstunden!!
 


Fullspäckad helg

Hej igen!
Jag har haft fullt upp och inte ängat en tanke på bloggen, men nu finns det lite tid över för att uppdatera!
Barnens säng är äntligen på plats. Efter lite krångel gick det att montera och slutresultatet blev kanon. Lucas är supermallig över sin nya säng och Julia drunkar i den!
Nu återstår det bara att få up lite nya hyllor och köpa lite snygg förvaring till leksakerna.
 
Lördagen gick till att bygga ihop halva sängen sedan åkte vi till Philip och Sara för att fira Philips 25 åriga födelsedag. Med oss hade vi även ett paket till lille pojken i Saras mage. Det går inte att sluta handla kläder till bebisar!
I Söndags åkte jag, svärmor och min svägerska Sara med barnen till IKEA i söndags för att köpa ny ribbotten m.m till barnen och lunchade. Jag köpte även en stol till Julia som vi sedan piffat upp lite. Lucas fick en stol av Emma och Nille när han precis hade fötts och han använder den varje dag. Nu har de varsin!
Vi avslutade hela helgen med tacomys med Svärföräldrarna samt Philp och Sara. 
 
Nu har vi några dagar av vanlig vardag innan vi åker ner en vecka till Småland. 
Imorgon drar jag och Julia til barnens hus för att måla hennes hand och fotavtryck vi gjorde för flera veckor sedan. Sedan hoppas jag att Therese och Edvin kryar på sig så att vi kan träffa dem på Torsdagen. 
Sedan blir det tåg på Fredag!
 
 
 


En omöjlig uppgift?!

Igår åkte Ante upp för att hämta sängen som vi beställt på nätet.
Hem kom han med ett JÄTTEpaket och vi tänkte påbörja bygget av sängen idag efter frukost.
Nu är kl 13 och vi har fortfarande inte börjat att bygga ihop sängen än.
Varför? Jo, dels så är det är bristfällig instruktion som knappt går att tyda - den är på polska och de skruvar som vi fick med får vi inte riktigt klarhet i vart de ska sitta!
Efter några samtal till leverantören och extremt noggranhet kan vi nog snart börja bygget..
Phu.... 
 
 
Bild: Sängbygge med beskrivning på polska! Vi har att göra!

Fredagsrutin

Sedan Julia kom har Lucas vart ledig från dagis på fredagar. Detta har inneburit en heldag med mys - en dag för bara att ta det lugnt och chilla. 
Vi brukar alltid besöka affären här i Lina för att köpa Lucas fredagsgodis.
Lucas får själv välja en lagom mängd med godis och lite annat gottis sedan går vi hem och inleder fredagsmyset!
 
Nu är maten i magen, Lucas har käkat sitt godis och barnen är nu i badkaret med pappa medan jag ska påbörja disken!
 
Ha en trevlig helg!
 


Dockteater och Torekällberget

Så sent som klockan 22 igår bestämde jag och Emma för att träffas kl 10.00 uppe vid Torekällberget
Väl där gick vi en runda för att titta på djuren och det kom som en glad överraskning när det helt plötsligt bjöds på dockteater. Den unge killen berättade sagan om Rödluvan och stygga vargen. Barnen satt tysta och tittade på och efter blev vi sugna på lite fika.
Vi mumsade på kanelbullar och drack varmchoklad sedan var det dags för att dra hem för att käka lunch!
Vädret hade kunnat vara lite varmare men det var en mysig stund med goa vänner!
Tack Emma och söta Filippa för den spontana träffen!
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus