Morsdag!

Sovmorgon till 09. Så började vår söndag och medan Ante lagade frukost gosade jag med barnen i soffan!  Sedan rullade dagen på med lite måsten som ska göras men vi avslutade dagen med en mumsig middag med svärmor,  Philip och Sara.  Jag fick dessutom ett restaurangbesök på onsdag då svärmor passar barnen!  Min lilla mamma fick teckningar,  kort på barnen och blommor skickade till sig. Tråkigt att inte kunna fira med sin egen mamma.. How knows, nästa år kanske :) 

BON JOVI

Vilken perfekt avslutning på en fredag!
Ante skrev sin sista tenta och är nu sommarledig, dock börjar han jobba om en vecka men han slipper iaf tänka på plugget på några månder. Dessutom tror han att båda tentorna gick bra och jag kan inte med ord beskriva hur stolt jag är över honom. 8 tentor har han gjort och han har fått MVG, VG samt något G - och inga IG! Duktiga, duktiga du <3
 
Jag slutade klockan två och hela familjen Nordin med mostrar och kusiner åkte upp till Stockholm för att få se John Bon Jovi live.
Kvällen var fantastisk. Bra väder och med våra Golden ticket biljetter slapp vi trängsel och kunde dansa fritt samt få väldigt bra platser!
 
 

 
 

Kiss-Lasse

Hej alla! Dagarna flyter på och nu känns allt liiite bättre då svärmor kommit hem och nu ligger på svenskt sjukhus. Hoppas att hon snart blir helt återställd! Ante pluggar så gått det går och jag jobbar och gör alla andra bisysslor just nu så att Ante kan få koncentrera sig på plugg och sin mamma! Julia tar för sig mer och mer på dagis och trots att hon är minst på dagis är det aldrig hon som ger sig. Hon "bråkar" med sina kamrater och de ska inte tro att de kan köra över henne bara för att hon är minst inte! Pedagogerna skrattar åt min lilla donnas humör och säger att det finns MYCKET vilja och envishet i henne - Perfekta egenskaper enligt min mening då jag är precis likadan ;) Lucas trivs också kanon men nu på senare tid har han börjat bli lite glömsk och bekväm. Han kissar nämligen på sig, nästan varje dag och ofta flera gånger om dagen! Han var snabb med att sluta med blöja och har inte kissat ner sig ens en gång i månaden innan - men nu har något hänt och det är så frustrerande. Jag skäller såklart inte på honom, men jag vet att det bara handlar om att han har annat roligare för sig och när han väl kommer på att han är kissnödig är det för sent och han hinner inte in på toa. Pedagogerna påminner honom extra mycket så får vi se om vi slipper detta eviga tvättande om ett tag. Någon annan som känner igen det jag beskriver? För det kan väl inte vara något medicinskt?
 
 
Sorry men ni får hålla till godo med Instagramkort :)


19 maj 2007 - 19 maj 2013

6 år har idag gått sedan jag träffade Ante för första gången! Tiden har gått så otroligt snabbt. Tänk att här är vi nu, med två barn och ett giftermål på G. Vad hände? Tanken när vi för första gången träffades var inte att jag skulle bilda familj med killen i rosa skjorta och sängkammarblick ;) Hur som helst så följde vi både våra hjärtan och vi blev ett par. 6 månader efter flyttade jag upp och ett år efter blev vi gravida med Lucas. Det bästa jag vet med Ante är att jag vet att jag kan vara mig själv varje dag till hundra procent. Jag vet att han älskar mig trots mitt bristande tålamod, mitt hetsiga temperament och min planeringsnoja. Vi är så olika på så många plan men det kanske är just därför vi funkar så bra ihop? Han är min bästa vän.. Älskar dig till månen och tillbaka honey!

Eurovision!!!

Jag älskar verkligen detta galna upptåg! Alla artister som bjuder på en del av sitt eget land. Alla dansare, dålig engelska och alldeles för korta klänningar! Vi bjöd över min syster Tes med familj och innan finalen började åt vi fläskfilepasta, toscapäron och barnen hann gå ut och leka lite i lekparken. Lucas och hans kusin Vera är som två uppsnurrade duracellkaniner och det finns ingen hejd på dem! Till slut lyckades vi få still på dem och kunde iag försöka koncentrera oss på musiken på TV.n. Danmark vann vilket glädjer mig. Bra låt, söt flicka och dessutom vårt grannland! Robin gjorde ett bra jobb ifrån sig och det är tråkigt att det inte blev en bättre placering än 14.de plats. Palmgrens åkte hem innan omröstningen var klar och jag somnade ifrån den men vaknade 1.00 i soffan och blev tvungen att kolla text TV men som vann :)

När man minst anar det...

Svärföräldrarna som åkte till Turkiet för att vila upp sig och få lite sol och tid tillsammans fick inte den resa de hade väntat sig.. Igår fick vi ett samral. Barbro,  den sista jag tänkte kunde drabbas hade fått en hjärtinfarkt!  Läget är stabilt men klart oron finns där för hela familjen och att inte ha henne här hemma gör det hela ännu jobbigare.  Ante som dessutom även försöker ha fokus på sina tentor fick helt plötsligt fokus på något helt annat.  Nu hoppas vi att de snart kan flyga hem och få svensk läkarvård.  Det är en tröst dock att Pelle som är erfaren ambulanssjuksköterska finns på plats och kan hjälpa henne! Idag har Ante återigen dragit till skolan för att försöka få in de sista i huvudet trots att tankarna är någon annanstans.  Ikväll kommer  min syster Tes med familj för att titta på eurovision och det känns skönt att få umgås med familjen!  Livet kan helt plötsligt ta en vändning som vi inte är beredda på. Ta vara på alla dagar i livet. ..

Ångerst

Ja, hua. Nu har den smygit sig på. Inte jobbångerst över att jag tycker det är jobbigt att gå till jobbet eller att jag inte skulle trivas. Utan ångerst över att timmarna går till så mycket annat än det jag värderar mest. Så som min familj, umgås med barnen eller egentid. Det finns inget sådant längre. 
Ante lämnar barnen 7.45 och drar till skolan. Jag hämtar dem så fort jag slutat runt 16.30, senast 17.00 om jag hinner med träning två gånger i veckan. 
Tar jag min ända egentid jag har, alltså gå och tränar känns det jobbigt över att jag vet att barnen är på dagis en 45 min min längre än vad de borde..Tränar jag inte känner jag mig dum som inte tar mig egentid jag borde ha.
Ante har den sista veckan knappt träffat barnen då han pluggar inför tentorna och kommer hem när barnen lagt sig och jag träffar dem max 2,5 timme innan jag lägger dem för natten.
Jag VET att de har det bra på dagis och att personalen där gör ett bra jobb, men tanklen över att några jag inte ens vet efternamnet på har hand om mina barn så många fler timmar än vad jag har dem gör ont.
Att behöva lämna mina barn på dagis fulla dagar alla dagar i veckan är inget jag skulle vilja men det är ett ont måste just i detta nu. Vi skulle inte få ihop det ekomomiskt annars..
Jag vet också att inte jag är den enda i världen som känner såhär utan att det är ett ganska allmänt "problem" som vi föräldrar har.
Jag tycker bara att dagarna går till alla måste. Måste jobba, måste hämta barn, måste laga mat, måste natta barn, måste ta hand om disken, måste göra klart inför morgondagen.. vips är klockan 21.00 och jag har nu valet att antingen sätta mig ner och göra ingenting eller sova..
 
Detta ekorrhjul som nu börjat snurra känns inge bra. Jag ska dessutom få ändrade arbetstider och kommer ev börja jobba 7.30-16.30. Inget jag valt själv och förhandlingar pågår med facket..
 
Jag får försöka blicka framåt och tänka att vi har det helt annat ställt ekonomiskt om några år. Då har Ante pluggat färdigt och även om jag börjar plugga kommer vi känna betydligt mer än vad vi gör nu. 
 
Det känns i hjärtat att inte få vara med dem jag vill vara med - mina barn. =(

Heta färsbiffar

Här kommer receptet på biffarna jag gjorde igår!
 
4port:
600 - 800 g köttfärs, jag använde mig av vildsvinsfärs.
4 vitlöksklyftor
svartpeppar
6 droppar tabasco
oregano
salt
basilika
 
Lägg köttfärsen i en skål. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om. Tillsätt kryddorna. Rör om ordentligt.
Dela köttfärsen i fyra bitar och rulla dem till fyra bollar. Platta sedan till dem så att de får fin form, ca 2 cm tjocka.
Stek biffarna tre till fyra minuter på varje sida.
 
Voila

Inte vilken måndag som helst!

Idag hämtade farfar barnen från dagis.  När jag precis slutat jobba fick jag ett samtal från en väldigt glad Pelle. Varför? Jo, han hade nyss sett sitt barnbarn gå. Inte bara några steg utan hon gick mestadels hela tiden!  Härligt att det släppt. Nu kanske hon känner sig trygg att testa något nytt!  Idag är det också Jullans namnsdag och barnen har en mamma med mycket bra tumör! Ante är fortfarande inte hemma utam pluggar stenhårt inför de sista tentorna.  Jag är mycket imponerad av hans engagemang.  Han tar det på allvar och jag är stolt över det han presterar. Nu ska Lucas få göra sin lillasyster sällskap i sängen och jag ska vila fötterna i soffan en stund!   Här kommer en bild på kvällens middag! Heta biffar med ratatouille samt ris och halloumi. . 

What a wonderful day <3

Igår vaknade pluttisarna tidigt och jag steg upp med dem och myste i soffan en timme innan det var dags att väcka pappa för frukost!
Antes snälla moste Berith hade Lucas och Julia hela dagen igår så att jag och Ante kunde träna och handla i lugn och ro - snacka om vardagslyx!
På kvällen hämtade vi ungarna och påbörjade kvällens middag, nämligen grillning nere på gården med Philip och Sara. 
Vi åt och drack och pratade tills klockan blev alldeles för mycket och det var dags att hoppa i säng.
 
Idag vaknade både jag och Ante med lite huvudvärk och barnen som även de sovit lite för lite vaknade upp ganska gnälliga. Tack återigen då till Berith som ville ha dem även idag!
Nu är Ante i skolan och jag har plockat bort alla våra vinterkläder och tagit upp sommargarderoben ifrån förrådet.
Helgerna flyger bara förbi och jag har nu förstått vilken lyx det är att vara mammaledig. Det tyckte jag såklart inte då men nu när man bara ha så få dagar med familjen tänker man på ett helt annat sett!
Det gäller att ta vara på de dagarna vi har och göra det bästa utav dem!
 

Nekad på systembolaget!

Jo men visst.
Ante och jag gick in för att köpa en box med Rosèvin till ikväll. Vi stället oss i kassan och kassörskan tittar lite på oss båda sedan frågar hon om hon kan få se våra idkort. 
Ante plockar fram sin plånbok och visar, men eftersom jag nyss tränat och inte har någon jacka på mig svarar jag att jag tyvärr inte har mitt på mig. 
Kassörskan frågar då sin kollega om hur vi löser situationen. 
Ante säger att han fyller ju 30 och jag är 27 samt mamma till två ungar. Klart dem ser att jag inte är under 20.. Men NEJ.
Sådan är lagen får jag som svar. På en sekund hinner jag bli rosenrasande och höjer rösten ganska ordentligt. "Det är inte sant! Är du knäpp eller, ser jag ut att vara under 20 eller?!"
Innan kassörskan hinner öppna munnen häver jag ur mig nästa, lite dumma kommentar.. "Ta och stoppa upp Rosèvinet någonstans vet ja!"
Jag går med bestämda steg rakt ut medan Ante försöker släta över min sen. 
Han får bara som svar att "Med en sådan attityd blir det verkligen ingen affär".
 
Jaja, Vi satte oss i bilen pch åkte upp till nästa systembolag. Jag stannade denna gång i bilen och Ante kom ut med en 3 liten dunk Rosè..
Jaja, Mycket ska man vara med om!
 
Nu i efterhand förstår jag att jag överreagerare - en hel del! 
Men that`s me! Blir jag arg blir jag ordentligt arg och jag har väldigt svårt att tygla mig. 
Plus att jag ger blanka fan i om 30 människor inne på systemet hörde/såg mig.
De hade blivit lika arga osm jag om de blivit nekade.. bara att de flesta kanske hade tagit det liiite mera med ro =)
 
Nu är iaf vinet inköpt och jag kommer aldrig gå in igen på systembolaget utan ID.
 
 

Ett kärt återseende!

Solen har strålat och vi fick träffa Loijsan och Mili igen. Det har gått någon månad sen vi sedan sågs så vi hade mycket att prata om. Som vanligt "bråkade" ungarna med varandra stup i kvarten.
Det är så konstigt för de är världens vänner på dagis men varje gång vi ses privat blir det gnäll och gråt.
Nåja, mellan bråken hade vi alla det skönt och vi har vart ute från 10 till 16 idag. Härligt med utevistelse.
Nu börjar molnen komma och det har till och med kommit en liten regnskur. .
Hoppas på bättre väder imorgon då jag ska cykla till jobbet.. Vill inte cykla 7 km i regn!
 
 

Möblerat om!

ÄNTLIGEN tog vi tag i saken (tack Martina för att då kom med tips och ideèr) och gjorde en helomvändning i vardagsrummet.
Väggen där TV.n satt har vi numera soffan och tvärtom. Det är en massa fix kvar, bland annat måla väggarna vita, sätta upp lampan i taket igen och lite tavlor på väggen men det får vi ta lite pö om pö.
Just nu finns inte sp mycket tid då Ante pluggar alla dygnets timmar till hans sista tentor för terminen och jag är inte hemma förrän 17.00 på dagarna.
 
Hursom är vi SUPERNÖJDA med resultatet!
 
 


En dag med barnen

Efter några veckors jobb är det skönt att få känns den här "mammaledighetskänslan" igen. 
Ingen stress eller press utan att vi kan ta hela denna dag som den kommer - HÄRLIGT!
Dock var jag snabb att boka planer idag med vännen Loijsan och hennes Emilia. 
Efter lunch blir det lek och bus för full hals och innan dess ska jag försöka ta tag lite i det som blivit inte blivit gjort på ett tag - städa!
 
Förövrigt går dagarna i ett! Det är fullt ös på jobbet och varje dag lär jag mig något nytt. Det är mycket att ta i och många kontakter att lära känna och komma ihåg namnen på men övning ger färdigehet och snart kan jag nog fixa detta jobbet också =)
 
Ungarna har det bra på dagis och trots lite ångerst över att de går så långa dagar vet jag att de har det super där och får både kärlek, mat, leka med vänner och dessutom lära sig en massa roliga saker. 
De har det helt enkelt kanon där dem är! Antar att alla föräldrar (kanske mammor mest) har ett litet bristande hjärta över att behöva lämna bort sina barn till en annan.
 

 

En eftermiddag i solen!

 
Vilket väder va?! På jobbet käkade vi lunch ute och efter en lärorik arbetsdag blev det en skön och svettig cykeltur hem. Efter att ha hämtat barnen på dagis satte vi oss ute på gården med varsitt päron och njöt av de sista soltimmarna.  Dyrkar solen och det är såå skönt att våren är här på allvar.  Nu gäller det bara att ha solhatt och keps på barnen och ta med solkräm till dagis. Redan efter en dag i solen är barnen lite röda. Bäst att smörja så småttingarna inte bränner sig!

Bröllopsklänning

Det är en djungel att hitta rätt bland alla dessa upplagor av klänningar som finns.
Jag vet på ett ungefär vad jag vill ha och jag tycker det är så roligt att sitta och titta och leta upp den perfekta klänningen! Jag vet att jag inte vill ha någon stor, pampig klänning och inte heller axelbandslös. Jag är mer inne för något i spets, gärna figursydd och gärna ett litet nätt släp. 
Vill inte ha en stor jobbig vid kjol att gå runt och bära på :) Vill ju kunna dansa lite också!
Här är lite inspo. Vad tycks?
 
 
 
20120528-194635.jpg
 

Helg i 180!

Söndag igen! 
Helgerna går så fort nu när man jobbar långa arbetsdagar - det säger bara pang så är det måndag igen!
Den här helgen inledde vi med rosèvin på balkongen och lördagen njöt vi ute i solen och på kvällen vart vi bjuda på middag hos våra finingar till vänner - Emma och Nille med sötnosen Filippa. 
Patrik och Erika var där och även deras vovve Wilbur. Vi satt på deras terass och drack vin i solen samt avnjöt en superb trerätters. Ungarna höll god ton ända fram till 22.30 då det började bli gnälligt och vi tackade för oss!
Idag inledde vi dagen med sovmorgon - det är första gången sen vi fick barn som vi både var vaken en stund innan ungarna hade vaknat. Sedan åkte vi ner till stan för att äta lunch och när vi kom hem tittade Martina och Olivia förbi för att fika lite och Martina som är superduktig på att inreda kom med lite tips och ideèr då vi länge velat möblera om i vårt vardagsrum men inte riktigt vetat hur vi ska göra. 
 
Nu sover barnen och vi har precis ätit älgfärsbiffar med ugnsteka grönsaker och grönpepparsås. 
Anta håller på att flytta TV.n till en annan väg och om vi får igång all teknik inom en 30 min blir det Mästarnas mästare innan det är dags att somna. 
 
Vi har haft en underbar helg och jag passar härmed på att tacka alla inblandade!
 Helg!

Julia har lagt sig, Lucas har fredagsdisco och Ante håller på att plocka undan maten. 
Snart blir det soffhäng för hela slanten. Efter en väldigt stressig dag på jobbet ska jag vila mina fötter med ett fotbad och njuta av årets första glas rosè.  HÄRLIGT!
Imorgon väntar middag hos familjen Palin och även Erika och Patrik kommer. Så kul att hålla våra parmiddagar vid liv. På så vis är man någorlunda uppdaterad på vad våra vänner sysslar med.
Vad resten av lördagen och söndagen har att bjuda på får vi se. Ibland är det skönt inte ha så mycket uppbokat utan bara ta dagen som den kommer!
Njut nu av helgen mina vänner, det ska jag göra!
 


1 maj välkommen!

Vår, sol och lite värme - tackar!
Idag tog jag med mig barnen till Plantagen för att handla lite frön som vi kunde ha på balkongen. 
Lucas valde solros och krasse samt smultron. 
Efter lite fix och trix är nu balkongen "fit for fight" och det kommer invigas ikväll då vi planerar att äta där för första gången i år!
Efter att Ante pluggat några timmar gick vi ut i vårsolen och fikade. Julia älskar att sitta i sandlådan och kastar sand runt omkring sig medan Lucas var upptagen med att lassa stenar och sand på sin skottkära.
 
Vi gick en liten promenad här i krokarna och plockade vitsippor, gungade och åkte rutschkana!
 
Njuter verkligen nu när solen är här, stanna här nu för guds skull!
 
 
 
 
 


Valborg!

Efter en stressig arbetsdag fick jag skjuts hem med svärisarna och tillsammans lagade vi kvällsmat!
Därefter åkte grabbarna för att kolla på basketlaget Kings SMfinal och jag, Barbro och Julia styrde kosan ner mot stan och satte oss på Park hotell och hängde i deras louge över lite gott dricka!
 
När klockan väl började närma sig braständning möttes vi nere vid Maren och vi hade även turen att få hylla Kings som kom med deras buss för att ta emot folkets jubel och se på fyrverkerierna.
Jag har nog aldrig sett på make! Så fina (och kostsamma). Lucas tittade med stora ögon och Julia som tidigare hade sovit i vagnen vaknade av allt smällande. 
 
Klockan var närmare 23 när vi var hemma igen och samtliga i familjen sloknade bums!
 
 
 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus