Fredag igen

Alltså, veckorna går så himla fort! Nu är det fredag igen och imorgon är det första dec. Snart är det ett nytt år och bara 4 månader kvar tills jag börjar jobba =/
Dagen startade kl 06.30 när Julia vaknade. Hela familjen steg upp och åt frukost. Då somnade Julia om. . Lucas var dock inte sugen på att följa sin syster så han kommer vara ganska trött ikväll. 
 
Nu är det dags att starta dagen med alla "måsten". Vika tvätt, städa, och förbereda lite inför morgondagens middag. När Ante kommer hem drar jag till gymmet och sedan blir det fredagsmys till 100 %.
 
Hej så länge!
 


Paket från farmor

Idag kom det en avi från posten att Lucas hade ett paket att hämta ut. 
Så efter dagis gick vi till affären för att hämta ut paketet. 
Det visade sig att paketet innehöll många fler paket. Närmare bestämt 24 st.
Farmor har hittat Antes gamla adventskalender och köpt små paket till Lucas som han nu kan öppna varje dag fram till julafton. Oj vilken lycka. 
Nu har han två chokladkalendrar och en med små paket att öppna varje dag fram till jul.
 
Tack Barbro - detta kommer bli uppskattat!
 
 


1 av 4 rum städat

Började städningen i Lucas rum. Idag tog jag tag i det och började sortera lite bland hans leksaker och stuvade undan det har aldrig leker med. 
Så mycket saker på så liten yta! Jag satte också in en liten överraskning till Lucas som han får se när han kommer hem från dagis. Köpte en biltvätt från fisher price i bra skick för 70 kr!
 
Julia gillar att vara i Lucas rum och smaka på alla saker - gäller ju att passa på när storebror är borta!
 
 
 stöket innan....

 
 
och efter...
 
         
 
Den gamla TV är något jag försäker bli av med med Lucas (och Ante vägrar) De brukar nämligen spela en massa gamla TV spel inne på Lucas rum.. Antar att jag får vänta tills vi har pengar att köpa en bra, snygg TV till honom istället!
 

 


Femminutersmetoden - något att ha ?

Nu är Julia inne i en period när hon vaknar minst 5-10 gånger per natt för att få nappen eller söker närhet för att kunna somna om. Hon somnar ungefär 19-20.00 men sedan vaknar hon igen runt 22.30 och är ganska pigg. Sedan somnar hon om igen. Nu somnar hon nästan alltid i famnen på någon av oss. Det är nästan omöjligt att få henne att somna själv i sin säng. Eftersom hon somnar i famnen på kvällen är det så hon vill somna om på natten. Men det blir ohållbart om jag ska försöka söva om henne i famnen flera gånger per natt. 
Ante har tjatat ett tag om att han tycker det är dags att lära henne somna om av sig själv. Han tycker vi bör använda oss av femminutersmetoden. 
 
När Lucas var i ungefär samma ålder körde vi samma metod med honom och efter 4 nätter somnade han om själv och sov dessutom längre. Men jag vet inte om jag tycker det är rätt..
Man behöver inte köra exakt som det står. Man kanske kan gå in var 4 minut istället och dessutom få röra barnet (som det är beskrivet att man inte ska göra). 
Det som ställer till det är ju nappen. Julia somnar ju med napp och hon kommer förmodligen vakna av att hon saknar den flera gånger vilket krånglar till det lite. Jag läste lite om detta igår och då var det många som vändje bort nappen också nu när de ändå håller på.
Usch, jag vet inte jag.
Jag tror jag försöker med någon variant av 5minutersmetoden och kör lite inslag av "sova hela natten metoden". Någon form av metod blir det iaf  för det blir ohållbart för hela familjen när Julia vaknar så ofta. Lucas vaknar ju också av att hon skriker och han är för liten för att behöva bli störd i nattsömnen. 
 
Hur har ni gjort? Hur resonerar ni runt femminutersmetoder och har ni några tips hur ni underlättade för ert barn att somna själv på natten?
 
Innan vi somnade igår bestämde vi också för att sänka sängen då jag för första gången såg att hon börjar dra sig upp med hjälp av spjälorna. Bättre att ta det säkra före det osäkra och sänka innan det händer en olycka.
 
Nu sover Julia sin förmiddagslur och jag ska plocka undan frukosten och sätta igång att städa !
 
 
 


Ett uppvaknande till ett Vinterland

Hej mitt vinterland, nu är du här !
När Lucas steg upp idag alldeles yrvaken och gnällig ändrades humöret så fort Ante visade honom snön utanför fönstret!
Då blev det genast fart - vi skulle äta frukost rekordsnabbt och sedan fort på med overallen så att vi kunde gå ut och åka pulka. Då kom bakslaget - vi har inte köpt någon pulka ännu. Lucas blev jätteledsen. Dock gick det fort äver när jag berättade att snön kommer säkert att finnas kvar ett tag så vi hinner åka pulka en annan dag till dagis.
 
Då skuttade vi iväg till fots till dagis istället och det gick precis lika bra det. 
 
Tänk att snön kan vara så underhållande för barnen?! Håller med om att det är ganska fint men ungeför där slutar mitt tycke för snö. 
 
 
  
 
 
 

Pepparkakor

Idag kom det ut lappar om Luciatåg på dagiset.
Lucas fick välja vad han ville vara. Tomte, Pepparkaksgubbe, Stjärngosse, Lucia eller tärna (ja, min pojke får välja mellan alla olika saker du kan vara i ett Luciatåg). Han ville vara Pepparkaksgubbe som han även var förra året. 
Så idag när jag var nere på stan hittade jag en söt liten dräkt till han - men även till Julia. 
Hon kan väl också få vara en pepparkaka på Lucia !
De kommer bli så söta!
 
Efter luicatåget är det fika utomhus för hela dagiset. Vi valde istället att fika hemma förra året med familjen som var med och tittade. Så blir det nog även i år. Nästa vecka ska vi baka lussebullar och pepparkakor som en aktivitet när Lucas är hemma på fredagen. 
 
 


En bra dag trots vädret

Fy vilket fult väder vi har, som Lucas säger. Trots detta har dagen varit kanon.
Vi startade med att lämna Lucas på dagis och tog oss sedan ner till stan för att träffa Loijsan och Mili. 
Vi tittade runt lite i butiker och jag köpte ett pussel och dataspel till Lucas och badlekaser till Julia. 
Vi åt sedan lunch och babblade som aldrig förr. Älskar att tillbringa tid med Loijsan. Vi har verkligen hittat varandra och jag vet att jag kan prata om vad som helst med henne och det stannar där. Love you girl!
 
Jag tog sedan bussen hem för att hämta Lucas och vi hann knappt sätta oss i soffan förrän Ante kom hem och tog över så att jag fick träna. Det gick super på träningen och det är så härligt att ha motivation och tycka det är roligt när svetten rinner. Äntligen har jag kommit dit när jag inte tycker det är jobbigt utan skitroligt att träna.
 
Nu väntas det middag !
 
 

Julia i massor

Nu har vi hämtat hem korten från Studiotvå. Jag och ni har ju redan fått se de kort som fotografen valt att själv använda sig av. Här kommer några gobitar till.

 
 

Älskar dig

Du är min bästa vän. 
Du finns alltid där och jag vet att du aldrig skulle göra mig illa.
Du tröstar mig när jag är ledsen och och ger mig pepp när jag behöver.
Du älskar mig precis som jag är och värdesätter mina åsikter och kunskaper.
Du låter mig få leva ut mina känslor och lyssnar när jag behöver prata.
Du är en fantastisk pappa och våra barn avgudar dig. 
 
Jag vill inte leva en dag utan dig vid min sida. 
Att få vakna upp tillsammans med dig är en gåva. 
Jag kommer aldrig lämna dig. Jag älskar dig. 
 
 

 
 
 

Nu är det (snart) jul

Snart är det första advent så nu är det dags att sätta upp lite adventsljusstakar. 
Detta ständiga mörker som är ute gör att det behövs lite mer ljus inomhus. 
Jag har min duktiga hjälpreda hemma som så nyfiket börjat ställa sig på knäna och försöker 
dra sig uppåt. Vid Lucia brukar vi ta in granen och pynta. Eftersom vi sällan är hemma vid jul ställer vi upp granen ganska tidigt så vi hinner njuta lite av den. I år får vi dock byta ut våra glaskulor mot plast eftersom Julia är i den åldern då hon ska känna och klämma på allt. 
 
 
 
 
 


Utvecklingssamtal för Lucas

Idag hade vi IUP för Lucas. Det är alltid lika kul att få höra om sitt barns framgångar och hur han utvecklas tillsammans med gruppen.
Den här terminen har de hållt på mycket med språket. Pedagogerna på förskolan har fått besök av Veli Tuomela en gång per månad. Han har varit med och lyssnat hur pedagogerna pratat med barnen och sedan gett dem tips och råd. Han har tex bett dem att prata i längre meningar, och använda svårare ord. 
Detta är verkligen toppen. Detta hjälper alla att bli bättre på det svenska språket - även mitt barn.

Veli Tuomelas fem språkpedagogiska principer

? Språkutrymme. Det finns utrymme för språk i alla rutinsituationer och aktiviteter – fyll utrymmet med så mycket språk som möjligt.

? Upplevelser. Språket utvecklas om ett barn får klä sina upplevelser i språk.

? Rikt språkbruk. Det är vanligt att förenkla mycket i samtal med barn. Säg ”lägg äppelskrutten i komposthinken” i stället för bara ”lägg den där”.

? Språknivå. Om den vuxne ligger lite över barnets språknivå stimuleras och utmanas språkutvecklingen. För enkelt eller för svårt språk är däremot hämmande.

? Begriplighet. Det är lätt att vara övertydlig med kroppspråk, gester och bilder. Fundera över hur begripligt språket i sig är.

 Lucas är väldigt verbal och har ett stort ordförråd. Han snappar alltid upp nya ord (både gott och ont). 
 
De har även jobbat mycket med former och symboler - alla barn har fått låna hem en kamera för att ta kort på olika former i hemmet. 
 
Lucas leker mycket för sig själv och studerar gärna saker länge. Han är nyfiken och väldigt tekniskt lagd. Han fungerar bra i gruppen och är kompis med alla. Han har sina favoriter som han ibland leker med. Oftast leker han med bilar. Idag hade han lekt "mamma, pappa, barn" för första gången. Lucas ville absolut vara mamma och tjejen fick då vara pappa vilket gick hur bra som helst!
Kul att de nu så sakterliga börjar leka rollekar. 
 
Nu i december ska gruppen flytta upp till övervåningen till de större barnen och det ska bli spännande att se vad Lucas tycker om det. 
 
Pedagogen hade inget annat att säga än att Lucas alltid är med och vill gärna lära sig nya saker.
Vi är absolut nöjda med förskolan och Lucas pedagoger. 
Vi påpekade dock att vi tycker det är viktigt att det är det svenska språket som talas när de är i gruppen och när barnen hör. I Lucas grupp är det många som inte har svenska som modersmål och Lucas snappar som sagt upp ett och annat syriansk ord. Jag säger inte att det är fel, men jag vill inte att pedagogerna ska prata ett språk som mitt barn inte förstår när han är med. 
Mirjam berättade dock att det är de mycket tydliga med att det är svenska som pratas när de är med barnen. Dock är det inte omöjligt att barnen som pratar syrianska ibland ber om tex vatten m.m på deras modermål. Pedagogerna får då be dem att prata svenska runt matbordet. 
Det känns så skönt att kunna tala "klarspråk" och få säga vad man tycker och känner! Skönt också att hon tog vår önskan på rätt sätt. . Tycker bara det är viktigt att alla barn förstår vad som sägs när de är på förskolan. 
 
Hur som! Lucas trivs, vi trivs och pedagogerna tycker Lucas är topp!
Härligt!
 

En "fixardag"

Idag vaknade vi alla av Julias glada stämma några timmar för tidigt enligt min mening. 
Det var bara att stiga upp, hinka i sig kaffe och starta dagen.
Söndagen är en sådan dag då alla "måsten" ska göras. Som att handla, städa och andra tråkiga ärenden. 
   Då både jag och Ante är fortfarande sega efter brist på sömn efter helgen som varit.
Tur att barnen är så snälla idag så än har det inte vart så värst jobbigt!
 
Julia sover just nu och Lucas "hjälper till" som han så snällt vill kalla det. Så mycket hjälp vet jag inte om det är men det är roligt att han vill försöka laga mat, tömma diskmaskin, dammsuga !
 
Vi hoppas att det blir en tidig kväll och att barnen sover bra inatt.
Imorgon är det ännu en ny vecka och inte vilken vecka som helst, utan sista veckan i november - sedan är det dags att räkna dagarna till julafton!
 
 

En fantastisk kväll!

Kvällen i går kommer jag sent att glömma. Barnen lämnade hos syrran, lite förfest på hotellet och sedan världens häftigaste konsert i form av SHM. Känslan går inte att beskriva för er som inte var där och upplevde det. Att se ett hav med människor som hoppar i takt till musiken. 35.000 som har händerna i luften. Känna basen i hela kroppen och både jag oh Ante fick gåshud när de gjorde sin entrè..
Underbart, oslagbart!
 
En nackdel var  dock att det tog ungefär 2 timmar för oss att ta oss hem från arenan till hotellet.
Ett plus var dock att få vakna upp och gå ner till en mumsig hotellfrukost.
Nu är barnen hämtade, vi har handlat lite mums till ikväll och nu slår vi ner oss i soffan och gpsar hela familjen..
 
TACK kära vänner, syster och Swedish house mafia som gjorde kvällen till en av de bästa upplevelserna jag vart med om!
 
 
 
 
 
 
 
 


Time out / Naughty chair

Jag har hört att föräldrar med barn i 3 års åldern har ungefär 50 konflikter med sina barn varje dag. 10 av dessa klassar man som allvarliga - de konflikter som handlar om tex om barnet gör andra illa, sig själv illa eller något som är livsfara. Jag vet med mig att jag har temperament. Jag blir arg fort och sedan går det över precis lika fort. 
Jag vet också med mig om att jag blir lätt stressad när Julia skriker, maten är på spisen och Lucas gör något som jag inte tycker är OK. I dessa situationer har jag stått och skrikit på honom vid spisen "Lucas gör inte så". Min treåriga son slutar såklart inte. Då fortsätter jag att skrika "Men hör du inte vad hag säger Lucas, kan du sluta".
Oftast blir då Lucas arg och skriker tillbaka till mig "Nej mamma. Jag vill inte". Vipps så är en konflikt skapad. 
   Jag har nu insett att det håller inte att stå och skrika på ett barn om precis allting.
Vi har därför börjat med den så kallad Timeout metoden, även kallad Naughty chair (fypallen). Ni kanske har sett programmet "Super Nanny" ? Jo Frost använder sig av denna metoden och jag lovar att det ger resultat.
 
 
Det kan gå till så här.
Lucas står på soffkanten och hoppar ner på golvet - han vet att han inte får göra detta.
Jag går du fram till honom, söker ögonkontakt och säger "Lucas - om du inte slutar hoppa från soffan får du sitta på pallen". Jag går sedan där ifrån och fortsätter han tar jag Lucas i handen och sätter honom på en pall i hallen.
När han sitter ner sätter jag mig på knä och söker ögonkontakt. Sedan säger jag "Nu får du sitta här i 3 minuter för att du inte slutade hoppa från soffan fast mamma bad dig att sluta (barnet får sitta lika många minuter som de är fyllda, 3 år = 3 minuter). Jag går sedan därifrån och håller koll på tiden. Skulle Lucas gå ifrån pallen så går jag tillbaka med honom och startat om tiden. Jag sätter honom ner utan att säga något till honom. Sedan fortsätter jag så tills han till slut ger med sig och sitter sina 3 minuter.
Detta kan ta lång tid första gången. Eftersom Lucas tidigare fått sin vilja igenom och jag inte varit ihållande med det jag sagt tror han ju klart att han kommer undan. Men så är inte fallet denna gång. Första gången vi testade fick jag sätta tillbaka honom 6 gånger innan han satt i 3 minuter. 
Han var super arg och villa absolut inte sitta still. Då gäller det klart att du som förälder håller dig lugn. Skulle du börja skrika och bli arg har du förlorat striden..
 
När tiden väl gått går jag till honom och söker åter igen ögonkontakt. "Du fick sitta på pallen för att du inte lyssnade på din mamma. Kan du säga förlåt?" Om Lucas nu svarar förlåt och har förstått varför han fick sitta brukar vi pussas och kramas och sedan får han gå från pallen. Om han inte ber om ursäkt och inte har förstått varför får han sitta 3 minuter till på pallen. 
För Lucas tror jag vi gjorde den här timeouten 5-7 gånger innan han nu har förstod att mamma menar vad hon säger. Lyssnar jag inte så hamnar jag på pallen. Nu räcker det oftast med att varna honom så slutar han med det han inte får göra. 
Denna metoden har gjort att jag inte står och skriker på Lucas. Vi har inte lika många onödiga konflikter och Lucas har insett att mamma och pappa menar allvar.
 
Många tycker kanske är det är fel med uppfostrings metoder. Jag kan ärligt säga att jag är en bättre mamma med denna metod än innan.
Du brukar inget våld mot barnet, du skriker inte på det utan ber honom/henne istället att sluta och om barnet inte gör det blir det konsikvenser ifrån att han inte får "vara med" i 3 minuter utan måste sitta själv.
 
Vill ni veta mera om det så sök på Jo Frost. 
 
 
 
 

Morgonmys

Idag började vi dagen med att titta på Lejonkungen inne i Lucas rum (och jag gråter fortfarande till den).
Sedan åt vi frukost och jag började städa vilket jag alltid gör på fredagar. Så skönt att ha lägenheten snygg inför helgen. Nu har vi ätit frukost och jag ska börja göra mig färdig inför kvällens bravader samt packa barnens saker.
Lucas längtar efter sina kusiner. Han kommer ha det topp där. Jullan lär bli uppassad hon också. Minstingen Vera älskar bebisar! 
Hela förmiddagen har barnen lekt så bra ihop. Jag har tjatat om det innan men säger det igen. Det är så skönt att Lucas kommer så väl överens med sin syster. Aldrig bråk. Toppenskönt!
 
 
 
 

Svar till er som undrat

Ni är flera som frågat mig här på bloggen eller in real life vad det kostade att fota på Studiotvå.
 

Åh va fint! Jag vill också gå dit! :-) 
Minns inte om du skrivit det, men va kostar det att fota och vad kostar fotona. Går det fort att få en tid?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag fick tid en vecka efter att jag ringde. Han fotade i 1.5 timme och Julia fick testa en massa olika positioner. Hon satt upp, låg ner, satt i balja, satt i korg, byte om, tog några nakenkort och på några kort använde vi några av hennes egna ägodelar som snuttefilt och gosekatt.

Vi nappade på studiotvå då jag fick ett utskick om ett erbjudande på 2 studiobilder 13x18 för 399 kr. Sedan köpte vi även till 10 st filbilder för 200 kr bilden. Jag fick dessutom 15 % rabatt på allt. Vi vill gärna ha bilden i råformat så att vi kan göra vad vi vill. Framkalla hus stort vi vill, hur många gånger vi vill, göra bilden svartvitt m.m. 

De hade massa olika alternativ om du ville ha det inramat m.m.

Du kunde tex få en ram med tre kort eller en ram med åtta kort.. eller göra som vi - bara betala för själva bildfilen.

 

Gå in på deras hemsida http://www.studiotva.se/ för att boka tid ! 

 

 


Shopping på Åhlens

Idag var jag inne en snabbis på Åhlens (min nya favvisbutik) och köpte fyra lila bordstabletter till och några små ljuslyktor att ha på bordet. Det fanns så mycket fint att välja mellan men eftersom pengarpungen inte är så stor den här månaden fick jag nöja mig med de för 10 kr st. 
Här kommer några godbitar från Åhlens som gärna får flytta in hemma hos mig !
 
 
 
 
 
 
De har även såå fina barnkläder
titta på dessa finingar
 
 
 
 
 
 

Längtan är stor!

Om 25 timmar har vi lämnat barnen hos syster Tes och är påväg till Clarion sign för att möta upp våravänner för en underbar kväll tillsammans.
Vi börjar med att checka in och sätter oss sedan i hotellbaren och myser. Äter något gott och drar sedan vidare ut till Solna och Friends arena. 
Jag längtar så jag dööör.
Ska bli en helt underbar känsla att få släppa loss till dessa underbara killars ljuvliga musik.
35.000 kommer stå där på golvet med mig och känna samma sak som jag -LYCKA !
 
Tack Sis för hjälpen med barnen. Känn så skönt att få sova ut och hämta dem dagen efter.
Spelningen håller på mellan 22 - 01 men innan dess är det flera olika dj.s som spelar.
 
Ska ni också dit? Eller ni kanske önskar att vi var där?
Jag är iaf så glad över att jag får chansen att se dem en sista gång!
 

 
 

Ett lyckad besök

Idag kl 10.00 hade jag tid hos en kiropraktor (en ung och snygg sådan dessutom). 
Han kände igenom min axel och tryckte och klämde. Det knakade och knäckte till i hela axeln men känns faktiskt lite bättre efter bara ett besök!
Han säger att knakandet jag haft i 10 år kan man inte göra så mycket åt. Så länge det inte smärtat allt för mycket är det ingen fara. Dock tyckte ska det inte göra ont när jag tränar axeln och jag ska därför gå dit några till gånger för att bygga upp den så att den är redo för lite styrketräning. 
Jag ska inte göra övningar där jag har händer över axelhöjd. 
 
Fick tid igen om 2 veckor och några hemövningar !
 
Ett lyckad besök!

Julias foto i reklam

 
 
Idag såg jag att Studiotvå har använt ett av Julias foton som facebookreklam. Vår lilla flicka !
 

Sovdags

När barnen ätit middag och fått bada och borstat tänderna är det dags att gå och lägga sig. Klockan brukar då vara runt 19 - 19.30. Välling ska drickas samtidigt som jag eller Ante läser saga. Lucas har några favoritsagor som han brukar vilja höra. Idag blev det "Godnattsagor om Anders nästan 4 år". Ante hade boken som barn och sagorna är lagom långa för att läsas på kvällen. 
 
Idag blev det sagan om när Anders krockade med kundvagnen och ramlade omkull.
Sedan ska det sjungas också. Vargsången, Gud som haver, Lilla barn, Nu lilla Humla eller En liten båt brukar vara de sånger som Lucas väljer mellan. 
Sedan är det Godnatt och Lucas somnar ganska fort efter att ha fått böka runt lite i sängen. 
Julia däremot vill gosa en stund till i famnen och somnar efter en halvtimme ungefär. 
 
Hur ser era sovrutiner ut hemma ?
 
 
 
 

 
 

Till dig Therese

Här kommer receptet på Laxpastan
 
4 pers.
 
400 - 500 gr Laxfile
2.5 dl Kelda ostsås
ev. 05 dl vatten
1 vitlöksklyfta
2 dl fryst bladspenat
Penne pasta
salt och vitpeppar
 
Dela laxen i mindre tärningar. Stek den i en het panna med lite smör tills tärningarna fått lite färg. Ta upp laxen och pressa ner vitlöken i pannan. Häll över ostsåsen och spenaten. Koka upp såsen under omrörning och krydda med salt och peppar. Tycker du att såsen blir för stabbig heller du även i lite vatten. 
Koka pastan och häll sedan såsen över den. Lägg laxen överst.
Voila!
 
Smaklig måltid!
 

Nu börjar det ordna upp sig!

Efter en natt och morgon med jobbig huvudvärk börjar det nu kännas bättre. 
Julia och jag har vilat lite på soffan och jag jag hällt i mig tre koppar kaffe (kanske är kaffen som gjorde susen?). Tanken var att jag skulle ha tränat nu på fm men pga min jobbiga huvudvärk får jag skjuta på det till imoron istället. Jag följer min sambos råd och avstår att träna med huvudvärk då han säger att det känns som tusen nålar i hjärnan typ!
Julia leker på golvet och testar sina röstresurser. Jag kan säga att hon är duktig på att låta högt, haha!
 
Nu ska det packas upp tvätt efter att ha ätit en snabb lunch. Ikväll kommer farfar Peller över och äter middag, det ser vi fram emot - speciellt Lucas som tycker så mycket om sin farfar.
 
Nehe - dags att fortsätta !

Dagens middag

..Blir den superenkla, goda laxpastan med spenat!
 
 
Jag gillar mat som går undan! Inte för många onödiga moment, inte väga och mäta en massa!
Vardagsmat ska gå fort att laga!


En ängel i rummet

En ängel i betong har fått flytta in hos oss. 
Jag vet inte om jag ska måla den vit eller om den får behålla sin gråa färg. 
Den har även ett hänge så den ska upp på väggen när jag har hittat en bra plats att sätta den.
Kanske kan det bli vår lilla skyddsängel ? 
 
 


Promenad i skogen

Inatt sov Julia hela natten så vi vaknade utvilade kl 07.00.
Jag steg upp för att göra frukost till Lucas, Julia och mig och vid 08 vaknade min lille prins.
Efter dagislämnng tog jag och Jullan en tur i Lina skogarna. 
Jag försökte hålla ett ganska högt tempo men på den guppiga skogsvägen blev det inte så behaglig tur för Julia i vagnen så jag fick sakta ner där det var som värst :)
Hon somnade trots guppandet och efter 1 timme var det dags att vända hemåt för att få i sig lite kaffe!
 
Nu ska jag hoppa in i den varma duschen medan Julia leker så snällt på sin lekfilt. 
 
 
 

 
 
 

En cykeltur i mörker

Idag efter dagis ville Lucas absolut ta en cykeltur, men Julia var inte på humör för att sitta i vagn och det var dags för mellanmål för hennes del så vi gav oss ut senare för att mötta upp pappa.
Lucas hoppade på cykeln och jag och Julia tog vagnen och gav oss i väg. 
 
 
Lucas cyklade så försiktigt vid sidan av vagnen och tyckte det var spännande att cykla ute när det var mörkt. Jag frågade gång på gång om han tyckte det var jobbigt men han svarade
"Det är bara roligt mamma, jag kan cykla jättebra".
Ante satt med projektgruppen i skolan och tanken var att han skulle plocka upp oss på vägen. 
Vi hann ända fram del Dalparken utan att Ante hade dykt upp - i samma ögonblick ville Lucas inte cykla mer vilket är helt förståligt - det är ju en bit som han har trampat. Vi lekte en stund i Dalparken då Ante ringde och berättade att de tyvärr inte var klara. 
Då bestämde vi oss för att ta bussen hem istället för att vänta.
Lucas som tycker om att åka buss sa inte emot utan hoppade på bussen och satte sig längst bak. 
 
Vilken spännande eftermiddag vi fick. 
Lucas fick cykla länge som sin cykel och jag fick mig lite motion.
Toppen!
 
 
 

 
 

Middags inspiration

Den 1 dec är det vår tur att ha middag här hemma. Vi är några kompisar som turas om att bjuda och det är så roligt att komma bort lite från TV soffan någon helg och äta god mat och träffa de härliga vännerna. Detta har vi gjort sedan jag flyttade upp 2007 då ingen av oss hade barn eller var gifta!
 
Jag måste nu börja fundera ut en god meny att bjuda på.. dags att gotta ner mig i mina kokböcler och hitta lite inspiration!
 
 
 
Ett litet utplock från tidigare middagar här hemma. 
Vad brukar ni bjuda på ?
 
 
 

Samspel syskon emellan

Det är så härligt att se att Lucas och Julia gillar varandra. Julia skiner upp som en sol när vi hämtar storebror på dagis och Lucas svarar glatt "Men hej lillasyster".
Nu när Julia är lite mer "med i matchen" hasar hon in i Lucas rum om han leker där inne och är nyfiken på vad han hittar på. Lucas leker gärna med sin syster och ger henne en leksak hon får ha i munnen och plockar bort de hon inte får ha. 
Ibland kan det bli lite för hårda tag. Lucas om är van att leka med sina jämnåriga glömmer ibland bort att lillayster inte är så stor. Men han har aldrig medvetet viljat göra henne illa.
Han vill gosa och pussa och bära. Ibland skriker han självklart på sin syster om hon är jobbig, det är dock väldigt sällan.  
 
Att se att de redan nu har ett bra samspel och tycker om varandras sällskap känns tryggt för framtiden.
Det känns perfekt att Lucas kommer finnas där för lillasyster !
 
 
Härliga ungar!
 
 

 
 

Duktiga jag!

Idag steg hela familjen upp samtidigt och åt frukost. 
Ante som skulle träffa sina pluggkompisar senare på eftermiddagen var hemma med Julia medan jag lämnade Lucas och åkte och tränade vid 08.30.
Jag frågade tjejerna på Curves om jag skulle träna i alla maskiner med min onda axel men de tyckte jag skulle hoppa över alla maskiner där jag på något sett kunde anstränga den tills vi vet närmare vad det kan vara för fel. På Torsdag ska jag till en kiropraktor och hoppas han kan lösa problemet. 
Träningen gick topp och jag känner att jag kommit in i ett bra flow där jag tycker det är roligt och det börjar kännas skillnad nu i min kropp!
 
Nu på eftermiddagen kom Linda förbi med sin lilla Tilde som är 7 veckor. 
Hon köpte lite kläder som vi inte längre använder och vi fikade och prata om det vanliga som morsor pratar om !
Så skönt att bli av med lite kläder som kommer komma till nytta någon annan stans. 
Toppen att kunna köpa begangat - kläderna är ju knappt slitna när de är så här små. 
Dessutom fick vi ju en slant till att dryga ut vår halvtajta månads kassa. TOPP!
 
Nu ska jag hämta Luckien på dagis och gå en liten promenad med småttingarna i vagnen.
 
Idag har jag flytt känner jag - heja mig !
 
 

Spiderman mys

Idag vaknade Julia, och restan av familjen vid 08.00. Ante steg upp och gjorde frukost och vi andra steg upp en timme senare för att äta frukost framför Lucas favvis. Spiderman!
Vi såg Spiderman 3 och Lucas tyckte de var jättedumma som slogs och kastade saker!
Lucas öppnade också paketet som kom på posten (från mormor och morfar). Det innehöll en chokladadventskalender med Spiderman!
Nu har vi en otålig pojke här hemma som frågar när man får öpnna första luckan!
 
Nu för vi oss färdiga för att åka och storhandla. 
Eventuellt kan vi lämna barnen hos Berith så att vi kan handla själva. 
 
 
Hörs senare !
 
 

Julias första gungtest

Hej var det går. 
Idag fick Jullan testa att gunga för första gången.
Hon uppskattade det verkligen och Lucas tyckte om att ge henne fart.
 
Vad stor du börjar bli min lilla plutta!
 
 
 


Full hus!

Igår hade vi hela huset fullt med ungar. 
Vi åt tacopaj, myste med godis, spelade BUZZ och när småbarnen äntligen somnade (22.30) 
började vi titta på film. 
Arvid som är 11 ville titta på skräckfilm. Han ville titta på SAW, Silent Hill eller någon annan skitläskig.
Vi enades dock om att titta på en gammal skräckis som heter "Flugan". En lagom läskig film.
Ungarna satt som fastklistrade och tyckte att det var superläskigt!
 
TACK för kvällen ungar. 
Ni är underbara!
 
 
 
 


Han är hemma!

Nu är min pluttunge hemma!
Han har haft det toppen med farmor och farfar och hittat på en massa roligt. 
"Nu blir du glad när jag kommer hem" var det första han sa när han kom innanför dörren!
Jag har saknat honom en massa och nu har vi det vanliga kaos som vi är vana vid !
 


Tack för kommentarerna

Tack för kommentarerna jag fick på mitt inlägg "Livet som mammaledig". Ni verkar vara flera som håller med mig om den kluvna situation det är att ta hand om sitt barn. 
Jag uppskattar verkligen era kommentarer. Fortsätt gärna med det. 
Puss till er alla !
 
 


Fredag!

Idag har jag haft ett leende på läpparna hela dagen tror jag. 
Julia vaknade 06.30 men somnade strax om och sov 2 timmar till!
Lucas kommer hem ikväll och jag längtar såååå efter att få krama om honom.
Dessutom kommer Arvid, Ellen och Vera. 3 av mina 4 systerbarn som ska sova över här i natt. 
Det kommer bli full rulle här hemma men ack så skoj att få ro om mina älskade systerbarn. Dessutom är Lucas över förtjust i dem alla. 
 
Jag och Julia gick till MAXI för att handla lite gott inför kvällen. 
Det blir tacopaj som jag säkert tror barnen gillar. 
Sedan köpte jag självklart lite godis och chips - samt en dunk röd vin till mig och Ante!
 
Syrran och hennes man Axel (som fyller år idag) ska ha en myskväll flr sig sjävla. Självklart ställer syrran upp och passar! Tes och Acke ska ha våra barn nästa helg då vi ska på SHM och dessutom sover över på Clarion hotell. Bra att man kan hjälpas åt - för egentid behöver alla förhållanden!
 
Dags att ge Jullan lite mellanmål och vänta in barnen som kommer om en timme!
 
 
 
 


Livet som mammaledig

Det är lätt för de som inte har barn att tycka att det är rena lyxen att "inte behöva jobba" i ett års tid
(eller hur länge man nu vill vara hemma med sitt barn).
Jag kan tala om för er som inte har några knoddar att livet som mammaledig är inte alltid att ligga och dega i soffan och göra nada. Speciellt inte när du har flera barn att ta hand om. Det ska tröstas, fixas mat, klä på kläder, lekas, sövas, bytas blöjor, tvättas, bäras, gå till BVC, nattas 24 timmar om dygnet. ALLTID REDO!
 
Men visst finns det dagar då du egentligen kan gå runt i pyjamas hela dagen om du vill, lägga dig i soffan och titta på film. Så har jag tillbringat några av de dagar som jag har vart mammaledig.. Och det är ganska skönt ; )
Fast oftast är det tvärtom. Jag vill ha många projket och försöker hinna med så mycket "nytta" som möjligt på så kort tid som möjligt. När jag va hemma med Lucas fick jag ångerst om jag inte hade fixat det jag ville under dagen. Det kändes typ som att skolka !
 
Nu under min andra mammaledighet har jag lärt mig att jag kan inte fixa allt hela tiden. Vissa dagar är det helt ok att inte göra något annat än att ta hand om Julia. Det är ju därför jag är hemma från jobbet ! Inte för att städa, fixa, handla m.m.
 
Jag tillhör inte de mammor som flänger på stan varje dag. Då och då går jag ner till stan och möter någon annan mamma och snackar lite, ta en fika och kanske tittar runt lite i butikerna. 
Oftast träffas vi hemma hos någon  - bätre och framför allt billigare.
 
Men jag måste säga att livet som mammaledig kan vara rätt ensamt. Du är ju ofast helt solo med ditt lilla barn. 
Ante går iväg tidig kväll och kommer en sen eftermiddag. Dessutom får man ju även tillbringa en hel del timmar på natten med den lilla också..
 
Det är verligen upp och ner att vara hemma och ta hand om ett barn. 
Ibland längtar man tillbaka till jobbet och de riktigta rutiner man hade. 
Men oftast när jobbet börjar närma sig önskar man att man hade valt att vara hemma 1 år till !
 
Förlåt om inlägge blev lite suddigt och otydligt. Jag kände bara att jag ville berätta hur jag tycker om livet som mammaledig. 
Ibland är det pest, ibland är det underbart. 
 
Men om jag skulle välja mellan att inte vara hemma med mitt barn eller att vara hemma skulle jag lätt, alla gånger välja att vara hemma.
Att få ta hand om sitt barn och se den utvecklas är underbart.. jag skulle aldrig någonsin vilja byta bort det!
 
Jag älskar mina barn av hela mitt hjärta och skulle göra av som helst för att de ska må bra!
 
 

Önskelistor

Dags att skriva önskelistor och skica ut till familjen.
 
Här är några av de saker som familjen önskar sig
 
 
 
 
Teacup piggies som kan prata (Finns på LEKIA)
 
Talking Tom (Finns på BR Leksaker)TALKING FRIENDS: Talking Tom mjukdjur
 
MICKI träklossarBYGGKLOSSAR, STORA, 38 ST
 
 
Rosa Klänning, Långärmad trikåklänning med spetsin...                                          Kläder i 74/80 till Julia. Jag älskar dessa kläder från Newbie Kappahl
 
Löpare, dukar, bordstabletter m.m från bla. HM Home
 
Detta är en del va de saker som kommer hamna på önkselistan i år..
 
Tycker det är så mycket bättre med önskelistor för då kan familjen ge det de vet att man vill ha, behöver.
 
Vad önskar du dig i julklapp?
 

En promenad i solen

Det är viktigt att ta vara på dessa dagar då solen skiner. Bästa sättet att boosta energi är att gå en lång, skön promenad i höstsolen. Jag och Julia gick runt här i Lina och under den dryga timmen vi var ute hann många tankar som legat och grott lösas upp!
 
Julia satt så snällt i sin vagn och titta ut på naturen. Hon älskar att åka vagn, så länge den rör sig vill säga!
 
När ni kom hem var det dags för luch och sedan fick Julia komma till ro i soffan. Hon ÄLSKAR den nya filten jag köpt och det bästa hon vet är att somna inlindad i den...
 
 
 
 
 


Göra egen barnmat

När man ändå står och lagat mat till en själv kan man lika gärna göra lite mat till barnen också.
Idag gjorde jag rotfruktmos med kyckling till Julia som kommer räcka några dagar.
 
Hacka, koka, mixa och häll sedan upp i frysformar. Super enkelt!
 
 
 
 
 
.. Och gott var det också !


Upptäckaren Julia

Det är så roligt att se henne upptäcka världen.
Hon hasar sig fram fort och vill smaka och känna på allt som kommer henne nära.
 
Man glömmer hur fort barnen utvecklas. Tänk att för bara några månader sedan kunde hon inte vända sig. Nu kan hon snart krypa!
 
Här går det undan!
 
 
 
 
 
                                         
 


Våningssäng

Ni som vart hemma hos oss vet att vi bor en aning trångt. Vi bor med 2 barn i en 2.a. Visseligen är lägenheten ganska står och vi har byggt om den till en 2,5 så att Lucas fått ett litet eget rum med fönster. 
Dock börjar ju lilltjejen bli större och större och snart vill vi att även hon ska "slippa" sova i samma rum som oss. Då vi just för tillfället inte har råd att köpa något större måste vi helt enkelt lösa situationen genom att trolla lite med knäna. Tanken är att barnen får dela rum till en början. Om vi köper en våningssäng ocg gör lite smarta förvaring för leksaker samt rensar bort allt onödigt så ska de nog kunna dela rum ett tag. Om det sedan blir för litet kan ev. jag och Ante ta det lilla rummet så att ungarna kan få vårt stora sovrum. 
 
Jag hittade en webbsida igår som hade så otroligt fina sängar och andra saker som leksaker, möbler m.m. Gå in och kika vet jag http://www.eurotoys.se/site/Barnsaangar.asp?site=478&kat=B%F8rneseng
 
Lucas skulle nog hemskt gärna kunna tänka sig att sova i någon av följande sängar
 
 
 
 
Vi kommer nog försöka fixa iordning barnens rum så att de får sova där inne när Julia blivir runt året.
Än så får sova i sin spjälsäng i vårt rum !

Min tok Lotta

Igår somnade Julia prick 20.00. Hon sov tills vi skulle gå och lägga oss vid 22.45. Sedan var hon vaken till 00.30. Hon hade inga som helst planer på att somna om och var så nöjd och belåten i sin säng. Hon lekte och "pratade för sig själv". Till slut blev hon lite gnällig och somnade.
 
Sedan vaknar hon lika glad igen kl 07.00.
Jaha - dags att stiga upp!
 
Nu är hon dock trött igen och vill somna om..
Tok Lotta, sov på natten istället för att sova 4 micropauser på dagen..
 


Hos doktorn

Idag när jag vaknade hade min högra ögonlock svullnat upp lite grann. Jag har i några dagar även haft ont i ögat så jag beslutade mig för att idag gå ner till vårdcentralens öppna mottagning. 
Jag fick betala 200, satt och vänta  5 minuter och blev sedan inkallad. Efter 5 minuter var jag ute igen.
Doktorn lös i ögat och sa att det ser bra ut, inget att oroa sig för. 
Eftersom jag  tyckte att det gick "för fort" att dra den slutsatsen frågade jag lite mer runt omkring det och han sa då att OM svullnaden inte lagt sig på några dagar och det fortfarande gör ont ska jag uppsöka St. Eriks ögonklinkik.
 
Jag passade även på att fråga om min axel som knakar som asplöv. Han kände då lite på den och sa att det är inte så mycket man kan göra åt det. En del har det så helt enkelt!
När jag sedan sa att det förmodligen beror på en trafikolycka jag var inblandad i för 7-8 år sedan tyckte han att jag skulle uppsöka en kiropraktor.
 
Så, ja. Det gick ju snabbt det där besöket men jag känner mig inte vidare tillfredställd av själva besöket.
Det känns ibland som om sjukvården inte lyssnar på en eller gör en ordentligt undersökning. 
Som om man själv får dra slutsatserna. Jag visste ju redan innan besöket att det förmodligen inte är någon fara med ögat och att jag borde nog gå till en kiropraktor med axeln.. han kunde liksom inte ge mig något nytt..
 
Aja.
Jag har iaf ringt till vårdcentralens kiropraktor och fick tid nästa torsdag.
Nu hoppas jag att mitt svullna öga lägger sig så att jag slipper åka upp till Stockholm för att kolla upp ögat.
 
Julia i väntrummet

Post från mormor

Idag plingade brevbäraren på och i handen hade han ett paket till Lucas och ett vykort till Julia.
Paketet innehåller en chokladkalender med Spiderman på. Han kommer bli så glad!
Bäst att jag inte säger något innan det är dags att öppna den första luckan, annars kommer hen tjata ihjäl sig på att vilja öppna luckorna.
 
Julia som är för liten för choklad fick ett litet vykort att smaka på istället, hon blev minst lika nöjd hon!
 
TACK snälla mamma och pappa för breven - lika väl jag som barnen uppskattar dina brev och paket som dyker upp med jämna mellanrum!
 
På tal om julkalender har jag i år funderat på om jag skulle börja med att ge Lucas ett litet paket varje dag under december månad. Jag hade en sådan kalender när jag var mindre. Jag kunde få allt möjligt som plåster med något roligt på, suddigum, leksaker, och annat smått som inte kostade för mycket (eftersom det ändå blev en hel del småklappar =)
Men jag har beslutat mig för att det får bli nästa år. Då har jag ett helt år på mig att samla på mig lite smågrejor till honom !
 
 
 
 


Tänder på G

 
 
Jorå. Det var som jag misstänkte. Två små gryn är på väg upp i lilla Jullans mun. Inte kosntigt att hon vart gnällig i dag och hela natten igår. Vi har inte gjort så mycket annat i dag än att gosat och myst, och tröstat och gungat gumman min. 
Hon har sovit många små micro stunder och under de tillfällerna har jag försökt få något gjort här hemma.
 
Ante kom hem vif halv sextiden och vi åt då en Tonfiksallad. Jag är sämst på att göra lagom med mat utan det blev en stor smarrig sallad som räcker till både lunch och mellanmål till oss bägge imorgon.
 
Lucas har det topp i norr. Idag hade han varit med farfar på äventyrsbadet (ett super stort och roligt badhus, inget som Sydpoolen). De hade åkt rutchkanor och simmat och haft kul. Imorgon kommer Oscar och  hälsar på. Han ska också sova över så de kommer nog ha super imorgon.
 
 
 


Gnäll Fia

Vilken natt vi haft.
 
Julia somnade tidigt igår, redan 18.00. Det är 1 - 2 timmar tidigare än vad hon brukar somna. Jag visste därför att hon skulle vakna tidiagre än vanligt. Men redan kl 02 ville Julia göra morgon. Hon ville inte alls somna om och protesterade ini det sista. Till slut fick jag henne iaf att somna om.. till 4.15. SUCK.
Hon somnade om efter 1 timmes kämpande.. men vaknade sedan igen..
 
Sådana nätter gör att man bli ganska slö i huvudet. Jag vaknar hellre 06.00 och stiger upp då än att behöva vakna 10 gånger på en natt. Nu brukar det ju faktiskt inte vara såhär utan hon brukar vakna en gång på natten och ville ha napp/välling.
 
Så idag känner jag mig som en liten Gnäll Fia. Trött, hängig och vill helst bara krypa ner i soffan och mysa.
 
Vilket jag också har gjort nu..
Jag tänker inte resa mig på ett bra tag !
 
 

En lugn kväll.. utan Luckien

 Ni ska höra hur tyst det är här hemma. Först nu förstår man hur mycket det låter om en 3 åring!
Jag förstår inte hur vi kunde tycka det var så jobbigt med barn när vi bara hade Lucas.
Ett barn är ju lätt som en plätt, tror dock vi som flerbarnsföräldrar har vant oss vid höga ljud, högt tempo så vi har liksom blivit avtrubbade !
 
Jag och Julia gick i eftermiddags ner till stan för att möta Ante.
Jag gick och tränade en liten stund trots min snuva och min halvkrassliga axel.
Får ta det lite lugnt bara. Ska nog försöka hitta mig en läkartid så att de får kolla upp den en gång för alla.
Min axel har varit lite halvpaj sedan jag för 8 år sedan blev påkörd av en bil på ett övergångsställe.
Jag har inte ont i den utan det låter mest om den. Det är i perioder jag "lider" av det och nu när jag dessutom tränar märkar jag nog av det mer. 
 
Ikväll blev det Chil con carne här hemma. 
Julia sover sedan en stund tillbaka och jag och Ante sitter här och njuter av tystnaden..
 
Självklart saknar vi vår lille plutt men han har det toppen i norr!
När han skulle sova igår ville han hem till sin mamma. Men när farmor förklarade att det är långt och att det inte går att åka hem just nu köpte han det och somnade om. PLUTTEN MIN!
 


Nästan alla julklappar fixade

PHU!
 
 
Det här året är jag ute extremt tidigt och handlar julklappar (nästan allt är köpt över nätet).
Då vår budget är en aning tightare i år än vad den någonsin har varit är det bättre att dela upp julklappsinköpen på flera månader. 
Nu är det faktiskt bara vår lilla Julia kvar att handla till.
Det känns oerhört skönt!
 
 

Mumsig middag

 
Eftersom det är Farsdag fick självklart Ante välja middag.
 
Fläskfile med hasselbackspotatis och bea fick det blir med en smarrig sallad till!
Efterrätt blev jordgubbar doppade i vit choklad och kokosflingor!
 
Nu avrundar vi kvällen med lite TV mys !
 
 
 


Hej då Lucas!

Nu har vi vinkat av älskade Luckie som är påväg upp till norrland med farmor och farfar. 
Han kommer få uppleva en massa skjoigt de dagar han ska vara där och kommer nog inte längta hem en ända sekund. Värre blir det för oss här hemma =)
Det känns redan tomt och vi kommer längta ihjäl oss efter vår lille guldklimp.
 
Lucas fick knappt i sig någon frukost då han var så ivrig och ville genast åka. Han ville självklart krama sin lillasyster innan hon åkte! Vi gick sedan ut för att vänta in farfar med bilen sedan vinkade vi av honom. Lucas bara log, han tycker det ska bli superkul!
 
Ha det så roligt älskade pojke!!!
 
 
 
 
 

 
 
 

Grattis Pappa !

Grattis världens bästa pappa på din dag!
 
Bättre pappa kan jag inte önska mig!
 
 
 
Självklart har Lucas och Julia också grattat sin underbara pappa idag på Farsdag. 
Det blev en snabb frukostmacka på sängen för att sedan få äta riktig frukost vid matbordet.
Jag och barnen har gjort tavlor i olja med deras hand och fot avtryck. De ligger fortfarande och torkar då det tar nästan 2 veckor för oljefärg att torka. Men när de är klara ska de upp på väggen i sovrummet. Han fick också en verktygslåda så att det kan bli lite struktur bland verktygen!
Grattis älskade Ante på farsdag. Våra barn avgudar dig =)
 
 
 
       
 
 
 

Frukost till de jag älskar mest

Jag tycker om att skämma bort människor, speciellt min familj.
Att stiga upp först och göra en mysig frukost vet jag uppskattas. 
 
Nu är det dags att väcka familjen och starta den här lördagen!
 
 
 

En bakdag

I eftermiddag har jag och Lucas gjort Kärleksmums som vi kallar dem. Denna goda kaka har flera namn har jag fått lära mig med åren som gått. 
Den ska vi avnjuta i morgon då familjen kommer på besök. 
 
Vi gjorde även en vaniljpannacotta med hallontäcke till efterrätt ikväll..
Jag har aldrig gjort egen pannacotta och tänkte ev. bjuda på det då vi får gäster om några veckor.
Det gäller ju att öva så att det blir bra ;)
 
Nu är Ante på gång hemåt och Lucas är full igång med att dammsuga så att vi slipper det i helgen.. Mamma eller pappa får nog hjälpa honom att ta i alla hörn då Lucas bara kör dammsugaren framåt i en rakt linje!
 
Ha en bra kväll hörni!
 
 
 


En härlig Fredag

Ungarna sov länge (08.15) och vi åt en lång mysig frukost iklädda pyjamas !
Lucas har lekt så snällt med sina leksaker hela förmiddagen och Julia har tagit en lång sovstund. 
Snart vankas det utelek. Vi ska bland annat gå till affären och köpa lite inför vår bakeftermiddag.
Lucas ville baka till morgondagens middag så vi får se vad vi hittar på för efterrättsfika.
 
Vi har också börjat packa lite inför Lucas Norrlanstripp på söndag. 
Kläder, ombyten, varma kläder, badkläder, pyjamas, extra yttekläder, stövlar, leksaker, böcker.. ja.. Listan är lång!
 
Ante är hemma vid 17 tiden idag och förhoppnoingvis är vi då redo att ta kväll och kunna ha en riktig myspys kväll hela familjen. Kommer kännas så tomt utan Lucas här i några dagar. Kommer sakna ihjäl mig efter min stora guldklimp men jag vet att han kommer ha det toppen med sin farmor och farfar. Kan vara bra att han får lite egen kvalitetstid och bli lite extra bortskämd. 
 
Nu ska jag leta upp något gott att äta ikväll samt vad vi ska baka till imorgon. 
 
Kram !

Glöm inte farsdag!

Bäst att pallra sig ner till brevlådan och posta ett litet brev med en liten gåva till pappa.
Det är ju faktiskt farsdag på Söndag.
 
Då vi inte kan träffas tycker jag ändå han ska få något på denna speciella dag.
 
Så glöm inte era farsor där ute =)
 


Spegel, spegel på väggen där !

Att titta in i spegeln och fundera på vem den andra personen kan vara är något som Julia älskar. Hon kan ligga framför spegeln länge och titta och prata med "den andra". 
 
Sötnosen min !
 
 
 


Brev från Oscar

På söndag ska Lucas åka med farmor och farfar upp till Örnsköldsvik och stannar där i några dagar.
De ska gå på badhuset, gå i skogen och mysa. De ska också träffa Oscar som är drygt ett år äldre än Lucas. 
 
Vi skicade ett brev till Oscar för någon vecka sedan och nu har vi fått svar!
Lucas ville genast sätta upp brevet och teckningarna som Oscar gjort på hans dörr.
 
Gullungar !
 
 


Under kniven.......

 
 
Ibland känns det som om var och varann kotte "lägger sig under kniven". Opererar brösten, fyller läppar, fettsuger mage.. ja, you name it!. Är jag den ÄNDA som inte gjort några ingrepp? Ibland känns det faktiskt så..
 
Själv vet jag inte riktig vad jag tycker.. Ska inte förneka att jag inte ibland tänker att det vore topp att kunna fixa till kroppen lite så att det inte finns några spår från barnafödsel. . Men jag tycker det känns sååå läskigt. Vad gör man om något går fel?!
 
Jag påstår inte att någon är sämre än den andra. Jag är inte emot platikoperation då jag själv skulle kunna tänka mig utöra en del ingrepp.. men jag är lite rädd över situationen..
 
Hur som så får det stanna vid tankar hos mig ett tag till. Just nu är det ingen prio att fixa tillbaka mina toppiga tuttar som fanns där innan barnen, HAHA. Nej, nu blir det några år fokuserad på barnen och Antes studier. Sedan kanske jag har funderat färdigt och känner mig redo..
 
Hmm... Tänker, tänker..
 

Lucas hos tandläkaren

Idag slog Lucas upp ögonen vid 7 tiden och något av det första han frågande var:
"Nu ska vi väl snart gå till tandläkaren?". 
Efter att ha kätt på oss, ätit frukost, tagit bussen ner till stan så var det dags för att besöka tandläkaren.
Lucas var super duktig. Han satt själv i stolen och gapade så duktigt när hon bad honom att gör det.
20 tänder har min lille plutt och nu är det inte dags för att komma tillbaka förrän om 2 år.
 
Givetvis fick han en tandborste och en lite bil som han så stolt höll i vardera hand restrande tiden på stan och på bussen hem!
 
 
 


Bästa vänner !

Är de inte fina så säg!!!
 
 
Lucas med sin allra bästa vän Emilia.. Sötnosar
 
 


Biljetter bokade

Den 24/5 är det vi som står längst fram på Jon Bon Jovi konserten. Hela familjen Nordin med mostrar, kusiner m.fl ska följa med !
 
Detta ser vi verkligen fram emot!
 
 
 

Lampbyte

Igår bytte vi plats på lamporna som hängt i sovrummet och vardagsrummet..
Nu känns det mycket bättre!
 
 
   

 
Det är så svårt det där med lampor..
Letar efter något att hänga över köksbordet, men har ännu inte riktigt funnit det jag vill ha..
 
Jakten går vidare !

Renbäddat

Älskar att krypa ner i rena, släta lakan.
Ikväll när det är dags att sova blir det dags att få uppleva den goa känslan !
 

 
 
Just nu är jag på jakt efter fler fina påslakanset.
Detta från HM home får gärna flytta hem till oss..
 
 
 
 
 

Helgen som gått

Oj oj oj..
 
vilken fartfylld helg jag har haft! 
Fredagen började vi med tacomys. I går var jag och Julia på Mikaelas babyshower samtidigt som Lucas och Ante hade far&son tid !
Efter det var det dags att sätta sig i bilen upp till farsta för att fira Antes kusin som fyllde 30. Hela dagen åt jag bara bakverk. Jag känner mig fortfarande full med socker och behöver nog inte äta något sött på hela veckan.
Idag åkte jag och barnen ut till Viksberg för att träffa Emma och Filippa så att Ante kunde få lite studiero. Nu sitter grabbarna i soffan tillsammans med farbror Marcus och kollar hockey..
 
Kort och gott har vi haft en kanonhelg med fart och fläkt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Tack för den här helgen alla inblandade !!! Nu drar vi i gång ännu en vecka !


God natt!

Ante har åkt iväg på hockey och jag ska påbörja nattningen med barnen samtidigt som tvättmaskinerna snurrar både här uppe och i tvättstugan.
Hoppas att barnen somnar lika fort som de gjort hela veckan (bortsett från Julias pigga kväll igår) så att jag få njuta av egentid jag också.
 
God natt säger Lucas !
Nu tar han helg och imorgon blir det mys hemma!
 
 


Hej torsdag!

 Idag vknade vi utvilade då Julia sovit nästan hela natten (hurra) fram till 07.
Vi gick ner till dagis med en glad Lucas men när vi väl kom fram blev han på sämre humör. 
Alla Lucas fröknar var sjuka vilket betydde att Lucas inte skulle få vara där uppe med de stora barnen utan hans grupp skulle istället få dela upp sig blan småbarnen. 
Tydligen hade de inte fått tag på någon vikarie så den här veckan har varit lite si så där på dagis..
Hoppas ändå att han får en bra sista dag så kan vi mysa järnet i eftermiddag när det är dags att hämta honom.
   Veronica kom förbi på förmiddagen med sin lille pojk som är drygt en månad yngre än Julia. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, mest barnsnack såklart!
 
Julia sover så gott i sin säng och jag ska sätta mig en stund och fixa med de gamla korten jag scannat in. 
 
Det blev ingen träning igår då jag känner mig lite halvseg. Hostig och lite förkyld.. tycker det är så svårt att veta om man ska eller inte ska träna. Tränar du när du är lite hängig kan ju det leda till att du blir sämre plus att träningen inte ger något.. men tränar man inte blir det lätt att man känner sig oduglig och lat.. Suck. Önskar att de där extra kilorna bara kunde rinna av en äver en natt, eller att jag hade fått 100 tusen så jag kunde lägga mig under kniven och fixa till mig ;) haha!
 
Nåja - nog om detta !
 
 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus