Jobbelijobb och koppor

Ja här hemma fortsätter vattkopporna. Nästan alla av Jullans koppor hade torkat in men nu ser jag några till nya.. kan det va så? 
Lucas har fått någon enstaka röd prick men de ser inte riktigt ut som koppor än.. vi får se om de utvecklas till något.
Annars är det full rulle på jobbet! Dagarna går i ett kör hela tiden. Idag fick jag dock en litem paus för mig själv då det var dags att besiktiga en av våra postbilar!
 
Farmor Barbro har vart med barnen igår och idag så att jag och ante kunnat jobba. Hon har vart så snäll och städat och fixat här hemma! Imorgon får ante docl vara hemma sedan får vi se om jag tar resten av veckan.  
Det jobbiga med dessa koppor är att det inte verkar gå över någongång utan fortlöper i veckor! Skönt dock om de har det nu så är det överstökat sedan! 

Välkommen William!

Idag passade vi på att åka till BB för att hälsa på det nya tillskottet i familjen.  En blond, ursött liten klump på 3242 g och 51 cm lång.
Vi köpte en liten gosehund och "min första bok" som Sara lovase att fylla i. Det är så kul att kika i dem senare i livet! 
Barnen fick vara hos farmor och farfar så länge.  
Julias vattkoppor har börjat torka men vill absolut inte riskera att W blir smittad undviker vi att de är i närheten den första tiden. Vad gäller Lucas har vi inte sett några och jag vet inte hur man ska gå till väga när det gäller smittorisk från honom?  Hur många dagar, veckor efter kommer symtomen?  
 
De stolta föräldrarna skulle få åka hem nu i eftermiddag och lille W ska få byta plastbaljan mot sin fina säng! 
Nu har Lucas och Julia kusiner på båda sidor av familjen!  
 
 
 


Midsommar och födelsedag!

Igår var det ingen vanlig dag utan midsommar,  Antes 30 årsdag och dessutom kom lilla William till världen! Vi hade verkligen något att fira! 
 
Vi vaknade vid 08.00 och sjöng för ante.  08.27 föddes William och vi fick prata med en trött men glad pappa Philip!  
Sedan åt vi frukost och började göra oss klara för att åka tilö Farstanäs där vi åt picknick i form av sill och potatis,  melon, brie,  kanelbullar och självklart skålade vi för de bägge födelsedagsbarnen! 
Vi dansade runt midsommaratången och träffade en del bekanta.  Efter ett par timmar styrde vi kosan hemåt för att fixa lite inför kvällen. 
 
På kvällen kom svärföräldrarna över och vi grillade grillspett och åt på vår balkong.  
Sedan avslutade vi kvällen med tårtan som jag och Lucas hade bakat!
Andreas fick bidrag till en weekend resa som vi länge tänkt åka på men inte haft ekonomi eller tid för. Vi får se vart det drar hän. Paris, London,  Barcelona?  Har ni några tips på bra städer som vi hinner upptäcka på tre dagar?
 
Vi hade en underbar dag och nu kommer vi hedan efter få fira två godingar den 21/6. Det skiljer exakt 30 år på A och W. :)
 
 
 


Vattkoppor

Ja, det ser inte bättre ut!
När jag skulle byta blöja nu på eftermiddagen såg jag en hel del röda prickar i ljumsken samt på ena knävecket. Nu har det ploppat fram några på armen samt runt munnen. 
Det går både vattkoppor och svinkoppor på dagis så det kändes som om det var ganska stor risk att vi skulle åka på det. O andra sidan är det bättre att barnen får det i småbarns åren och inte när de är vuxna.
Ni föräldrar som haft barn med vattkoppor. Några tips och råd?
Lucas är ännu inte smittad men jag har hört mig och de säger att man får lämna syskon till smittad på dagis tills de insjuknar. 
Vad hade ni för smärtlindring till era små? Hur lång tid brukar det ta innan de blir friska?
Hur lång tid innan Lucas ev, blir sjuk?
 
 

 

Längtan till semestern

Hemma med liten Julia som har feber, knappt. Däremot är hon en trött tjej idag och har sovit i nästan två timmar nu samt sov nästan 12 timmar i natt!
 
Jag har haft tid till att packa upp tvätt, se på film , myst på balkongen och nu sitter jag och spanar in lite olika aktiviteter som vi kan hitta på i sommar. 
Då vi har tre veckor gemensamt kommer det blir mycket fart och fläng runt omkring. 
Vi vill få in Norrland, Småland samt vår Skåneresa!
V.30 reser vi till Åhus och ska mysa i stuga där nere i en vecka. 
Stugan är på 36 kvm och ligger 1 km från havet och 1 km från stadskärnan. 
Jag tror vi kommer få det mysigt och det kan kännas skönt att få lite egentid då vi annars umgås med familj och släkt hela semestern. 
 
Här är några av de aktiviteter vi kan hitta på som ligger i närheten av Åhus:
 -Ale stenar
- Kristianstads vattenrike
- Stenshuvud och Kafé Annorlunda
- Forsakar vattenfall, ravin med två vattenfall
- Glimmingehus i Simrishamn
- Naturreservat Sandhammaren
- Äppleland Kivik
- "Wallanders Ystad"
- Nöjesparken Tosselilla
 
Annars är Åhus en väldigt liten och mysig stad med en fantaskisk strand - Hoppas vi har vädret med oss och att solen skinker hela veckan!
 
handelsbaren.jpg
 
strand2.jpg
 
ottoglass.jpg

Inspiration BRÖLLOP

Får inte nog av att skicka runt på alla dessa bröllopssajter, bloggar och annat som finns med kategorin Bröllop! Det finns så mycket fint och jag känner redan hur svårt det kommer bli att kunna välja några få saker som vi ska hålla oss till. 
Här kommer lite inspirationsbilder....
 
 
 

 
 
 

V.A.B

9 veckor på jobb och dagis sedanvar det dags för lite vab (inte illa va?!)
Vi upptäckte att Julia får tillökning i munnen i form av två nya tänder och hade på känn att det skulle kunna leda till en hemmadag. Nu i morse var allt OK och Ante lämnade barnen på dagis. Hon är en tapper tjej som lekte och hållde på men fröknanra tyckte hon såg lite seg och och tog tempen som visade nästan 39.
När jag kom för att hämta henne gick hon runt i rörelserummet med två bollar i händerna och lekte med de andra barnen.
Så fort vi kom hem dock visade hon tydliga tecken på att hon ville gå och lägga sig i sängen - det tog inte 2 minuter förrän hon somnade. 
 
Det får bli en hemmadag imorgon så får vi se hur hon mår på Onsdag.
Självklart ser jag inget problem i att vara hemma med sjukt barn - men tycker ändå det är lite jobbigt när man måste skjuta på möten och andra "viktiga" grejer på jobbet. Har alldeles för mycket pliktkänsla. 
Men SJÄLVKLART går mina barns hälsa och välbefinnande framför något annat och vi får hoppas att hennes feber snart är borta så hon kan leka ute i solen med sina vänner. 
 
 


Pussel

Lucas går runt här hemma och pratar oavbrutet om kissekatten Pussel.
Han ska ha grönt koppel och en namnbricka därd et står "Pussel" på.
Han ska sova i Lucas säng och han kurrar jättehögt!
Snart får vi åka och införskaffa lite kattgrejer som leksaker, lekträd och annat till våra nya familjemedlem!
 
 


Bröllopsbukett

Att betala en massa penagr för blommor är inget jag är sugen på att göra men något måsta man ju ändå hålla i.
Jag har blivit helt förälskad i de Pionbuketter jag sett på sista tiden på bröllopssajter jag besöker nästan dagligen (älskar att titta och fantisera, och planera i god tid!) 
Vad sägs om denna bukett? Vackert va?!
 
 
 

På utflykt!

Efter att ha gått och lagt oss hyfsat tidigt igår vaknade hela familjen på bra humör runt 08.00.
Vi åt frukost och bestämde oss då för att passa på att njuta av det fina vädret utomhus då det verkar som om det ska regna hela dagen imorgon.
Vi packade in oss i bilen och styrde kosan mot Mariefred. En väldigt mysig småstad med en liten "Idyllkänsla".
Där skulle vi nog kunna tänka oss att bosätta oss en dag. 
 
Vi gick runt i stadkärnan och besökte leksaksbutiken där jag välte ner en glasburk med klubbor!
Efter att ha betalt burken och klubborna gick vi ut med en leksakssåg till Lucas.. Vi skulle bara titta var tanken! Haha!
Vi drog vidare för att äta lunch och gick sedan till Gripsholmsslott och myste nere vid bryggan.
Vid 16.30 tiden var det dags att dra vidae hemåt och vi stannade på MAXIför att handla inför veckan som kommer.
Vilken härlig dag vi haft!
Nu blir det mys i soffan en stund sedan väntar ännu en tidig kväl i sängen. 
Jag är så trött nu när man jobbar fulltid samt försöker träna,  ta hand om barnen, laga mat, och alla andra måsten. Dagarna går i 180 och det finns ingen tid för att stanna upp och bara chilla.
Det är nog det jag saknar mest av att vara mammaledig. Att inte behöva känna att jag har några måsten utan kan skjuta på en hel del till nästa dag...
 
Här kommer några bilder från Insta från dagen!
 
 
 
 


Sov-vägran!

För andra kvällen i rad vägrar Jullan somna. Vi har vart extremt bortskämda innan och bara lagt henne i sin säng med napp, snutte och välling sedan har hon somnat själv. Nu har hon kommit på att hon kan gå ur sängen själv och kommer därför upp så fort vi lagt henne.  Tror vi höll på i 1 timme igår och nästan 1 1/2 idag med att följa henne in i rummet igen och lägga henne för att sedan titta på när hon öppnar dörren med snutten i handen och ett leende på läpparna!
Dags att dra ner på vilan? 
Lucas slutade vila på dagarna när han var i runt samma ålder som Julia. Kanske är hon likadan som sin bror och inte behöver så mycket sömn? 
Första steget är att fråga på dagis hur länge hon sover sedan får vi se vad som händer med lilla fialotta! 
 

Nationaldagsfirande och annat roligt!

Sedan vi hördes av senast har vi haft några härliga dagar!  
Den 6/6 firade vi Sveriges nationaldag!  För mig är det viktigt att dagen firas.  Många av oss ser det bara som en ledig dag men jag tycker vi borde ta tillfället i akt att fira det fina land vi bor i med allt vad det innebär!  Vi firade på Torekällberget med lite picknick.  Vi lyssnade till ungdomskör, Lucas fick tillverka ett rep och vi gick och kollade på alla djur och fikade innan vi drog visare till svärföräldrarna för grillning ute på gården!  
  På fredagen var det dags för en jobbdag igen men den gick fort och smidig då det knappt inte fanns en kotte på kontoren. Efter jobbet samlades vi tjejer på jobbet hemma hos mig för att umgås över några flaskor vin.  Det blev en fnissig kväll som avslutades på Park hotell där Ante mötte mig innan vi drog hemåt!  
På lördagen vaknade vi vid 10.30 och efter några timmars uppiggnande hämtade vi barnen och gosade ner oss i soffan för att kolla på Prinsessbröllopet på tv. Vi stannade i soffan hela dagen och somnade tidigt lite slitna från gårdagen! 
Igår var det dags för alla måsten och vi hann precis in till maxi när det börjar spöregna och åska! Tur att vi hann va ute lite på förmiddagen innan det blev dåligt väder!  
Ungarna leker så bra ihop och Julia blir mer och mer aktiv och påhittig! Det är kul att se de små liven växa upp! 
 
Nu har vi påbörjat ännu en arbetsvecka och veckorna bara rullar förbi!  Det är 5 veckor kvar till semester!!! 

En till i familjen

Som så många sa skulle det inte finnas lika mycket tid till bloggen när man började jobba! De få timmarna som är "fria" går till annat! Det har hänt en del sen sist. Ante och jag hade en mysig dejt i onsdags och Ante fick ett läderarmband av mig för att han vart så otroligt duktig i skolan. Han har klarat alla tentor under året och alla med bravur!  Love you ♡!
 Vi har dessutom köpt oss en till liten familjemedlem! I slutet av juli kommer en liten röd kisse. Lucas fick klart välja namn och det blev Pussel! Vi ser alla fram emot Pussels hemkomst och det ska bli så mysigt med en kisse igen. 
Ante har börjat jobba och jag har så mycket att ta in på jobbet att jag är helt slut på kvällarna!  Jobbet är roligt men det är lätt att ta på sig för mycket ansvar och bli lätt stressad, så det gäller nog att tänka ett steg längre och inte alltid jobba rakt in i väggen :) 
Nu har vi några veckor kvar till semester och vi längtar efter våra lediga veckor med samvaro! Set kommer gå fort! 
Bjuder på en bild från igår då vi var på Malmsjön och myste! Barnen älskade det! 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus