Syskonkärlek

Igår när Lucas kom hem ville han krama och pussa lillasyster. Han skulle mata henne och hjälpa henne att dricka. Han ville pussa godnatt och idag när han vaknade ville han direkt gå och gosa med lillasyster..
Det märks att de tycker om varandra och "dras" till varandra.
Även fast man ibland tycker sitt syskon är jobbigt och i vägen. Skriker och tar uppmärksamhet så finns kärleken där trots allt.
Mina guldbitar - mammas älsklingar, så härligt att ha er hemma!
 
 


Inspiration barnrum

 
Barnens säng borde komma i slutet av den här veckan eller början av nästa. 
Lucas blev lite besviken när han kom hem igår och upptäckte att hans nya säng inte hade kommit. Han längtar tills han får sova i den stora sängen över Julia. Det ska tydligen bli väldigt spännande att få sova så högt upp!
Deras rum är inte mer än 6 kvm och vi måste tänka till för att få ut så mycket som möjligt av rummet. 
Tanken är att sätta upp fler hyllor på väggarna så att golvet blir fritt till lek. 
Lucas har länge velat ha ett eget bord där han kan rita och pyssla. 
När sängen kommit blir det ett besök på vårt kära IKEA. Här nedanför kommer lite smått och gott som kanske får flytta in i barnens rum.
Samtliga bilder är från IKEA.com
 
HOPPLEK Matta, kort lugg IKEA
SMILA BLOMMA Vägglampa IKEA Ger ett mjukt stämningsljus. Använd gärna energisparlampa, den alstrar lite värme.
DUKTIG Kaffe-/teset, 10 delar IKEA Uppmuntrar rollek; barn utvecklar sina sociala färdigheter genom att härma vuxna och fantisera ihop egna roller.
PYSSLINGAR Koffert för leksaker IKEA Hopfällbart; lätt att ställa undan när det inte används.

Heja våren!

Ja sa ju att våren var på G! Hurra!
Fortsätt nu kära sol att lyssna med dina varma strålar ett tag till - som jag längtat efter detta!
 
Vi tog oss en promenad idag ner till stan och och Julia. Vi satte oss en liten stund nere vid kanalen och myste i solen. När Julia dock började knorra i vagenen skulle jag ge henne sin snutte - men den var inte kvar i vagnen..
Bara att börja traska samma väg hemåt igen och nästan precis utanför vår dörr hänger en genomdräkt rosa snuttefilt.
2 timmar senare är vi nu hemma igen och ska förbereda maten till ikväll och invänta Lucas som snart, snart kommer!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Idag kommer han!

Nog är det tyst och någorlunda lugnt här hemma med "bara" ett barn.
En treåring hörs mycket - och nu saknar vi vår lille Lucas! 17.05 är det jag som hämtar han, farfar och farmor från tåget. De har hittat på så mycket skoj uppe i Örnsköldvik. Lekt med Oscar, bakat bullar, lekt i snön, åkt hisslift till Skuleberget, åkt skidor och mycket, mycket mer! Lucas har säkert haft underbara dagar och han har vart så upptagen att han knappt velat prata med oss vilket är ett väldigt gott tecken!
 
Nu är vi hemma en vecka och sedan åker vi 50 mil söderut för att hälsa på mormor och morfar.
Mycket se och upptäcka blir det när man har familjen på långt håll!
 
Här får ni se några bilder som farfar lagt upp på facebook från Norrlandsresan
 
Bild: Lucas och farfar på Skulebergets topp. Spännande att dingla med benen, 20m över snön i en öppen liftkorg.
 
Bild: Svårt att välja storlek på skidorna, när det är första gången!!
 
Bild: Knappliften var lite knepig, men utför backen... Lätt som en plätt!!
 

En promenad i solsken samt BIO

Efter lunch tog vi på oss kläder för att gå ut lite en det fina vädret. Julia fick pröva sitt nya fleeceställ i rosa. Haha - jag lovade mig själv att inte köpa rosa när jag fick veta att vi väntade en tjej. Men ni ser ju själva hur det gick =)
Jag har aldrig själv köpt ett rosa plagg till mig själv - någonsin! Men jag tycker faktiskt att Jullan passar bra i just rosa!
 
Efter promenaden kom Annica förbi en snabbis med Hilma och vi tjattrade på tills bägge ungarna blev trötta och det var dags för vila..
 
 
 
 
NU!
inväntar jag att Ante ska komma så att jag kan ta bilen och hämta Loijsan.
Vi ska nämligen få lite kvalitetstid och åka till Heron för att äta en bit mat och gå på bio.
Härligt!
 
 


Pricktest bokat

Igår var jag och Julia hos doktorn för utredning på hennes eventuella allergi mot mjölkprotein.
Redan när Julia var 1,2 månader började hon visa symtom för överkänslighet mot något födoämne och vi misstänkte då snabbt att det var mjölkprotein - precis som storebror. 
När vi gjorde ett blodprov visade det dock inget men hennes symtom försvann när jag slutade amma och hon fick äta mjölkfrikost. Vi har gått på utredning var tredje månad och doktorn vill att vi ska testa att lägga till mjölk i kosten för att se om symtomen kommer tillbaka. 
Vi har gett henne vanligt smör på macka vilket funkar, men en tesked youghurt funkar inte. Hon fick även smaka lite vanlig pannkaka och efter det har hon haft bajsmarathon. 
Vi har trott att det är tänderna men igår kopplade jag ihop ett och ett och förstod att det säkert har med pannkakorna att göra. De innehåller mycket mjölk men även ägg - kanske är hon även allergisk mot ägg?
   En allergisk reaktion mot födoämne kan sitta kvar länge efter att man ätit något man inte tål så att hon har bajsat 6-9 gånger om dagen i 5-7 dagar efter pannkaksprovet är inget konstigt enligt doktorn.
 
Nu har vi även en pricktest bokad i slutet av mars för att se om det visar något. Vi ska testa både mjölkprotein och ägg. 
 
Blodprovet visade som som sagt inget och det är inte säkert att pricktestet gör heller. Det som är det viktiga  är att man är lyhörd för tecken som visar på allergi och så får man testa sig fram.. 
Lucas var också allergisk mot mjölkprotein och ägg men hans allergi skrevs av när han var 1 1/2 år och han sen dess inte visat några symtom. 
Vi får hoppas att Julia också blir kvitt sin allergi tidigt och att hon snart blir bättre i sin lilla mage!
 
 
bild lånad från google.com

Det här med pengar

Nu är det den där tiden på månaden igen, dags att betala räkningar!
Jag får ångerst varje gång jag ser våra pengar försvinna till räkningar som ska betalas =) 
Svårt att se kontorna falla! Vill ju bara att pengarna ska läggas på hög men så går det ju tyvärr inte till.
 
Jag tycker vi har en ganska bra struktur på vår ekonomi men vet att vi lägger ganska mycket pengar på övriga inköp som småplock, heminredning, god mat och lite god dryck till! Det finns pengar att spara!
 
Som jag skrivit innan veckohandlar vi vilket är både enklare och villigare än att handla mat varje dag.  
Däremot har jag svårt att inte vistas på stan utan att komma hem med något litet som något nytt till barnen, ljus, blommor m.m.
 
Jag och Ante har gemensam ekomoni och våra intjänade pengar går in på ett konto som vi betalar våra räkningar ifrån. Därifrån för vi även över pengar till våra två privata konton. Från mitt konto köper jag tex kläder till mig, smink, nöjen och annat som bara jag vill lägga pengar på. Ante gör likadant från sitt privatkonto. På så vis behöver man inte känna att ens partner blir lidande över de inköp man själv vill göra. Sedan för vi över pengar till ett gemensamt matkonto där vi köper alla gemensamma inköp som mat, annat till hemmet eller barnen. Sedan har vi även stående överföring till barnens konto. Det som blir kvar går in på vårt sparkonto. 
Det kanske låter bökigt men det är det verkligen inte. På det här viset har vi bättre koll på hur mycket pengarna. 
 
Hur gör ni?
Vi är lite sugna på att bli ännu striktare och göra budget för att verkligen få koll på våra inköp..
Vad lägger ni på mat varje månad? Har ni några spartips? 
 


Ge mig vår !

Nu äntligen börjar jag känna att vårkänslorna börjar komma igen.. solen skiner, fåglarna börjar höras igen och kanske, kanske börjar snön att töa bort snart! Vi är ju faktiskt snart inne i mars som är skulle kunna klassas som den första vårmånaden..
Ge mig vår nu! Det räcker med snön som legat från och till sedan november. Nu får det vara nog!
Jag vill kunna ha vårjacka med tunna tygskor och slippa klä på barnen tjocka, varma kläder.
Hör du det nu väderguden som du nu finns - fixa fram våren! =)
 
(bild tagen från facebook)

Lunchdejt med Mikkis och Tuva

Idag fick vi besök av Mikaela och hennes lilla Tuva!
Vi åt sallad med laxfile och fikade sedan över en bit choklad. 
Julia var nyfiken på den lilla bebisen och ville gärna känna lite på henne, men jag fick absolut inte hålla - då blev Jullan avundsjuk och det visade hon tydligt genom att stå och dra i mig och gnälla ljudligt!
 
Vi som tycker Julia har hår har INGET om man jämför med Tuvas frilla. Där snackar vi hår!
Den lilla söta sov under de tre timmar som dem var här!
Man blir liiiiiiite sugen på en liten till när man får hålla i en sådär liten spädis, men sedan samlar man tankarna ganska snabbt och kommer ihåg att de faktiskt växer upp också =) Haha!
 
Tack för att ni kom söta Mikkis. Det var superkul att få visa er vårt hem och återigen träffas på tu man hand!
 
 
 


Middag, brunch, måla och bajsmara

Vilken helg vi haft!
 
Vi började helgen med att bjuda över Martina, Mange och deras söta Olivia på middag.
Vi åt rårakor med creme fraiche, löjrom och rödlök. Till huvudrätt hade jag gjort älggryta av älg som luffsat i pappas skogar i Småland och vi avslutade middagen med Äppelkaka med vaniljsås. 
Det var ett tag sedan vi träffades och vi har alltid en massa att prata om. Olivia tyckte det var skoj trots att inte Lucas var hemma. 
 
Vi fick sova ända till 09 på lördagen och vi skyndade oss för att hinna lämna Julia hos Berith och handla målarfärg innan vi skulle ut till Pershagen för att fira Erikas 25 år dag i efterskott. 
Erika hade tillrett en brunch som heter duga! Yoghurt, egengjord musli, egenpressad jucie, hembakta bagels, amerikanska pannkakor, cupcakes, regnbågstårta och mycket, mycket mer!
Jag som kom utan barn fick hålla den minsta gästen på festen - nämligen lilla söta Tuva! Man glömmer så fort bort hur små barnen har vart! Julia är 10 månader och känns giganstisk om man jämför med Tuva som är 7 veckor. 
Vi kunde tyvärr inte stanna så länge för vi var tvunga att påbörja vårt projekt för helgen - nämligen måla hallen!
 

Snälla moster Berith (Antes moster) var villig att passa Julia hela helgen så vi kunde så måla ostört. 
Vi valde en obruten grå och är supernöjda! Imorgon ska vi stryka på ett lager vitt närmast taket - sedan är det färdigt för att köpa nya lister m.m.
Jag köpte även en liten burk med rosa färg som vi målade i Lucas, och snart även Julias rum. 
Eftersom barnen ska få dela på de lilla krypin vi har ville jag försöka få det lite "könsneutralt".
Lucas fick välja om hans svarta och blå ränder skulle få sällskap med röda eller rosa streck. Han valde rosa och jag hoppas han kommer bli nöjd med resultatet. 
Förhoppningsvis kommer deras säng i slutet av veckan! Spännande!
 
Nu har vi precis ätit färdig middagen och Antes har satt sig lite över sina böcker för att plugga lite.
Vi ska snart avsluta den här helgen med lite soffhäng och till detta ska vi mumsa på jordgubbar och lite 70 % choklad! Mmmmm..

TACK ni alla som bidragit till att den här helgen blivit så lyckad! <3
 
Ja - just det! Bajsmaran.
Julia har idag bajsat 8 gånger! Igår tror jag hon kom upp i 6,7 st bajsblöjor och dagen innan dess lika många. WHAT?! Kan det vara tänderna forfarande?!
 


Fint besök på en fredag

Maten står och kokar på spisen, lägenheten är någolunda städad och jag och Jullan är fixade för att snart ta emot våra gäster för kvällen. Ante kommer förhoppningvis snart så han slipper stå i duschen när Martina och Mange kommer.
 
Ha en fin fredagkväll kära vänner, det ska nämligen vi ha!
 
 
 

Iväg på äventyr

Snart kommer farfar och hämtar Lucas för att åka på äventyr. 
De ska åka tåg upp till Örnsköldvik, en resa som tar ca 6 timmar. 
Lucas har laddat upp med målarböcker, böcker och hans surfplatta är såklart med.
Han har även kontrollerat så att picnicken är OK och att det finns liiite godis som han kan få smaska på.
 
"Nu kommer du bli ledsen när jag åker" sa han igår innan han somnade Ja, svarade jag - men du kommer väl tillbaka snart?
Då klappade han mig på kinden och sa "När jag kommer igen, då blir du jätteglad".
Älskade unge!
Lucas kommer med farmor och farfar på Onsdagkväll. Då ska vi gosa igen!
 
Idag på morgonen ville han mest gosa med lillasyster - "Jag kommer ju sakna henne fattar du väl" sa han och ville att jag skulle ta ett kort på när han kramar henne.
Här kommer kortet ;)
 


Ut på tur

Efter lunch gick jag med Julia i barnvagnen till ICA MAXI som ligger ca 5 km bort.
Vi skulle hämta ut Mildison till Julia som fått utslag på benen (ser ut som allergiutslag)
samt handa lite picknick till Lucas som han kan ha på tåget imorgon då han åker med farfar upp till
Norrland för någradagars kvalitetstid!
Lucas ända krav var att han skulle få korvmackor samt lite godis. Det blev det och lite till.
 
Sedan gick jag in på Kappahl för att kolla in deras regnställ som blivit utsedd till det näst bästa. 
Jag köpte det och ett fodrat ställ till lilla Julia inför dagisstarten samt en matchande mössa.
Hon lär drunkna i det då det är storlek 86 men strl 80 hade blivit för litet och det är väl bättre att hon får växa i det än att det är för trångt. Jag sa innan Julia kom att jag inte skulle köpa så mycket i rosa, vad hände?
Nu återstår det att köpa gummistövlar, skor och lite annat smått och gott till min lilla snoffsa..
 
Tanken var att jag skulle gått hem också men jag hade lite för mycket at bära på så vi skyndade oss till bussen istället. Julia tyckte det var väldigt spännande att få titta ut genom fönstret och spana.
 
 
 
 

 
 
 

Tusentals kronor fattigare..

Adjö gamla skitspis - Hej du nya!
Man vet aldrig när gamla vitvaror pajar, det man vet är att det är dyrt att ersätta dem.
Dock behövs ju en spis så det var inte så mycket mer vi kunde göra än att åka till Elgiganten och hämta hem en ny. Vi valde en spis med induktionshäll samt med ugn. Ett plus var också att den inte hade så mycket "tatchfunktioner" då både jag och Ante hatar dessa knappar. Här har vi gamla, hederliga vred - passar oss som handen i handsken!
När vi dock kom hem blev vi osäkra om spisen vi köpte skulle funka då vi inte kollat upp om vi hade samma voltantal i uttaget som spisen krävde. 
TUR att vår vän Patrik kunde komma förbi idag. Han och Erika kom hem igår från sin "Smekmånad" i Sydafrika och det var rena turen för oss att han fanns tillgänglig. TACK Patrik!
Han skickade på det och vipps så funkar nu vår nya spis!
Ante har även köpt nya kastruller och grytor som funkar på vår nya häll så nu kan vi äntligen laga mat igen!
Ganska många tusenlappar fattigare men en ny spis rikare!
 
 


Vägen tillbaka känns lång!

Sitter och deppar lite när jag tänker på att ännu en sommar närmar sig och här sitter jag med min mammabullemage! Trots träning går jag ner i cm men inte i vikt - detta har nog också med att göra att jag ökar i muskler självklart.. 
Hur jag än tränar och fast det går super på gymmet får jag inte magen att tajta till sig. För mycket hud på samma ställe.. Varför ska det vara så svårt att få tillbaka kroppen jag hade innan jag fick barn?! Hur mycket ska det krävas? Blir lite avis på er som ser likadana ut efter barnafödsel när en själv knappt kan titta på en kanelbulle innan jag gått upp ett kilo. Våra kroppar är olika och tyvärr verkar inte jag ha lika lätt att gå ner i vikt eller att huden vill tajta till sig lika bra som hos många andra. 
Nu vet jag självklart att inte jag är den enda som känner såhär - men man måste ju få klaga lite också eller hur? ;)
När jag började på Curves hade jag de bästa förutsättningarna - jag började 3 månader efter att Julia kom och vägde då mindre än vad jag gjorde innan jag blev gravid 2012.
Men under sommaren slutade jag amma och gick upp 5 kilo - det är fortfarande de 5 kilorna (och helst 2 kilo till) som ska bort!
 
Ge tillbaka min slanka 20 åriga kropp istället för denna pluffsiga mammakroppen....
 

10 månaders kontroll på BVC

Min lilla loppa växer och växer. Precis på normalstrecket är hon (förutom viktmässigt där hon är precis under normalkurvan). Hon väger nu 8275 g, är 73,5 lång och har huvudmått på 45 cm. Jag har alltid tyckt att hon vart liten fast hon vägde 3700 gr när hon kom. Jag jämför med min andra bebis som inte är så liten längre. Han har alltid vart vart längre och vägt mer än normalkurvan. När Lucas var 10 månader vägde han 10,5 kg, var 76 lång och huvudmåttet var 46 cm. Men som Lena på NBV säger. Det går inte att jämföra barnen - alla är de olika!
Det viktiga är att hon följer sin kurva bra! Dock blir det lite extra fett i maten from. idag!
 
På 10 månaders kontrollen är även ett läkarbesök inbokat. Han frågade vad Julia kunde och det känns skön att veta att hon kan det man bör, och lite till ;)
Han tittade även lite på hennes hud då hon fått en del utslag - det kan ha att göra med hennes allergi så på måndag ska jag ner till Vårdcentralen för att titta närmare på dem. 
 
Min lilla flicka.. mammas hjärta brister när jag tänker på att jag snart måste lämna ifrån mig dig..
Du känns så liten... snyft, snyft!
 
En bild på Jullan på sin 6 månaders dag!


Ännu en dag!

Ännu en dag har gått!
Vi började dagen med att lämna Lucas och gick sedan hem igen för frukost. 
Sedan tog vi bussen ner till stan för att träffa Therese och hennes Edvin som är strax över året. 
Vi lunchade och gick sedan hem till dem för att fika och ungarna kröp/gick runt i rummen medan vi tjattrade på. Deras fina hund Roffe, en Berner Senner, var så fin och jag blev sjukt sugen på att skaffa hund. Dock var inte Julia lika glad i honom fast han verkade snällast i världen!
Superkul att träffa nya bekantskaper - vi "lärde känna" varandra genom att läsa varandras bloggar - nu fick vi träffas i verkligheten!
 
Vi tog bussen hem igen precis lagom för att hämta Lucas!
Väl hemma vek jag tvätt medan Jullan vilade och Lucas satt med sin surfplatta.
Då ringde Ante som precis satt och läste sin gmail och berättade att han just fått två mail om att någon köpt 120.000 coins x 2 till ett spel som Lucas brukar spela på surfplattan. Detta var en beställning som kostade 1300 kr!
Och mycket riktigt - vår son satt med spelet igång och tryckte allt han kunde på knappen "köp och acceptera". MEN - köpen gick inte igenom för just det kontonr som vi lagt till på surfplattan hade inte 1300 på sig! Tur i oturen! 
Det lustiga är att vi har valt att man måste skriva lösenord för att kunna köpa appar m.m på surfplattan, men tydligen kan vissa appar kringgå detta och låsa upp lösenordet.
Det stod också tydligt att denna appen INTE kan betala tillbaka felaktiga beställningar. 
Som sagt - tur att vi är fattiga just nu ;)
Men tänk på det ni andra med barn på surfplattor!
 
Ante kom hem för att vända - hockey ikväll. 
Blir lite småtjurig när jag vet att han har så mycket mer egentid än vad jag har. 
Han tar den - och felet är att det gör inte jag. Återigen för snäll.. Får väl försöka ta mig den där egentiden och dra på kryssning själv en helg, eller sätta mig i bilen några timmar och vila ;)
 
Nu är ungarna i säng och jag ska plocka lite här i lägenheten innan sängen kallar.
Imorgon är det Onsdag mitt i veckan! Vi får se vad vi hittar på då!

Nageltips mottages!

 
Tjejer, hjälp mig!
Jag har alltid haft tunna naglar och när jag äntligen lyckats spara dem till en längd jag vill ha går de sönder. De är fnasiga och spricker. 
Har ni några tips för hur jag får dem starkare?
 
 
 

Inreda barnrum

Nu, äntligen! Nu har vi hittat en våningssäng till barnen med måtten 160x70 samt att den är säker med höga räcken. Vi har letat i en månad på alla tänkbara sidor i Sverige och utomlands. Vi har hittat tre, men två av dem skulle kosta närmare 10.000 kr för säng, madrass och frakt.
 
Nu hittade vi som var betydligt billigare och närmare - nämligen i Sköndal. 
 
Nu väntar vi på att sängen ska komma så att vi kan hämta den sedan ska Lucas lilla Kryp-in även bli Julias. 
Nu måste jag försöka tänka kreativt och smart så att barnen får plats med sina leksaker och får känslan av att det är deras. 
 
Kul att inreda barnrum, dock inte så roligt när budgeten är tajt men det ska nog gå ändå!
Sängen vi beställde är dessvärre i tall och inte vitlackerad som vi vill ha från början. Men det lite fix ska vi nog få den precis som vi vill!
 
Sängen är köpt från www.furnitureorg.com
Danny

All ömhet är din

 
 
 
 
Nybadad, sömnig

och håret är vått.

Ny, ren pyjamas

du doftar så gott.
 
Vällingfull mage

nu suckar du tungt

tappar sen flaskan,

nu sover du lugnt.
 
Kysser sen kinden

så len emot min

viskar: min kärlek,

all ömhet är din.

Helgen i korthet

Nu har ännu en helg gått och än så länge behöver jag inte få någon form av "Söndagsångerst" som många av er säkert könner idag. 
I Fredags tog jag barnen med ut till Oaxen där vännen Annica bor. Hennes lilla Hilma fyllde 1 och vi var bjuda på ett mysigt 1 års kalas. Natten till lördag hade den värsta natt jag någonsin upplevt. Vi sov inte en blund så lördagen kan jag sammanfatta med att vi bara degade i soffan. Vi skulle egentligen åka till min syrra som firade sin födelsedag men vi var tvunga att ställa in. Istället ringde farbror Philip och undrade om inte Lucas ville sova över hos dem. Det ville han gärna! Vi gick och la oss tidigt och fick oss en välförtjänt sömn. 
Idag Söndag mår vi alla bättre och vi har hunnit med både den ena och andra. Dagen höjdpunkt var så klart när Lucas kom hem igen och med sig hade han Philip och Sara. Vi fikade och pratade en lång stund. 
När de skulle gå hem följde vi dem en bit och gick sedan hem för att göra lasagne. 
Den står i detta nu i ugnen. Ante gör sallad, Julia och Lucas leker med tågbanan. Eller Lucas leker och Julia äter på tågbanan :)
 
Helgen har vart både upp och ner som sagt. Det kan ju inte alltid vara roligt =)
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Good goes bad

Kan knappt hålla ögonen öppna så trött är jag idag. 
Vi har verkligen haft den värsta natten jag vart med om - någonsin!
Julia har vaknat stup i kvarten pga sin hosta och vi har turats om att försöka trösta, suga snor och annat. 
Barnen har sovit kanon ett bra tag men det går inte att ligga på topp hela tiden...
 
Idag är det vila som har stått och står på "att göra listan".
 
 

Lätt som en plätt

Tränig - check, Barnen sover - check!
Dags att njuta lite i soffan. Har jag bränt över 500 kalorier på träningen får jag faktiskt äta denna underbar och enkla efterrätt! Plättar men vaniljvips och bär! MUMMA!
 


En härlig överraskning på Alla hjärtans dag!

Idag när jag steg upp med barnen kl 08.00 stod Ante med en plåt med nygräddade Scones och dukat upp till en mysig frukost! Jag ÄLSKAR Scones och jag blev så glad för den kärleksfulla handligen då jag vet att Ante inte alls är lika förtjust i det som jag. 
Vi hade en mysig liten frukoststund och Ante fick även en ny T-shirt från mig. 
 
Lucas ville ha ett hjärta på magen (som han fick förra året också) som han stolt visade upp så fort han kom innanför dörren på dagis. 
 
Tänk att få bli bjuden på frukost när du minst anar det kan betyda så mycket?
Tack älskling - det gjorde min dag och jag är fortfarande proppmätt efter alla de scones som ligger i magen!
 
Senare ikväll kommer Antes moster Berith förbi och passar barnen en stund så att jag och Ante får gå på en liten dejt - vi ska nämligen göra något så romanstiskt som att träna ihop. 
Curves har idag ett litet "jippo" där vi kvinnliga medlemmar får ta med sig sina män och låta de träna och känna på hur maskinerna m.m funkar. Roligt tycker jag!
 
Ha en härlig dag mina underbara vänner!
 


Julia har fått dagisplats!

Den 16/4 - ett år och sex dagar gammal börjar Ella Julia Linnea Nordin Lundahl på dagis!
Vi fick plats på Kaxberg där Lucas går. Jag vet dock inte vilka som blir hennes fröknar eller vilken avdelning hon ska gå på men detta får jag försöka ta reda på inom kort. 
 
Det är klart med blandade känslor som den här föräldraledigheten börjar närma sig sitt slut men Allt har sin tid..  
Antar då att min första arbetsvecka blir sista veckan i april..
 
Imorgon får jag ringa till chefen och berätta !
 


Nytt från HM och Indiska

Jag och Julia var på stan två timmar innan besökstiden hos tandläkaren så att jag kunde få gå och uträtta lite ärenden. Vi köpte paket till Julias kompis Hilma som fyller ett och det blev ett paket till Erika som vi ska på brunch hos nästa helg. 
Jag har länge velat ha en liten fin lampa eller lyckta i sovrumsfönstret men inte haft tid eller ork att leta förrän idag. Jag hittade en ljuslyckta inne på Indiska och frågade om de hade några ljusslingor kvar som jag kan lägga i den. Expiditen var så vänlig att hon gick in och hämtade de två som de använt i personalrummet och jag fick dem för halva priset - TACK!
 
Jag köpte även ny foundation och lite nya kläder på HM. Det blev ett linne, en topp och en skön stickad tröja. En tusenlapp fattigare efter dagens besök på stan.. but I`m worth it ;)
 


Julia på tandläkarbesök

Jajamensan! 
Jag blev helt paff och undrade om de tagit fel när vi fick hem ett brev om att Julia skulle till folktandvården. Jag var tvungen att ringa dit för att fråga men de berättade då att det handlade om ett litet informationsmöte. Well, well. 
Julia tyckte besöket var mycket spännande. Att sitta still var inte hennes grej utan hon ville krypa fram och tillbaka i vänthallen och väl inne hos tandläkaren hittade hon en rolig gardin att dra i. 
 
De hade inget att berätta som vi inte redan visste. 
Vi borstar Julias tänder med pyttelite tandkräm varje kväll och de berättade också att det är inte så petnoga förrän barnen har 8 tänder. 
De berättade också om hur farligt det är med söta drycker i vällingflaska och ja..
Ni vet det vanliga som vi föräldrar vet men ibland lägger åt sidan ;)
Julia har ännu inte fått smaka något i sockerform men hennes bror ÄLSKAR ju godis, saft och läsk - dock försöker vi hålla godissakerna till helgen. 
 
Borstar ni era barn tänder? Har ni börjat med "lördagsgodis" till era barn?
 


Mamma jag vill ha SEMLA!

.. JA! Min älskade son, du ska få sin semla <3
 
 


En blandad kompott

Idag vaknade både jag och Julia genomförkylda men med lite te och 1000 snytningar senare är det nu konstigt nog som bortblåst för mig. Stackars Julia får fortfarande stå ut med sin..
 
Vi tog det lugnt och badade och myste i soffan hela förmiddagen till det blev dags för lunch. 
Julia vägrade äta sin mat utan verkade väldigt nyfiken på min. Därför fick hon små, små bitar med potatis och morötter. Hälften i magen och hälften på golvet, precis som det ska vara!
Efter det vilade Julia ett tag och jag tog tag i att vika tvätt, dammsuga och skura golven. 
Sedan var det dags för att hämta Lucas. 
Nu, flera dagar i rad är det en liten flicka som går på småbarnsavdelningen som ropar förtjust "Bebis!!" när vi kommer. Att klappa och titta är helt ok men när hon ska krypa upp i vagnen och pussa och ta snuttefilt och nappar m.m blir det bara jobbigt. 
Julia som gillar nya människor tycker det är jättekul att det kommer fram barn och hälsar och pratar med henne, men hon som alla andra människor gillar inte när folk kommer för nära. 
När jag klädde på stökig storebror stod hon snällt och tittade på Julia som satt i vagnen
men hade tagit hennes napp. Då gick jag dit för att ta tilllbaka den och flickan blev nog lite sur och rev Julia på kinden!
Stackars Julia fick ett långt rivmärke på kinden och började såklart gråta.
Mamman till barnet sa såklart förlåt och ja sa "Eh, det är ingen fara" som man säger..
 

Väl hemma igen blev det mellis och vila för Julia och Lucas atte sig i soffan men sin surfplatta.
Själv festade jag på neutral yoghurt, skogsbär och lite 70% mörk choklad. Yummmie!

Nu inväntar vi Ante och sedan blir det en Semla efter maten - det är ju trots allt Fetisdagen!
 

Nytt mellanmål

Fröken i huset är inte på sitt allre bästa humör idag. 
Hon är snorig och hostig och grining. Samtidigt som detta håller på har hon bajsmarathon. Tänder på G - jajamensan! Vore det inte bättre om barnen fick skrika under en dag och sedan var det klart än att det ska hålla på i flera veckorns tid.. Hua!
 
Nåja - vi har iaf kommit ut på en liten promenad då jag hoppades att donnan skulle somna i vagnen, men inte. Julia har bara vilat på mig hela dagen men inte sovit en blund!
Väl ute gick vi förbi affären och köpte Soyayoghurt till Julia. 
Då hon är allergisk mot mjölkprotein kan hon inte äta vanlig så det skulle bli spännande att se vad hon tyckte om den (då jag tycker att soyaprodukter smakar ök!)
 
MEN - hon gillade det. Hon satt och gapade som en fågelugne och slukade i sig hela burken utan någon protest. Härligt!
 
Nu ska jag försöka mig på att lägga henne igen. Ante hämtar Lucas så vi slipper gå ut för att hämta honom.
 
 

 
 
 

Matvanor

 - Vad äter/åt din 10 månaders ?
 
Jag har helt glömt bort vad vi brukade ge Lucas när han började äta lite mer mat och inte bara välling, gröt m.m.
Julia är lite mer kräsen än vad Lucas är och tycker inte att det är så roligt att äta. 
Hon avskyr banan eller rivet äppel som vi gav Lucas som mellis. 
Julia brukar äta följande:
08.15 Gröt med fruktpurè
10.30 Välling och sedan sova
12.00 Lunch i form av en halv burk barnmat och några skedar fruktpurè
ca 15.00 Mellanmål i form av Gröt och fruktpurè eller välling sedan sova
17.00 Kvällsmat - en halv burk barnmat
19.00 Välling sedan sova. 
 
Vi har gett Julia några små bitat av bröd med smör på men hon sätter dem i halsen. . 
 
Vad brukar ditt barn äta? Några tips och råd så vi kan ge Julia lite mer variation?
 

 
 
 
 

10 månader

 
 
 Nu får hon sluta växa vår lilla flicka. 
Det slog oss nu ikväll att hon blir ju 10 månader redan!
Vår lilla jänta börjar växa så det knakar. Men blir chockad när man tänker efter på hur mycket hon kan fast hon bara är så liten. Det är den största skillnaden med andra barnet. 
Du har stenkoll på när det första barnet vinkar och får ens första tand m.m. Man väntar alltid på att något nytt ska hända. Men med det andra barnet har du inte lika bra koll ( iaf inte vi). En dag bara märker du att de kan en massa! haha. 
Julia hon vinkar glatt när man säger hejdå eller när man hämtar henne från sängen på morgonen. Hon klappar händerna när man sjunger eller lyssnar på musik. Hon reser sig upp utan stöd men tycker det är för läskigt att gå utan att hålla sig i något. Hon knatar på med sin läragåvagn så snart, snart tror jag nog att hon tar sina första steg!
Hon har även nyss lärt sig säga "Där" och har hela tre tänder på G. 
 
Min lilla tjej - tänk att du också ska blir stor..
 

 
 

En slapparlördag

Igår kom äntligen Pappa hem. Oj vad barnen har längtar efter honom. 
Våda barnen var som fastklistrade på sin far och ville absolut gosa ensam med honom. Att dela med sig kom inte på fråga och både Julia och Lucas blev arga när den andre fick lite egentid med sin pappa!
 
Då Ante kanske inte var så vidare pigg när han kom hem blev det filmmys i soffan och sedan ville Lucas bygga koja så han och pappa kunde gosa ifred - Mamma fick inte vara med!
 
Sedan blev det pizza och coca-cola (det var säkert månaders sedan jag både åt pizza och drack läsk- pizzan var asgod med läsken har jag vant mig av vid).
Julia som är så snorig och hostig däckade i sängen vid 19.00 och Lucas satt uppe och tittade på Melodifestivalen med oss. När den var slut gick Ante och slocknade på 2 röda men lilla Lucas somnade inte förrän 24.00!!!!
Han är inte ledsen eller arg utan han ligger mest och småpratar för sig själv, sedan kommer han upp och vill dricka, kissa, bajsa, torka snor - ja allt han kan komma på förutom att sova. 
Till slut blev jag så less på att höra hans tasslade att jag sa åt han på skarpen att nu är det dags att sova - PUNKT! 
Det hjälpte men han kröp dock upp mellan oss och somnade. Nåja!
 
Dagen igen började inte förrän strax efter 09 och Lucas väckte vi vid 10.00. Vi hoppas på att han kommer till ro och kan sova ikväll.
 
JulliBull snörvlar och hostar på här hemma och är inte alls på vidare humör, pluttan.
Hon vägrar hostmedicin. Den kommer ut lika fort som den kommer in i munnen på henne. 
Ska se om det finns något receptfritt på apoteket. 
 
Nu startar vi dagen med att åka och handla sedan blir det lite gofika ;)
 


En rolig dag

Gårdagen gick över förväntan bra!
Vi myste länge på morgonen och Lucas ville hjälpa till och bädda sängar och dammsuga. 
Vi åkte till maxi för att köpa lite fredagsmys men kom hem med 20 tulpaner, två semlor, ny duk till köksbordet och mycket, mycket mer - det blev dyrt fredagsmys men så får det vara ibland. 
När vi kom hem tittade Loijsan och Mili förbi för att umgås en stund. 
Vi lekte ute i snön och fikade. Barnen hade dessutom fredagsdisco med popcorn - sötnosarna!
 
När de åkte hem var det dags för middag och sedan hopp i badet och därefter sängen för Julia. 
Lucas fick vara vaken en stund till och äta lite fredagsgodis och titta på Gladiatorerna. 
 
När ungarna väl somnat tog jag mig ett glas rött och myste ner mig i soffan för att påbörja min TVkväll. 
Jag gick och la mig först efter 02 och precis när jag blundat vaknar Julia och hostar till hon kräks. 
Sedan somnar inte hon om förrän 04.30. Hurra vilken natt!
 
Tror både barnen och jag hade en toppendag igår men nu längtar vi efter vår slitna karl som förmodligen haft det kanon på sin kryss och vill nog däcka lite i soffan när han kommer hem. 
Det passar familjen perfekt! Soffmys är det som står överst på listan för dagens aktiviteter!
 
Ha en bra helg <3 Puss!
 
 
 
 
 


Läggdags

Idag åt vi middag redan klockan fem då Lucas tydligen var superhungrig. 
Idag gjorde vi fläskpannkaka med äppel i. Gott och enkelt!
Efter maten badar alltid barnen. Ett sätt att varva ner och ett första steg i läggningsrutinen.
Efter badet är det på med pyjamas och tanborstning. Lucas får borsta sina tänder först sedan borstar vi vuxna. Julia hjälper vi också såklart fast hon suttar mest på tanborsten!
 
Innan vi lägger oss får Julia sin välling och Lucas vill läsa saga. Han är helt insnöad på Anders som vi säkert läst nu innan sovdags i över ett års tid. 
Perfekta, korta sagor om vardagliga ting!
 
Men idag var inte allt som vanligt. Pappa är ju inte hemma. Detta märks på barnen då de inte alls ville somna i sina sängar utan ville vara hos mamma. 
Efter lite prat om att pappa kommer hem på lördag och att Lucas ska få godis och leka med Emilia imorgon accepterade han läget och somnade till slut i sin säng. 
Julia har jag nog fått gått in till 20 gånger för att lägga ner och ge napp och snutte, men till slut somnade även hon. 
 
Nu tar jag kväll. Detta innebär soffmys med filt och ett glas rött. 
Sedan ska jag med försöka krypa till kojs utan min älskling.. Hatar verkligen att sova utan honom..
 
 

Lunch och Barnens hus

Idag mötte vi upp Linda och söta Tilde på Nanycs för lunch och sedan tog vi en promenad bort till Barnen hus där vi mötte upp  Maria och lilla Emilia. Jag träffade också mammabloggerskan Therese och hennes Edvin - det var kul att träffas "in real life" då vi läst varandras bloggar ett tag!
 
Julia tyckte besöket var roligt och kryper nyfiket runt och tittar och hälsar på alla andra barn. 
Mot slutet blev hon dock trött och ville gosa med mamma. Hon somnade så fort jag satte henne i bilen.
Jag fikade kaffe och TVÅ smarriga kakor. Den ena var så mastig att jag känner mig sådär äckligt mätt!
 
Ante mötte upp oss med bilen och vi körde han ner till tåget mot Stockholm då han åker på sin 
kryss till Riga. Jag satte mig i bilen och hämtade Lucas som sa hejdå till dagis för den här veckan. 
Imorgon väntar hemmamys. Förhoppningsvis kommer Emilia och Loijsan förbi och säger hej så vi inte känner oss helt strandade :)
 
 
 
 


Hemresa bokad

Härligt! 
Nu är äntligen hemresa bokad. Det har länge vart planerat att åka hem en vecka innan det är dags för jobb och dagis för Julia. Vi ska ner under påsk också men det är alltid skönt för både mig och barnen att få lite kvalitetstid med mamma och pappa. 
Tanken var att mamma och pappa skulle komma upp en helg nu i februari så kunde barnen och jag följa med de hem i bilen. Men deras resa har blivit inställd så jag får åka tåg istället både dit och hem. 
 
Att hitta ett datum nära i tiden som passar alla parter var inte lätt. Därför får jag tyvärr missa födelsedagskalas och examensmiddag men det som är bra är att vi åker när Ante har sin tentavecka. 
Detta betyder att han har 8 dagar för sig själv där han kan få plugga hur mycket han vill utan att det ska störa någon annan familjemedlem. 
 
Det är alltid härligt att komma hem. För Småland, Växjö och Värends Nöbbele kommer alltid vara hemma. 
  Jag ser fram emot att få möta en tidig vår (förhoppningsvis) och jag ser även fram emot att få träffa Frida, Ronnie och deras nya, fina Signe. Med mig kommer jag ha diverse barngrejer såsom babygym och kläder som vi inte längre kommer ha användning för. 
Skulle det mot för modan bli en till knodd här i familjen får vi väl köpa nytt ;)
 
Nu är barnen lagda och jag har lyxat till med ett bad och en rakning av benen - det var verkligen på tiden haha!
 
 

Välkommen Signe

Igår kl 13.07 föddes min bästa vän Frida och hennes man Ronnies lilla tös. 
Det blev en liten Signe som var 52 cm lång och vägde 3508 gr. 
Bra jobbat älskade vän!
Vi längtar så efter att få krama om er alla tre. 
 
Vi fick dessutom ett annan glad nyhet igår. Vännerna Martina och Mange väntar på tillökning i augusti. 
Snart blir söta Oliva storasyster !
 
Blir alldeles varm i hjärtat när ens vänner är med som sådana här händelser! Sååå kul med fler kompisar till våra barn!
Puss på er alla <3
 
 

Nya leksaker

Igår när jag var och handlade fick även en låda med nya träklossar följa med. Lucas har kaplastavar men gillar vanliga klossar bättre. 
Julia gillar mest att riva ner till Lucas byggt.
Kul att se de leka ihop, fast Lucas mest blir arg för att lillasyster inte låter bli hans torn !
 


Kaka söker maka

Eller strumpa söker strumpa kanske är det rätta ordet. 
Här hemma viks det tvätt till förbannelse.
Nu återstår det bara att lägga in allt i skåpen och para ihop strumporna sedan är vi redo för nästa tvättlass.
   Mycket kläder blir det med barn!
 
Vi tävttar nästan allt nere i tvättstugan då jag inte vill ha en torkställning uppe i lägenheten för jämnan plus att det nästan är smidigare att tvätta allt på samma gång än att jämnt ha halvfulla maskiner på G. 
 
Julia är gnällig idag. Hon har tand 3, 4 och 5 på gång som vi äntligen börjat se dagens ljus men ännu inte riktigt uppe. Antar att det smärtar en del och hon vill helst inte göra annat än att hänga på mig hela tiden. 
 
Snart är det dags att hämta Lucas - tiden går fort som föräldraledig!

 

NÖJD!

Besöket på jobbet gick bra.
Det var roligt att träffa arbetskamrater igen och snacket med chfen kändes toppen. Nu vet jag vad som väntar när jag kommer tillbaka. Alla fick klämma och känna på Julia som nöjt skickades runt. 
Hon är så glad och härlig (när vi är bland folk iaf) haha. 
 
Efter besöket hämtade vi Ante och vidare till Lucas på dagis. 
Sedan åkte jag och tränade och det gick så där sjukt bra som det gör ibland. Ni vet när inget känns jobbigt utan bara flyter på hur bra som helst!
Sedan var det även dags för mätning och det gick över förväntan!
Efter träningen åkte jag till Maxi för att köpa lite som jag glömde till maten och tittade runt bland Maxis fina nya köksgrejer. Allt i pastell - så fint!
 
Sjukt nöjd med dagen! 
 
Glad flicka lägger sig med ett leende på läpparna ikväll. 

Vår helg

Måndag morgon. Lucas på dagis, Julia vilar och jag sitter med en kaffe i handen. GÖTT!
Vi har haft en underbar helg. Farmor Barbro är hemma från Norrland så barnen har fått umgås med henne varje dag. 
Vi har ätit goda middagar, vart ute i solskenet. Haft barnvakt och egentid i form av hockey och bio.
 
Här kommer vår helg i bilder
 
 

 

 

 

 
 
 

 

 
 


Gårdagen

Igår gick jag och Julia ner till stan för att möta upp 5 andra mammor med sina barn för att äntligen få besöka Barnens hus som vi hängde på en massa med Lucas. 
De har inte längre några sångstunder eller Öppen förskola på det vis det var innan.
Nu kan man säga att det mer som Babycafè. Du får fika hembakat för en billig peng. Det finns även barnmat, frukt, kaffe/te, macka m.m. Det finns leksaker för barnen och vill du pyssla (göra hand och fot avtryck går det bra mot betalning). Verksamheten har ändrats på så vis att de två dagar i veckan har Babycafè och de andra dagrna är det öppet för unga flickor som en form av fritidsgård. 
Lena är kvar och sedan var det en ny tjej där som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Måndagar och Torsdagar 13-15 är det babycafè och jag tror de skulle ha en tid på förmiddagen from. 5 feb.
Det är verkligen supermysigt att hänga där och personalen är supertrevliga. 
 
 
 

 Vi fick dessutom besök av Farmor som kom förbi Barnens hus och följde sedan med hem för att hämta Lucas från dagis. Han blev superglad när farmor kom!
Vi åt sedan Ost och skinkpaj och tryckte i oss en våffla efter det!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus