Småland -snart ses vi igen!

Imorgon tar vi vårt pick och pack och åker 45 mil söderut till underbara Småland och
Värends Nöbbele igen!
Ni anar inte hur mycket jag längtar efter att få komma "hem"!
 
 
 
 
 
 
 
 

Snart klara!

 
 
Nu börjar vi äntligen bli färdiga! Ta bort tapet, spackla, slipa, måla, tapetsera, sätta nya lister, borra upp gardinstång, borra upp ny rullgardin och en massa annat småplock är nu äntligen fixat! Nu återstår bara lite tavlor, gardiner, ny lampa och matta sedan är vi klara med sovrummet! Det känns skönt att ha ett helt nytt och fräscht sovrum att återv'nda till efter Smålandsturen..
 
Älskling detta gjorde vi bra!
 
 
 
 

Gröna Lund

   
 
Igår eftermiddag åkte vi upp till Grönan med Pelle, Barbro, Philip och hans tjej Sara. 
Jag och Ante åkte mest dit för Lucas skull och åkte inte så mycket själva denna gång. Tyvärr fick inte Lucas heller åka så mycket då det var 30 min köande till alla karuseller. Men det blev en tur i Nyckelpigan, Elefanterna, Radiosbilarna, och Lustiga huset. 
Han tyckte bäst om att radiobilarna och lustiga huset som vi körde några gånger i repis. 
 
Det var en härlig eftermiddag och när klockan började närma sig 22 var det dags att åka hemåt. Skönt att vi tog bilen upp och kunde sätta oss i den direkt istället för att åka pendeln. 
Vi hade tur som fick P-plats precis vid Grönan! 
 
Lucas tyckte det var jätteskoj och ville inte alls åka hem, men han fick 2 ballongen med sig som ett litet minne. En med Spiderman som har blivit hans nya favvis och sedan Nemo såklart : )
 
Detta får vi göra om!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Malmsjön

 
 
Idag träffades nästan hela familjen Nordin vid Malmsjön för att sola och bada. Det hade ju ryktats om att det skulle bli kanonväder med 28 grader och sol. Riktigt så soligt blev det inte och det blåste en del - men vi kom iaf ut och Lucas hade kanonkul - det är det viktigaste. 
 
 
 
 
Vi har tidigare ratat Nya Malmsjöbadet men jag måste säga att det är över förväntan bra. Inte så mycket folk, bra strand, gungor till barnen och det finns en kiosk att andla allt från godis till hamburgare. . För oss som bor i Lina är det inte långt dit och det är faktiskt det bästa badet jag har åkt till här omkring Södertälje hittils.. Men det finns nog många fler stränder att besöka så jag ska inte säga att det inte finns något som är bättre hihi.
 
Vi bestämde också att svärmor och svärfar ska komma ner till Växjö på Tisdag och besöka mina föräldrar - det kommer bli kanonkul att få visa upp mitt barndomshem! Superkul att ni hälsar på Barbro och Pelle!
 
Nu på kvällskvisten har vi badat hela familjen och Ante ska ta det sista i sovrummet innan det ska tapetseras imorgon! Blir en tidig kväll för oss alla tror jag så vi är pigga och allerta imorgon !
 
 

Vårt familjefoto

När Julia var en vecka gick vi till fotograf Schulte för att ta ett familjefoto. 
Här är resultatet !
 

Dagens tips

Polly med smak av lakrits, citron och de gamla vanliga chokladen. Supergoda!
 
 

Dag 5 - Lek i fulla lass!

 
En dag med bara bus och mys!
 

Dag 4 - Fixa och dona i Farmors hus

 
Svärmor har köpt ett litet sött rött hus som har utsikt ner till havet. 
Det är alldeles snart klart för inflytt och vi var där för att hjälpa till att få upp säng, soffa och köksbord. Vi fikade även för första gången i huset och jag och Lucas gick lite på upptäcktsfärd runt tomten.
Efter en heldag åkte vi hem igen till Kvaved och åt Tacopaj och Lucas hoppade på Oscars studsmatta.
 
 
 
 

Dag 3 - min 26 års dag och mys i Kvaved

 
Helt plötsligt är man ett år äldre och det firades med sång på sängen och fina presenter!
Jag fick en ny resväska, lite scrub m.m från Bodyshop och ett bidrag till nya träningsskor.
 
 
Sedan Gick dagen åt att leka med moster Birgittas son Oscar. Lucas och han har så roligt ihop och Oscar är så omtänksam och låter Lucas få leka med alla hans leksaker. Oscar tyckte också att Julia var en söt bebis och klappade henne så fint hela tiden. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Moster Birgittas hus ligger så vackert och man har en fantastisk utsikt från deras tomt.
 
 
Även Gammelmormor och Gammelmorfar kom på besök och Elvy fick gosa lite med Jullan.
 
 
En toppendag verkligen med underbart folk, god mat och fint väder. Tack till er alla som gjorde min födelsedag så underbar!

Dag 2 - Paradisbadet och ett kärt återbesök

 
Efter en lång och skön natt vaknade barnen först vid 09 tiden. Alla pratar om att det är den friska Norrlandsluften som gör att man sover länge och skönt jag är redo att hålla med. Lucas har sovit länge varje dag och vissa dagar har vi fått väcka honom 9.30!
I Örnsköldsvik går man heller aldrig hungrig. Där får du mat och fika mest hela tiden så det är lätt hänt att det blir en eller annan tunnbrödmacka för mycket !
 
 
 
Jag hann dessutom med lite träning på svärmors nyöppna Curvesgym!
 
 
Lucas hade länge pratat om att få besöka Örnsköldsvik äventyrsbad Paradisbadet så vi bestämde oss göra ett besök. 
 
 
 
 
 
Efter en långdag i simhallen besökte vi farmor Barbro nere på stan och åt en glass i solskenet. Så mysigt att få vara lite med farmor igen!
 
 
 
 
 

Dag 1 - på väg till Örnsköldsvik!

 
Trots att nästan allt var färdigpackat och fixat inför resan tog det nästan 2 h att göra oss klara för avfärd!
Ni som har barn vet ju hur mycket grejor det handlar om som ska med under en längre semesterresa. Vi kom iaf iväg och Julia somnade direkt när bilen startade för att sedan sova nästan hela resan. 
Lucas däremot har lite svårare att sova i bil och behöver lite mer sällskap och aktiviteter när man åker längre bilresor. Men efter att ha läst lite böcker, sjungt lite sånger och stannat för att äta somnade även han. 
Vi lämnade ett soligt Södermanland för att mötas till ett regnigt Norrland. Dock sken solen igen när vi närmade oss Örnsköldsvik. Resan tog 6, 5 timme med ett stopp på ca 1 h så det gick väldigt smidigt och fort denna gång. Väl framme i Örnskölds möttes vi av god mat och en trevlig kväll med gammelmormor ocg gammelmorfar.
 

Nu är vi påväg!

Väljer att bloga när jag kommer hem igen, men vill ni ändå skicka på vad vi har för oss kan du följa med på Instagram. Där heter jag Icisen86. Välkommen dit!

Mot Örnsköldsvik!

Imorgonbitti är det äntligen dags för att åka och hälsa på familjen i norr! Lucas har tjatat i flera dagar och frågat när det är Tisdag. Nu är stunden kommen och han får äntligen träffa sin farmor, gammel mormor/ gammelmorfar och Antes moster med familj. 
 
Resan upp är lång men det brukar gå ganska bra - när vi väl är framme är det väl värt den långa resan!
 
Hörs av igen då vi är hemma från äventyret i Norr!
Ha en bra vecka så hörs vi igen om några dagar!
 
 

Lek hos Daymon

 
Idag åkte vi först ut till stranden för att sola lite - trodde vi! När vi väl kom fram till Malmsjön var det 20 grader och blåst. Inte alls vidare mysigt väder. Lucas roade sig dock en stund tills vi fick ett samtal från Dagiskompisen Daymon som undrade om vi inte ville komma och hälsa på honom. Klart att vi ville! Vi styrde kosan dit och hade en trevlig stund med Daymons mamma och pappa medan pojkarna lekte. 
Daymon och Lucas leker alltid tillsammans på dagis med detta var första gången "utanför" dagis som de träffades. Det får vi göra om flera gånger då de hade mycket trevligt ihop!
 
 
 

Dagens tips

Mjölkchoklad med jordgubb... Mmmmmm
 
 

Dagens middag

Lasagne med sallad! 
Vad jag längtat efter att få äta det..!
 
 
 
 
 

Lucas "Ipad"

Idag när jag var och handlade på ICA maxi hittade jag en rolig leksak som jag vet Lucas skulle uppskatta, nämligen en låtsas Ipad. 
När jag kom hem med den till honom visste han mycket riktigt var det var eftersom de har Ipads på Lucas dagis. 
 
Han satte genast igång att leka med den. Det fanns 40 olika saker man kunde göra på den - allt från att spela musik, spela memory eller lära sig siffror och bokstäver. 
Den kommer passa utmärkt till vår datatokiga son. 
 

ERIKAS MÖHIPPA!

Igår var det äntligen dags för Erikas efterlängtade Möhippa.
Vi träffades ute i Pershagen och gick sedan för att överraska henne. 
Vi drack lite skumpa och åt jordgubbar sedan drog vi upp till Stockholm. 


 
Erika med sina brudtärnor Emma och Mikaela.
 
Först drog vi till "Dancing queen" där vi fick prova på att dansa poledance. 
Det var mycket svårare än vad vi trodde men det var verkligen ett roligt besök.
 
 
 
(bilden är lånad från Mikaelas blogg mikaelita.blogg.se 
Besök deras hemsida: http://www.studiodq.com/v%C3%A5ra-kurser-9480627
 
Vi drog sedan vidare för att gå till Centralbadets SPA men stannade först utanför för att äta lunch!
Där hade vi frågestund med Erika för att se hur mycket hon visste om sin blivande man Patrik. 
 
 
 
 
 
Väl inne på spa.et slappade vi i buddelpoolen och myste.
Vi satt en lång stund ute vid deras bar och snackade.
De hade även en takterras där du hade utsikt över Stockholms hustak.
 
 
Sedan åt vi middag nere vid Stureplan på restaurangen Vapiano.
Det var en supermysigt ställe med bra priser och en massa goda maträtter att väälja mellan.
 
 
 
TACK alla inblandade för en supermysig dag!
 
 
 

Nu är det slutammat!

Igår då jag var iväg på Erikas möhippa hela dagen beslutade vi att det var ett bra tillfälle att börja med Julias mjölkfria ersättning. Hon får numer Nutramigen som luktar och smakar skit (tyvärr). Därför måste man till en början blanda ersättningen med vanlig bröstmjölk. De första gångerna vägrade hon att ta flaskan men idag funkar det klockrent. Så skönt att det funkar utan problem.
 
Jag har som sagt ätit mjölkfritt i 10 veckor men det har säkert då och då funnits mjölkprotein i något av det jag ätit. Nu är vi garanterade att hon får i sig rätt mängd näring och att hon inte blir utsatt för någon mjölk. Det innebär också att jag får börja äta "vanlig" kost igen och det ska bli ett sant nöje!
Nu blir det inte mer än 3 månader som Julia blir ammad och jag hade gärna fortsatt längre - under andra omständigheter. 
 


Wallenbergshallen

 
Idag beslutade vi oss för att åka till Scanias egna lilla museum som ligger i Wallenbergshallen vid huvudkontoret i Södertälje. Där får du se de nya, stora, häftiga lastbilarna samt gamla tåg, den första Scania Vabis bilen och mycket, mycket mer!
 
 
Det är verkligen värt ett besök om ni har vägarna förbi eller har en timme att "döda" någongång.
 

Wallenbergshallen

 
Idag beslutade vi oss för att åka till Scanias egna lilla museum som ligger i Wallenbergshallen vid huvudkontoret i Södertälje. Där får du se de nya, stora, häftiga lastbilarna samt gamla tåg, den första Scania Vabis bilen och mycket, mycket mer!
 
 
Det är verkligen värt ett besök om ni har vägarna förbi eller har en timme att "döda" någongång.
 

Fam. Larsèn /Liljequist på besök

Igår hade vi efterlängtat besök! Martina, Mange och deras Olivia som är några månader yngre än Lucas kom förbi fär att äta kvällsmat. Barnen lekte så fint ihop tills de blev övertrötta och började bråka om leksakerna - eller rättare sagt Lucas bråkade med Oliva. Han är inne i värsta trotsåldern nu när allt är hans och det går verkligen inte att resonera med honom. Nåja - huvuddelen av kvällen hade barnen det iaf roligt. Vi gick ut efter maten för att ungarna skulle få leka av sig lite i lekparken. Oliva älskade linbanan!
 
Martina hade gjort en supergod förrättssallad med parmaskinka, soltorkade tomater och majskolvar. 
Jag hade lagat Chilicon carne och till efterrätt blev det en klassiker - kladdkaka med glass och hallon.
 
 
Olivia lekte också med Lucas dockor - de är så gott som orörda!
 
 
Martina fick också snunsa lite på Jullanpluttan!
 
 
 
Tack för besöket underbara vänner, vi hoppas vi kan träffas mer i sommar!
 

Barn i stan

 
Denna fick jag på Barnens hus. Det fanns en massa förslag på aktiviteter i och runt om Stockholm! Bra för de föräldrar som inte har planer spikade !
 
 

En spontanare i Viksberg

 
 
 
Idag när vi var och beställde tapeter till sovrummet ringde Nille och bjöd över oss på eftermiddagsfika. Vi styrde genast kosan ut mot Viksberg där det serverades frallor med en massa mumsigt pålägg. Guss, Hanne och lille Eline var också där. Vi hade en helmysig eftermiddag med trevligt sällskap och barnen lekte så fint med varandra. Underbara barn. Lucas är född 09, Eline 10, Filippa 11 och Julia 12 - vilket gäng va ? !
 

Kvällens middag

Ikväll blev det Chorizo och ugnsstekta grönsaker. Till detta serverades bostongurka! Mmmm.. Mumma

Blöjor i mängder

Pampers, Libero, Willys, ICA, Huggies - ja det finns otaliga märken på blöjorna i våra butiker!
Vi har testat det mesta och när det gäller Lucas har vi hållt fast vid Pampers då vi tycker de sitter bäst och är tätast. Förra veckan köpte jag ICAs egna blöjor ( då jag kände mig lite extra snål och tänkte testa ett billigare märke). Lucas testade en blöja och fick utslag och vägrar nu ta på sig dem !
De var 30 kr billigare men det var de inte värda. Jag ger hellre en slant extra och vet att det jag sätter på barnen är bra och håller det dem lovar. 
 
 
 
 
Julias inköp av blöjor brukar vi variera mellan Libero och Pampers.. 
Vad har ni för blöjor på era barn ?
Jag hoppas att Lucas snart kan bli blöjfri så skulle blöjkostnadera sjunka en hel del här hemma!

Pierre Robert

 
Dags att införskaffa en ny sportBH. Denna gången fall lotten på Pierre Roberts nya sport colletion. 
 
 
 
 

BVC besök

Idag hade vi tid kl 10.00 hos Jaquline på BVC. Vi fick skynda oss dit då vi tagit lite sovmorgon och Julia hade bara pyjamas på sig! Men vad gjorde det - kläderna ska ju iaf åka av!
 
Idag var det också dags för hennes första vaccin. Jag är lite halvnojjig när det gäller sprutor så pappa Ante fick följa med och hålla henne.
Lucas var också med och fick en fin tatuering!
 
Hon följer sin kurva perfekt och är en glad och frisk liten 3 månaders flicka!
 
 
 

Julia 3 månader!

Snacka om att tiden går fort!
 
 
Kortet är taget 9 dagar innan Julia kom till världen.
 
Här är det första kort som är taget på Julia. En mycket trött mamma efter en sjukt jobbig förlossning fick äntligen hålla om sin efterlängtade lilla flicka!
(Ser ni såret i pannan på Julia? Det är från sugklockan som läkaren var tvungen att sätta då Julia låg fel och inte kunde komma ut utan hjälp.)
 
Besök av storebror! En mycket snäll och omtänksam sådan som aldrig gjort något illa som sin syster. Han tar väl hand om henne och jag är övertygad om att han kommer göra det livet ut.
 
Första kortet på hemmaplan. 
 
 
Julia 1 vecka
 
 
Och nu är hon som sagt 3 månader och hon är den sötaste lilla flicka man kan tänka sig!
Tiden har gått så fruktansvärt snabbt! 
Man har glömt hur snabbt de lär sig saker. Hon kan redan vända sig från mage till rygg och blir mer och mer nyfiken som saker runt om kring henne för var dag. 
 
 
Vår söta flicka var vi är glada över att ha fått just dig!
 
 

Farstanäs

Idag bestämde sig både barnen för att vakna tidigt. Redan kl. 06.00 kom Lucas in och ville ha frukost. Men efter lite övertalning med Lucas och lite tuttesnutt för Julia somnade båda om en liten stund till.
Jag stack och tränade vid 09 och när jag kom hem åkte vi pronto, pronto ut till Farstanäs som är Farfar Pelles favorit badstrand. Där solade vi och badade (alla utom jag). Lucas lekte med sin älskade Farfar och det märks tydligt att de tycker om varandra väldigt, väldigt mycket!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev några härliga timmar ute i solen innan vi fick syn på världens regnmoln och bestämde oss då för att packa ihop. Och vilken tur vi hade för precis när vi kom fram till bilen började det spöregna!
 
Nu har vi alla fått mat i magen och duschat oss rena från sanden.
Imorgon ska det tydligen inte alls vara vidare väder och vi hade då tänkt fixa och dona lite här hemma. Vi får väl se hur mycket vi hinner med men det finns en massa projekt att ta tag i !
 
 

Förlossningsberättelse 2012-04-10

 
 
Julia var beräknad på påskafton den 7 april. Farmor Barbro var hemma från Örnsklödsvik och Marcus hade tagit flyget hem från London för att fira påsken tillsammans - och kanske, kanske skulle de även få träffa en liten Sessa. Men icke. Hon kom inte ut på beräknat förlossningsdatum och det var vi iofs ganska säkra på att hon inte skulle göra heller.  Dock hade jag kännt av en hel del förvärkar ett tag och jag visste med all säkerhet att jag inte skulle behöva gå över vidare länge....
 
Måndag natt 03.40 vaknade jag av att jag trodde att jag kissade på mig. Jag sprang till toaletten och märkte då att detta inte var urin - vattnet hade ju gått. Jag var lika förvånad som första gången vattnet gick och visste inte riktigt hur jag skulle bete mig..
Jag väckte Ante och berättade vad som hänt. Vi bestämde oss för att ringa BB och berätta. Där frågade dem om jag hade några värkar och det hade jag vid tillfället inte. Vi bestämde då att jag skulle stanna hemma ett tag till och kunde komma in 08.00 om inget hänt innan dess. Ante somnade om - men det kunde inte jag! Jag kände mig inte så nervös utan mer pirrig över vad som snart skulle hända. Snart skulle vår lilla dotter vara ute !
 
04.30 började värkarna sätta igång. Jag hade glömt hur det kändes och det är svårt att förklara för någon som inte fått barn hur det känns. Men tänk dig den värsta tänkbara mensvärken. Ett hugg i magen som sitter i. Lite som tusen nålar fast inne i kroppen. Jag började räkna hur långt det var mellan varje värk som än var det inte dags att åka in. 
 
07.00 väckte jag Ante och sa att det börjar kännas nu - det är dags att ringa farfar Pelle och be han komma hit för att ta hand om Lucas. Ante steg upp och försökte ringa, men vi fick inget svar. Efter 30 min beslutade vi att vi fick lämna Lucas på dagis för jag behövde komma in på BB fort, vi hade inte tid att vänta på att någon skulle ta sig hit. Dock skyndade sig inte Ante vidare mycket då han tyckte att jag var ganska cool. Han drack sitt kaffe och packade ner det sista i BBväskan i lång och ro. Det var när jag sa att jag tror det är ganska nära som även han började virra omkring och kände lite halvpanik.
 
08.00 kom vi till sjukhuset och jag kände då att jag måste vara öppen ganska mycket. Ont hade jag som in i bängen men hade inte tidigare känt att jag behövt något hjälpmedel som lustgas.
 
Vi blir inskrivna och de sätter igång en CTG kurva. De lämnar oss en stund och jag känner då att jag måste få hjälp. Jag kan inte stå ut längre utan hjälpmedel. Ante kallar in barnmorskan igen och hon känner då efter hur pass öppen jag är och kan då konstatera att jag är 8 cm öppen! 
De blir fart och fläckt och jag måste skynda över till ett förlossningsrum då barnmorskan trodde att detta kommer gå som blixten.
Så fort jag kom in la jag mig på sängen och sträckte mig efter lustgasen! Vilken underbar uppfinning denna gas är! Utan den föder jag inga barn det kan jag lova!
Barnmorkan berättar att hon läst mitt förlossningsbrev och frågade om jag ville ha någon annan smärtlindring. 
Jag svarar knappt då jag koncentrerar mig på smärtan och de gör ännu en undersökning.
 
Det är då de märker att barnet inte ligger som hon ska. Hon ligger i så kallad vidöppen ogynnsam hjässbjudning (2 % av förlossningarna i Sverige har barn som födds i sådat läge).
Då rinner all styrka och energi ur mig. Efter att ha haft en komplicerad förlossning med Lucas hade jag önskat få uppleva en förlossning utan en massa strul. Jag förstod då att detta inte alls kommer gå som blixten.
Det kommer bli jobbigt som tusan!
 
Jag andas luftgas och de hjälper mig bra. Kl 10.05 sätter de sterila kvaddlar på mig - men utan resultat, jag känner ingen förändring och nöjer mig med att bara andas lustgas.
 
De beslutar att jag inte ska krysta när jag känner krystvärkar utan låta barnet få en chans att försöka lägga sig i rätt läge. Dock händer inget och ni som fött barn vet att när man har krystvärkar vill man bara få ut ungen, inte andas sig igenom den!
 
12.25 kallar de in läkare på rummet och han undersöker mig igen. Han beslutar att förlossningen ska ske med sugklocka. Han sätter en kiwiklocka som den mindre modellen kallas och ska med denna hjälpa barnet att ändra läge. Läkaren drar och sliter men lyckas inte riktigt..
 
Då ser jag att läkaren håller upp en sax. Jag minns inget om att han ska ha sagt något om att det skulle behövas klippas för att barnet skulle kunna födas fram - men Ante hörde honom klart och tydligt och jag kände klippet, men inte som smärta utan som en befrielse. 
 
12.58 kom vår älskade lilla flicka ut!
Läkaren hade behövt dra med sugklockan 5 ggr men utan resultat - efter att ha gjort ett snett klipp på 3 cm krävdes det ett drag och sedan var hon ute.
 
Så fort Julia kom upp på bröstet var all smärta borta. En förlossning som egentligen bara skulle tagit max 30 min tog istället flera timmar!
 
Jag var inte rädd för att föda barn efter Lucas förlossning som slutade med att jag förlorade över 2 l blod och fick åka upp på operation för att stoppa blödning samt för att få ut moderkakan som satt fast. Men efter Julias förlossning är jag osäker på om jag vill gå igenom detta igen. Men tiden läker alla sår och jag kommer säkert vilja ha en liten till om ett par år. Huvudsaken är att förlossningarna resulterade i det de ska, nämligen att få födda fram två underbara, friska barn!
 
 
På bilderna ser ni en sjukt trött och sliten mamma - men glad och lycklig över att äntligen få träffa sin efterlängtade dotter. 
Ni ser även såret som Julia fick på huvudet efter att ha blivit tagen med suhklocka. Egentligen ska klockan sättas i bakhuvudet med eftersom Julia låg fel fick de dra sätta den i pannan. Det kan inte vart skönt för Julia då ni kan jämför det med att Julia skulle ha hållt en 15 kilos klump från huvudet. 
 
Efteråt vägde de och mätte henne - 3700 gr och 50 cm lång - en liten men naggande god flicka har kommit tll världen!
 

Tack Patricia

Jag har aldrig besökt  Restaurangbåten Patrica som ligger nere vid Slussen i Sthlm. Dock får jag varje år vid min födelsedag ett presentkort från dem. De bjuder på 2 rätters middag och de vänner jag tar med mig får äta för halva priset. Någon mer som får sådana utskick? Ante får nämligen inte då han fyller år och jag kan inte minnas att jag någongång har haft något med Klubben Patricia att göra. 
Men men, Tack Patricia för att ni uppvaktade mig på min födelsedag- vi får se om vi kommer och äter denna sommaren!
 
 

Kolmården

 
 Igår ringde klockan redan 07.00. Vi gjorde frukost och packade det sista för att sedan väcka vår förväntansfulla Lucas. 
Vi var framme vid 11 tiden och hade verkligen tur med vädret. Det var varmt (ca 25 grader) och inget regn. Det kändes som om det inte var så mycket folk där heller men jag kan tänka mig att ett ställe som Kolmården sväljer en hel del besökare utan att det märks. 
 
Vi besökte först de omskrivna vargarna. De såg väldigt fridfulla och mätta ut : )
 
 
 
Parken är väldigt kuperad och det är många långa backar både uppåt och neråt. Det var ganska jobbigt att kånka på två vagnar, men vi pausade ofta för att titta på de fina djuren eller stannade för att leka på de lekplaster som fannas på området. 
 
 
Vårt andra stopp blev hos Bamse. Lucas ville absolut gå fram och krama Bamse och Lille - skutt. Men när vi väl kom fram vågade han inte utan jag kramade om dem istället. Vi fick tom ställa oss i kö ännu en gång då han sa att han skulle våga - men icke. Därför blev det bara ett kort på Bamse och Lille-skutt då Lucas totalvägrade att stå nära dem !
 
Att besöka bamses ställe var toppen roligt tyckte Lucas. Där kunde man titta in i de olika husen, åka rutschkana och åka karusell !
 
 
Julia sov mestadels i sin vagn men de stunder hon var vaken fick
hon också titta på djuren från sin bärsjal.
 
 
 
 
 Nästa anhalt blev Brunbjörnen. Här ser ni mamma Brumm som lufsade runt, ungarna hennes var uppe i trädet och lekte. Att sådana tunga djur kan befinna sig så högt upp är obegrippligt att förstå !
 
 
 
 
 
 
Vidare till ett av mina favoritdjur, nämligen Tigern! Hur kan man inte tycka om ett sådant stort och mäktigt djur. Varför är inte de savannens konung?!
 
 
 
 
Sedan gick vi vidare för att äta lunch. Vi valde att stanna vid en restaurang som serverade mexicansk mat. Restaurangen låg precis brevid Kulmården som bestod utav en massa roliga saker för barnen. 
Lucas tyckte sedan att detta var dagens höjdpunkt.. tråkigt för han att vi bara stannade där en kort stund. Om vi hade vetat att det skulle bli det roligaste med besöket hade vi stannat ett tag till och kanske tagit ett kort på det!
 
 
 
 
 
 
Vi gick senare vidare för att se Delfinshowen. Lucas var duktig som satt och väntade i nästan en timme på att det skulle börja.. under tiden vi väntade läste vi saga. Om jag skulle åka dit igen skulle jag ha bokat plats (kostnad 20 kr). Då hade vi sluppit sitta och vänta på att få komma in! Tips till er som planerar att åka dit!
 
 
Det sista vi besökte var Linbanan! Ni som känner vår Lucas vet att han är tokig i hissar. Vi hade förklarat för honom att detta var nästan som att åka hiss. Dock tyckte han att detta var lite läskigt. "Jag tycker inte om denna hissen mamma, den var inte alls rolig" sa han när vi väl gav oss av. Vi besökte linbanan kl 17.00 och då var det ingen kö alls.. Vänta till sist då alla andra barnfamiljer har åkt hem - så slipper ni kö och att dela vagn med andra.
 
 
 
 
 
 
Som högst är du 20 m över marken som som närmast 2 m djuren. En mycket spännande åktur som jag gärna hade åkt både en och två gånger till.. Vi fick se alla djuren bra, förutom Lejonen som vilade under granarna. 
 
Underbara söta Julia som blir hela 3 månader på tisdag - tiden går så fort!
 
 
 
 
Påväg  till bilen stannade vi till vid bilbanan. Lucas hade till en början svårt att både gasa och styra, men han fick ganska snart koll på hur det skulle göras!
 
 
Vi åkte sedan vidare till Norrköping där vi sov över på hotell Centric. De hade stora rymmliga rum och låg mitt i stan. Vi gick ut för att äta på restaurang och tog oss en kall innan vi begav oss till hotellet igen.
 
En underbar utflykt! Dock har vi en son med hett temperament och vill gärna bestämma vart vi ska gå och hur saker ska göras. Trotsåldern kan vara lite besvärlig när man är ute på utflykt men det är bara att vara kall och cool som förälder och välja vilka strider som ska tas. Vi hade iaf en toppendag och kan varmt rekommendera er att åka dit. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dopinbjudan utskickad

.. Kommer snart på posten till er nära och kära : )
 

Förberedelse för kolmården besök

Nu är nästan allt packat och fixat inför morgondagens resa. Herregud vad grejer som ska med. Regnkläder, matsäck, ombyte, dricka, blöjor, övernattningsgrejor m.m..
Jag har dessutom putsat och tvättat Lucas vagn - det var verkligen behövligt!
 
Ante har vart iväg hela dagen med sitt jobb på ett litet semesterfirande så jag har vart själv med barnen hela dagen, vi hoppas att han snart dyker upp så att han kan hjälpa mig med det sista.
Det är inte det lättaste att försöka få ihop det hela när man är själv med två ungar. Men jag tror nog att jag har kommit ihåg allt och att vi kan njuta av dagen imorgon. 
 
NU först har jag lyckats få Lucas att somna. Jag la honom redan vid 19.00 men han har inte lyckats komma till rå förrän nu. Då återstår bara att Julia ska försöka komma till ro så kan även jag sätta mig själv och njuta av denna fredagskväll.
 
Hoppas nu vädret är med oss imorgon och att vi slipper regn.
Enligt SMHIs hemsida ska det bli runt 25 grader  och mulet i Kolmården. 
 
Våra mackor till imorgon!
 
Mina otroligt fula men ack så goda Jordgubbsmuffins!
 
Kaffet är redo att bryggas imorgonbitti !
 
Lägger in ett inlägg på söndag om vår lilla tripp!
 
 
 

Tips för att få hela kokade ägg

Ibland när du kokar ägg går de sönder när de kokas.
För att slippa det häller du i salt i vattnet när du kokar äggen.
Då får du hela, fina ägg !
 
 

Blodprov på lilla Jullan!

 
Igår steg jag och Julia upp tidigt för att hinna före alla pensionärer
som alltid brukar sitta i kö för att ta prover.
Vi skulle nämligen ta ett blodprov för att säkerställa hennes mjölkallergi.
 
 
Julia var så duktig och det gick kanonbra! Ett litet plåster fick hon och nu väntar vi på resultatet!
 

En dag vid malmsjön!

Igår när solen lyste över oss nästan hela dagen passade vi på att åka ut till Malmsjön
för att sola och bada. 
Det är mycket packning som krävs som 2 barnsfamilj. Blöjor, ombyte, handdukar, parasol, sandleksaker, mat, dryck, sandstolar, filt, vagn, solkräm och mycket mycket mer!
Men när vi väl var på plats hade vi en kanondag i solen..
 
 
Julia under parasolet
 
Badkruka som jag är kollade jag på när Ante och Lucas badade..
 
Mina fina pojkar!
 
Min söta pojke!
 
Nergrävd i marken
 
 
Sköndag i solen!

Spiderman!

Igår fick Lucas ett par luftkuddar som hade Spiderman på sig.
Han var så förtjust i dem att han hade de på sig hela dagen !
 
 
De funkar att ha över kläderna också ha Lucas. 
Han har rätt - de är ju skitsnygga :)

Vårt nya köksbord

 
När vi sålt iväg vårt gamla köksbord kändes det väldigt tomt i köket...
 
 
 
Men kl 23.00 vad sängen och bordet uppmonterat och färdigt!
Det är ett stort bord i ek och där kommer vi kunna sitta många och bjuda på goda middagar!
Tack för möblerna Pelle och Barbro. De kommer komma till nytta!
 
 
 

En dag i solen!

Idag har vi vart ute hela dagen!
 
Jag och barnen besökte lekparken nedanför oss och Ante också och tränade på förmiddagen.
Lucas gillar att klättra upp på alla möjliga höjder han hittar och sedan spana på utsikten.
Vi hittade smultron som vi satte på strå och åt sedan dem i skuggan.
 
 
På eftermiddagen åkte vi ner till Dalparken för att träffa våra vänner Hanne och Guss och deras Eline. De bor i Norge så vi ses inte så ofta. Barnen lekte i lekparken och vi vuxna satt och åt picnic.
Vi bestämde oss sedan för att dra vidare till badstranden. 
 
 
Man blir trött av att vara i solen så Lucas somnade väldigt fort i sin säng. Dock är Julia svårare att få till ro - men snart somnar hon nog också och då ska jag och Ante sätta oss med en flaska Rosè och myspysa lite i kvällssolen. 
 
En underbar dag har vi fått vara med om - hoppas ni njöt av solen lika mycket som vi!

Ut med skiten !

Idag har vi sålt iväg vårt köksbord med stolar och även vår säng.
Vi har nämligen fått både ny säng, bord samt stolar av Antes föräldrar!
TACK TACK säger vi!
 
Vi satte in en annans på blocket och efter bara 2 timmar var allt sålt. Senare i eftermiddag kommer våra nya möbler och de gamla åker ut! Vi sålde allt för 1000 :-. Skönt att bli av med det och framför allt att slippa kånka ner till och slänga på tippen. Bra att någon annan har glädje för ens annans skit!
: )
 
IKEA Säng 160x200 cm + Bord med 4 stolar
 
IKEA Säng 160x200 cm + Bord med 4 stolar
 
 
 

Gårdagen i sammanfattning

Igår vaknade vi av två glada ocg pigga barn!
 
 
Vi bestämde oss var att vara hurtiga och gå ut för en powerwalk på 5 km. 
Så på med träningskläder och ut och gå!
 
 
 
Det är skönt att komma ut och rör på sig direkt på morgonen men det är mycket jobbigare att gå med barnvagn än om du går utan så när vi kom hem igen stannade vi upp i lekparken så Lucas fick leka lite och vi fick vila våra fötter en stund!
Som ni ser är jag fortfarande vit som snö - har liksom inte funnits så mycket sol som ni vet !
 
.
 
Åka linbana med pappa är superkul!
 
Julia låg så snällt i sin vagn medan Lucas sprang runt i lekparken
 
 
 
Sedan drog vi iväg och handlade för veckan på Maxi och för gårdagens middag då Farbröderna Marcus och Philip kom över. 
Vi åt Grekisk kyckling pasta och kladdkaka med hallon och blåbär sedan bänkade vi oss för att titta på Finalen i fotbolls EM. Ingen av oss var nog vidare intresserade av den men det kändes liksom som ett måste att se den. 
 
 
Söndagen var en härlig dag med bra energi och roliga möten. 
Hoppas även ni hade en toppen dag. 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus