Redo för morgondagen!

Hela dagen har jag och mamma fixat med mat, tårtor och ikväll har jag fixat i lokalen. Lucas följde med mormor och morfar till kusinerna i sthlm så att vi kunde fixa "ostört". Julia sov i vagnen och Ante var hemma och lagade mat. Team work! Imorgon firar vi Julias dop och Lucas 3 års kalas. Det kommer bli super! Hörs på söndag!

Svar till anonym

Du undrade varför jag äter gris och nötkött och vad som är skillnaden?


Nr 1: Jag har haft hundar under hela min uppväxt, jag skulle aldrig i hela mitt liv kunna tänka mig att stoppa i mig hundkött. Samma sak gäller häst och katt. Jag har personliga band med dessa djurarter och skulle absolut inte vilja ha dem i min mun.

Nr 2: Jag försöker så gott jag kan köpa svenskt kött då de djuren har haft ett betydligt bättre liv än i de flesta andra länder. Helst av allt skulle jag vilja köpa ekologiskt kött men som situationen ser ut med två barn, föräldralön och nu när Ante även pluggar har vi tyvärr inte ekonomin för att kunna handla helt rättvise märkt.

Nr 3: Skulle du kunna gå på en marknad och se en hund sitta i en bur där den inte kan vända sig i och peka på djuret och sedan se den slås ihjäl framför dina ögon och sedan med gott samvete stoppa köttet i munnen? OM du nu skulle fixa det - fine! Jag skulle absolut inte kunna göra samma sak.

Hundarna är sammanpressade i små burar

Jag vet att jag skulle kunna göra så mycket mer för miljön och djurens välbefinnande. Men jag försöker tänka med förnuft och bidra med lite annat tänk. Jag har alltid köpt ägg från frigående höns inomhus men när jag fick höra att de fortfarande har det supertrångt köper vi nu så gott vi kan ekologiska ägg. Vi har vid flera tillfällen tidigare köpt ICAbasic kyckling, men när min svärmor informerade mig om att kycklingen är halalslaktad slutade vi även att köpa den. Jag slutade äta på en restaurang i Växjö när jag fick reda på att allt deras kött är halalslaktat. Det är inget jag stödjer.

Känner inte att jag behöver förklara mig vidare. Alla har olika tycke. 

Gör som du vill - jag står fast vid min kommentar. Hundkött, nej tack!


Hundkött ?! Nej tack!

 
 
Igår kväll satt jag i minst en timme och läste olika artiklar på WSPA.se. Jag fastnade för de som handlade om hundköttsindustrin. Hur bara kan man ?! Tänk att det idag finns människor som går till marknader och köper hundar som de dödar med 200 volt i munnen eller klubbar ihjäl dem med en stor påle.
Livet innan slakten sitter de i trånga burar med bara galler under fötterna. När det sedan är dags för slakt stoppas de in i små burar som de egentligen inte ens får plast i och får tillbringar dagar i dem till dess att de blir sålda. 
 
Själv förstår jag inte hur människor på 2000 talet kan behandla djur såhär...
Fy farao.
 
här kommer en länk till WSPA. Ge ett bidrag du också http://stoppa-djurmisshandel.se/index.php/Campaigns-Swedish/Web-animalprotector-WSPA

Ante - en duktig fotograf :)

 
Idag kom Patrik och fick de bilder som Ante tog på hans och Erikas bröllop i lördags.
De tyckte de var så fina att de ville ta del av dem. Det är verkligen kul att andra tycker Antes kort blir så bra att vänner vill ta del av hans foton. 
Han är verkligen superduktig på att fota måste jag säga utan att vara partisk.
 
Känner ni någon som är ute efter en hobbyfotograf så tänk på min sambo - det vore verkligen ett toppen extraknäck nu när han pluggar. 
 
Här kommer ytterligare några bilder från bröllopet !
 
 
 

 

 


Förberedelser igång !

Idag var jag igång så fort Lucas var lämnad på dagis.
Jag har gjort dumlefluff till tårtan, städat, fixat ny cykel (blev en 12tum och självklart en cykelhjälm). Det blev lite dyrarae än vad en trehjuling skulle ha kostat men vad tusan - den här kommer han ha glädje av länge !
Innan jag hämtade Lucas körde jag Ante till skolan igen efter att han kom hem en stund för att äta lunch.
 
Nu väntar vi på att mamma och pappa ska komma ikväll sedan är det gasen i botten i morgon då vi ska fixa lokalen och laga maten. Tänk att det alltid blir mycket att göra fast man ska ha det litet !
 
 
 
Julia har verkligen vart toppensnäll och lekt så snällt hela dagen. Det har verkligen underlättat!

Jag - en varmhjärtad person ...

 
.. iaf enligt det här personlighetstestet.
Jag hittade testet på Mikaelas blogg. 
 
 

Det här är min personlighetstyp:
Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

 

 

Härligt - då vet jag vad som passar en själv då!

Gör testet du oxå på http://se.41q.com/ 


Höstmys i soffan

När barnen är lagda finns det alltid saker som "måste" göras. Men ibland bara orkar jag inte ta tag i städningem vika tvätt, disk eller annat tråkigt som inte hinns med med 2 barn hemma. 
Då får tråksakerna vänta tills morgondagen och det blir mys i soffan istället. En filt i knät, Melker tätt brevid och en kopp citronte. Mmmm...
 
 
 
Iittala Taika Tea Mugs
 
 
Jag bara älskar dessa tekoppar från Ittala- om jag hade råd hade köpt hela bunten !
Jag älskar att dricka te ur stora härliga muggar. 

Sista soldagen ?


Lekparkshäng

 
Idag efter alla våra bestyr var det dags att hämta hem Lucas från dagis. Ante var ledig från skolan idag så han har ägnat hela eftermiddagen åt att plugga matte här hemma. Eftersom han skulle få lite studiero tog jag med mig barnen ut på en promenad. Vi gick bort till Karlhov där Lucas fick leka i lekparken. Julia sov i vagnen så jag och Lucas kunde leka ostört. Emilia och Loijsan kom också förbi en liten stund.
Hela 2,5 timme var vi ute i lekparken och när vi sedan gick hem var Lucas väldigt trött. 
Men lite mat i magen la vi oss i soffan en stund och där både barnen somnade. 
 
Nu sover de båda i sina sängar och jag ska kura ner mig i soffan med filt och kissekatten Melker.
Imorgon kommer mamma och pappa från småland och hjälper mig förbereda maten inför Lördag. 
 


Storhandling på MAXI !

 
Allt handlat till festligheterna på lördag. Det är något enstaka som måste fixas men annars hann vi med allt idag. 
Det blev några kassar från MAXI som vi numera ALLTID handlar på. 
Vi har jämfört från en massa andra butiker så som Willys, Coop, Lild men inget slår Maxi.
Varje gång vi har handlat på Willys och Coop blir det dyrare än på Maxi. Handlar vi på Lidl måste vi alltid komplettera från en annan matvarobutik.
Vi skriver alltid matsedel och handlar en gång i veckan. Antar att det kanske blir billigare om man tar vara på alla "kupongvaror" eller om man åker runt och handlar det billigaste på olika affärer - men vem orkar?.
 
Nu tänker vi inte leta runt längre efter den "billigaste" matvaro butiken. Vi stannar på Maxi där vi faktiskt tycker att vi får mest för pengarna. 
Vart handlar ni för någonstans ?
 

 
 

Kvällen hos Nordin Lundahl

Efter dopsamtalet skyndade jag mig ner till Curves för att få lite träning. Under tiden lagade Ante och Lucas mat!
Det är så skönt att komma hem och sätta sig vid dukat bord - det tillhör ju inte vanligheterna att jag kommer hem och få äta mat som inte jag lagat !.
Kvällen gick sedan till bad, sång och lek! Härligt att fylla på energibatterierna lite som man gör om man får komma utanför huset själv en stund! Nu sover båda våra änglar och jag och Ante tittar på de program vi missat under kvällen. Älskar inspelningsbar box. Den gör det möjligt att vi kan spela in program och titta på dem när vi hinner. 
Så nu börjar filmkvällen: Halvåtta, Robinsson och Ung & bortskämd står på menyn!
Imorgon blir det att inhandla all mat och leta reda på en cykel !
 
 


Två glada tjejer

 
Två glada flickor går snart och hämtar Lucas från dagis och så tar vi oss en promenad till Lina Kyrka där Ante möter upp oss för dopsamtal med prästen. 
 
Senare i eftermiddag ska Ante plugga och jag får ta barnen och hitta på något skojsigt.
Lekparken eller varför inte leka med något spännade på Lucas rum.
Ante är hänvisad ut till vår inglasade balkong om han ska plugga hemma.
Det är annars svårt att få studiero i en lägenhet med en baby och en 3 åring!
 
Ha en bra eftermiddag så kommer säkert ett till inlägg framåt kvällningen!
 

 
 

Tack TOYLAND och BRIO för den rostiga cykeln !!!

 
Vilken j¤vla tur att jag öppnade paketet som innehöll Lucas trehjuling som farmor skulle gett honom nu på tre årskalaset. När jag öppnade var hela styret fullt med rost.
Färgen har släppt och cykeln för nästan 700 kr är inte alls det vi hade förväntat oss.
Fy vad dåligt!!!!
 
Har ringt till Toyland som dock nöjer sig med att vi tar kort på eländet och slipper skicka in den.
Vi får alltså behålla cykeln om vi vill, men vi måste ju iaf köpa en ny till vår lille plutt - inte kan han få en cykel som är rostig heller.
 
Det blir alltså morgondagens bekymmer innan jag ska inhandla all mat att leta rätt på en trehjuling. Kruxet är att Lucas gärna vill ha en vit.. Nu hade jag ju turen att hitta en vit på nätet men som då visade sig inte riktigt hålla det den lovade..
 
Har ni några förslag på vart jag kan hitta en bra, smidig trehjuling ?
 
 

Städa städa!

Den här förmiddagen gäller det att städa hemmet så mycket jag hinner - på eftermiddagen ska vi till prästen för dopsamtal inför lördagens dop sedan har jag resten av veckan fullspäckad med saker som ska göras inför dopet och Lucas 3 års kalas.
Heja mig!!!

Radiotjänsten tog oss!

Vad ska man säga.. Det plingade på och Lucas sprang till dörren och sa HEJ! till mannen i pikétröja och jeans. Det va lite svårt att ljuga sig ur situationen så numera blir det ännu en räkning. Det var ju lite dumt att de skulle ta oss just nu när inkomsterna inte är så höga men jag får helt enkelt inse att det är ett måste. Han var iallafall trevlig gubben, alltid ett litet plus i denna tråkiga historia!

Lära-gå stol !

 
Idag var det dags för Julia att få testa att sitta i lära-gå stolen. 
Hon tyckte det var mycket roligt och tryckte vilt på alla knappar så att musik spelades. 
Storebror Lucas var bitter då han insåg att stolen bara är för bebisar och att han själv inte kunde sitta i den. Inte kul när lillasyster få ha en massa roliga leksaker !
 
 
 

Magbilder !

 
Hittade lite kort från graviditeten och hittade dessa kort. De är tagna 6 dagar innan Julia kom. En trött och sliten Erica som längtar ihjäl sig efetr sin dotter och en förväntansfull Lucas som snart ska bli storebror!
 
 
 
 
 

BVC besök

 
 
Idag var det dags för att återigen gå till BVC för att träffa Jaquline som skulle väga, mäta och ge oss lite kostråd nu när Julia blivit drygt 4 mån. 
 
Lilla donnan växer sakta med säkert - 6,2 kilo och 63,5 cm lång. Lucas vägde nästan 1,5 kilo mer än Julia då han var 4 månader. Man ser så tydligt att det är två helt olika individer de två =)
 
Vi fick en tid för vaccin om några veckor samt ett doktors besök då hon blir 6 mån.
 
När jag satt ute i väntrummet bläddrade jag igenom ett nr av Vi föräldrar och läste en artikel om Barnnamn.
Jag blev helt paff när jag läste vilka "namn" folk har försökt få igenom.
Vem vill döpa till barn till Tomhet ? Dessutom finns det någon stackars där ute som heter Grill!
Vi kanske är tråkiga som valt några av de vanligaste namnen i Sverige - men hellre de än att de stackars barnen  skulle ha fått helt sjuka namn i min mening som de i bilder ovan. 
 
Nåja nog om detta - dags att åka till MAXI för storhandling !
 
 
 
 
 

Utan dina andetag

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor. Jag kan inte ens stå när du inte ser på. Genomskinligt grå blir jag utan dina andetag. Kent, ni är så jävla bra!! Så tänkvärda ord.. Det passar så väl in på hur jag känner för min familj, mina barn och min underbara älskling! Jag vill inte leva utan er!

Glada Julia

 
 
Min glada flicka vad du är söt !
 

Naturfotografen Lucas

 
 
 
Min syster Tes med familj lämnade Lucas hos oss på eftermiddagen efter att ha tillbringat två dagar med hans kusin Vera. Först var han superarg och jätteledsen över att vara hemma - han ville bara vara hos Vera skrek han och ville absolut inte pussas och kramas. Men efter en stund kom han och ville gosa en stund både med sin mamma och pappa. 
 
Jag gick ut en stund med barnen så att Ante kunde få plugga lite matte ifred.
Då ville Lucas ta lite kort (han har ju lagt märke till att hans mamma har mobilkameran i högsta hugg för jämnan).
 
Här är en liten samling från Lucas fina kort
 
 
Det var en härlig stund ute i det inte allt för fina vädret. Julia sov som en gris i vagnen så jag kunde leka ostört med Lucas och det uppskattar han verkligen.
Nu blir det Pizza och film i familjesoffan. Ha en mysig söndag!
 
 
 

Bildbomb från Patrik och Erikas bröllop!

TACK älskade vänner för att vi fick vara med och fira er stora dag. 
Ni var fantastiskt fina, lokalen var superfin och maten smakade otroligt gott! 
Ni är underbara. 
Vi önskar er all lycka i framtiden!
 
 
 

 

 

 
 

Godnatt!!!

Ligger i skrivande stund i sängen brevid en sovandes karl (dock ingen främling utan min älskade sambo). Vi har haft en toppen dag och Patrik och Erika har verkligen lyckats göra en toppenfest!. Vi hade kunnat tanba flera timmar till men som småbarnsförälder måste man tänka på morgondagen också! Bilder från dagen kommer imorgon! Sov så gott!

Vera på besök!

 
 
 
Oj oj! 
Är går det i 180! På några timmar har vi hunnit vart i lekparken, ätit middag, kollat på film, ätit godis och nu är ungarna i badet efter att båda råkade ha en liten kissolycka =)
Snart är de färdigbadade och då väntar pyjamas och lite Fångarna på fortet. 
De har verkligen superkul ihop. Det skiljer lite mer än 1 år på Vera och Lucas och de kommer nog ha kul ihop i många år framöver!
Sötnosarna!

Allt klart !

I en småbarnsfamilj gäller det att ligga steget före. 
Därför (planeringsmänniksa som jag är) har jag helst allt färdigt dagen innan som vi ska på stora galej.
Antes skjorta är styckt, Näsduken vikt, skorna putsade, naglarna målade och kläderna upphängda så att vi fort kan göra oss klara imorgon då vi lämnat våra barn hos sina respektive barnvakter. 
För man vet aldrig vad som kan hända med två barn i familjen och ibland (läs oftast) uppstår det grejor som gör att man blir sen. Men nu hoppas jag att vi kan göra oss klara smidigt och snabbt imorgon så att vi inte missar bussen till bröllopet som brudparet ordnat. 
 
Vi ser verkligen fram emot imorgon. 
Jag har packat ner lite pappersnäsdukar - det lär nämligen behövas då jag är superblödig när det gäller sådant som bröllop!
 
PS! Ett litet tips är att ta med sig ett par "extraskor" då det är dags för dans framåt natten brukar göra väldigt ont i fötterna. För att kunna dansa och röra sig fritt utan att ha väldans ont i fötterna tar jag därför med mig lite bekvämare skor att byta till ; ) 
 
 

Om-klädnad pågår !

Ljusa stolsdynor är inte så smart i en småbarnsfamillj.
Därför blir det svart tyg som gäller. 
Jag har valt eb tjockt tyg som är lätt att torka rent från alla matfläckar, färgkritor och annat
som de kommer utsättas för!
 
 

Min hjälpreda

 
 
 
Lucas hjälper mig att städa hemmet inför vårt storfrämmande som kommer i eftermiddag. Nämligen kusinen Vera som jag sova över här inatt. Imorgon då vi ska på bröllop är det Lucas tur att sova över hos Veris. 
De kommer ha en massa skoj ihop och jag lovar att det blir fart och fläkt här om några timmar ;)
 

Psalmer till dopet ?!

Idag blev jag uppringd av prästen som vi ska ha på Julias dop.
Vi ska träffas i början av nästa vecka för att prata lite inför dopet och berätta vilka som är faddrar och vilka psalmer vi tänkt sjunga.
Julias faddrar blir min syster Terese och hennes man Axel, samt Antes bror Philip.
Men när det gäller psalmerna är jag väldigt tveksam...
 
Har ni några favoriter ?
 
Bilden är lånad från google. 

Virrig morsa!

 
 
Snacka om att jag har blivit virrig!
Jag brukar vara duktig på att hålla koll på allt, förutom när det gäller mina egna saker såsom nycklar, plånbok m.m.
 
Idag när jag lämnade Lucas tog jag med mig hans gummistövlar och regnjacka.
Väl framme satte jag stövlarna på hans plats och gick sedan hem. När jag skulle plocka upp Julia från vagnen såg jag att jackan låg där. Nåja - det är ju nära till dagis så det var bara att gå ner med den också. Gick hem igen för att låsa upp dörren. Nehe! inga nycklar! Dags att återigen gå ner för att hämta nycklarna som jag hade hängt så fint på en krok på Lucas plats!
Haha..
 
Som min pappa säger "Det du inte har i huvudet får du ha i benen".

Tack !

Vill bara tacka er läsare som "tog åt er" av mitt inlägg "Tråkigt att ni inte kommenterar". 
Det är så mycket roligare att få någon respons på det man skriver dels att jag har lite mer koll på vilka som faktiskt läser bloggen. Hoppas ni fortsätter kommentera ! Jag brukar själv kommentera flitigt på andars bloggar eftersom jag själv tycker det är så roligt att få kommentarer!
 
Detta är 4 dagen i rad som jag har över 150 läsare och jag hälsar er alla välkomna och hoppas att ni stannar kvar och läser. 
 
Ger er en bild från förra sommaren på lilla Lucas. Tiden går fort!
 

Svar till Tessan och Erika

 
 
Jag tycker det var mycket enkelt att göra blommor och blad i sugerpaste. Se till att du har lite florsocker under pastan när du kavlar den bara. 
Jag väljer att inte låta dekorationerna torka helt innan jag lagt dem på tårtan för jag vill kunna justera dem lite när de väl är på plats. Antar att det beror på hur stora blommor man gör eller vart du vill använda dem. 
 
Tack Erika för att jag får låna dina verktyg, dock köpte jag egna som jag inte kommer använda mig av den här gången då jag bara ska göra ett fåtal blommor. Men det kan ju vara kul att ha i framtiden till alla de födelsedagstårtor man kommer att göra till barnen.
 
Jag köpte sockerpastan och vertygen på www.lyckasmedmat.se
På hemsidan hittar du allt du kan tänkas behöva till din matlagning och bakning!
 
 
 
 

Nu är det bestämt!

... Om 3,5 år är Ante högskoleingenjör! Tanken var att han skulle plugga nästa höst men han valde att söka i år för att se om han hade en chans. Han kom in och vi har länge funderat om han ska börja eller inte. Med tanke på att jag är mammaledig till April kommer det bli tufft ekonomiskt men det kommer gå finfint! Tack Scania för att ni står för kurslitteratur (dock retroaktivt) och tack svärföräldrarna för att ni betalar det sista på lånet på bilen! Utan er hade det inte gått! På måndag börjar en ny framtid för vår familj och jag störtar min älskling till fullo! Lycka till mitt hjärta!

Endast riktiga karlar kan bära rosa..

  
 
 
Like my man ;)
 
 
 
Ni får se på lördag hur snygg han kommer bli i det !
 

Dekorera mera

 
Idag började jag lite smått med att göra dekorationerna till tårtan som vi ska ha på Julias dop.
Jag har köpt sugerpaste i rosa och grönt som är superlätt och smidigt att arbeta med.
Om man bara förvarar sockerpastan i mörker och i plast så det inte torkar kan dekorationera göras i förväg.
 

Snuttegos

 
 
Idag vaknade vi alla lite tidigare än vanligt och när Lucas åt sin frukost var han fortfarande ganska trött. 
Han ville bestämt gosa med sin snutte samtidigt som han åt sin gröt. 
Lillfisen vill ha snuttefilten i örat. "Det är jätteskönt mamma" får jag som svar när jag frågar varför han har den i örat.
 

Lycka är...

 
 
Lycka är att se sitt barn somna tryggt i sin pappas famn.
Underbara ni !
 

Sliten morsa!

 
 
 
 
 
Ibland känns det som om jag vore supergammal.
Jag väljer hellre att sitta i mjukisbyxor i soffan en fredagkväll än att ha på mig en lite för trång klänning och stå och frysa i en kö till ett uteställe.
Jag tycker inte att jag orkar med något sådant längre. 
Antar att alla dessa nätter utan sömn till slut visar sin rätt.
Jag kan räkna alla de nätter jag sovit utan att bli störd sen sep 2009 på mina två händer.
Det är väl en period nu som är lite tuff - snart kommer det vara tvärtom. 
Då och det jag och Ante som står och bankar på dörrarna till våra barn vid lunch och be dem stiga upp!
 
DOCK börjar jag bli sugen på att få gå ut och festa en kväll med våra vänner igen snart.
Sista fyllan jag hade var när vår vän Nille fyllde 25 (nov 2008) och jag blev gravid en månad efter.
Sen dess har det inte blivit så mycket festande och sena nätter i taxi utan mer nattvak och blöjbyten..
 
Men snart vänner drar vi ut på en krogrunda i storstan - jag ska iaf försöka orka med det! Tror jag behöver få i mig några glass och svänga mina lurviga ;)
 
 
  

Kvällens mat

 
 
 
Couscoussallad med grekiska färsbiffar.
 
Lucas tyckte det var supersmarrigt.
Vi har aldrig lagat speciell mat till honom utan han har fått smaka på det vi ätit. 
När han var liten plutt tog vi självklart bort salt men kryddade med övriga kryddor så att han
lärde sig tycka om smaken.
Nu äter han allt. Fetaost, Oliver, Parmaskinka, Soppor, Avakado - you name it!
 Jag tror att om man börjar skämma bort barnen med att ge dem makaroner och köttbullar dagar i ända kommer de bli superkräsna när de blir större.
 
 
 

Emma och Filippa på visit

 
 
 
Idag kom Emma och Filippa på en snabbfika. Det blev inte så mycket sittande då Filippa är nyfiken på omvärlden och Jullan helst inte vill ligga själv. Filippa fick Jullan att tokskratta, ni skulle hört de små flickorna. Så söta så!
Det var en kort men väldigt trevlig stund och munnarna gick i ett =)
Tack för snabbvisiten Emma - det är alltid lika kul att träffas!

Jullan Bullan

Glada Julia är helt underbar ! Det är så roligt att se henne utvecklas var dag. Hon skrattar och räcker ut tungan. Hon observerar och ta in omvärlden. Hon älskar att smaka och känna på allt hon få tag på. 
Katten Melker är mjuk och skön. Tur att han är snäll - en katt i en tvåbarns familj får utstå en del tokigheter!

TV hösten är kommen

Oj oj oj. 
Nu har jag fullt upp!
När Lucas lagt sig 19.30 börjar ju tv kvällen numer. Igår fanns det en massa spännande program som blrjade igen efter att haft uppehåll under sommaren. 
Tur att vi har en inspelningsbar box så att vi kan titta på ett program och spela in ett annat samtidigt =)
Igår kollade vi på "Halv åtta hos mig", "Robinsson" och "Ensam mamma söker".
Sedan spelade vi in "Färjan" som jag tittade på nu samtidigt när jag åt frukost. 
Mycket nu ;)
 
Såg ni "Ensam mamma söker" ? Va är det för karlar Cecilia har valt ? Den ena är lustiga än det andra. 
Det återstår och se om det finns någon av de där tokgubbarna som hon kan fasta för. Jag satt bakom skämskudden hela tiden då jag tyckte att det de pinsamma situationerna kom på löpande band efter varandra =)
bilden är lånad från www.tv3.se
 

Är du som jag och kurar gärna ihop dig i tvsoffan med en filt och en kopp te och myser de sista timmarna man är vaken på dygnet ? 
 

Tråkigt att ni inte kommenterar!

Mitt inlägg om situationen på busshållplatsen lockade en del läsare märkte jag. Det brukar vara 70 - 100 läsare om dagen men idag är det nästan 130 som vart inne och läst. Vad kul! Men hörni kan ni inte kommentera det ni läser. Som min vän Emma skrev till hennes läsare som är flitiga att kommentera "Det är så mycket roligare med en dialog istället för en monolog". Jag vill veta vad ni tycker och tänker om det jag skriver. Så snälla ni 100 läsare där ute, skriv en kommentar nästa gång du besöker min blogg! Ni som redan kommenterar - tack !

Kan ni sluta ta på mitt barn tack ?!

Idag tog jag bussen hem från stan. Då stod jag och väntade tillsammans med en annan mamma och hennes son som kanske var i 5-6 års åldern. 
Hon sa på väldigt dålig svenska " så söt flicka ". Jag sa Tack och sedan tog jag upp la jag ner Julia i vagnen som häll på att somna i famnen på mig. Då kom hennes son fram och började ta på Julia med hans händer i ansiktet och började pilla på henens läppar m.m. Då sa jag till pojken att jag helst inte vill att han tar på henne utan bara titta. Han bara log mot mig och fortsatte att ta på Julia. Då plockade jag upp henne men ungen slutade inte utan fortsatte att pilla på hennes händer och fötter. Då sa jag till mamman att jag helst inte vill att han fortsättar att ta på min dotter. Även hon bara tittade och sa "så söt". 
Inte nog med detta utan vi skulle även åka samma buss så hela vägen stod jag och täckte Julias vagn så gått jag kunde så att inte pojken skulle kunna komma åt henne.
Detta är inte första gången det händer. Jag vet att barn och nyfikna på andra barn och att det är väl menat.
Men någon måtta får det ändå lov att vara!
 
Barnen på Lucas dagis är också nyfikna och vill gärna känna och klämma lite på Julia och det är ok. Sålänge de inte tar i ansiktet. Men när en helt främmande pojke praktiskt taget är rakt i fejset på min lilla dotter har det gått för långt...
Fy !

Accoessoarer inköpta

NU är jag färdig med klänning och allt annat inför helgens bröllop ! Nu återstår det bara att hitta en ny slips till Ante sen är vi klara och inväntar med spänning våra vänners bröllop ! Det sa bli så kul att få gå på ännu ett bröllop i sommar! Vad vuxna vi har blivit. Istället för födelsedagsfester och förkrök träffas nu vännerna på parmiddagar, dop och bröllop :)
 
 
 

Hälsotallrik

Idag var jag nere på stan för att köpa der sista inför Patrik och Erikas bröllop som är på lördag. 
Då passade ven jag och Ante på att äta lunch på stan - så mysigt det var ! 
 
Vi lunchade på Cafè Kringlan - denna tallrik med kaffe för 75 kr. Helt ok tycker jag!
 

Problem återstår

... men jag har skrivit till blogg.se kundservice och hoppas att de kan hjälpa mig med vad som blivit fel.
Helgen har flugit förbi. Ante har vart på Utö på svensexa. De hade haft det kanonkul men lite för lite sömn så Ante stupade i säng igår vid 20.30. Själv satt jag uppe en stund till då Lucas ännu inte hade somnat. 
Numer har han jättesvårt att somna. Vi lägger honom 19-30 - 20.00 men han somnar inte förrän 22.00 kanske. Lucas har alltid behövt väldigt lite sömn men det blir så jobbigt när han är vaken i stort sett lika länge som vi. Då har vi inte längre någon ensamtid kvar..
Någon som har samma problem med sina barn? Några tips att dela med er ? 
 
Idag ska jag ner till stan för att göra lite ärenden och dels hitta en slips till Ante till bröllopet på lördag. Vi beställde en skitsnygg rosa slips och rosa näsduk att ha i kavajen, men senare fick vi ett mail att det hade utgått! Så då blir vi tvunga att leta reda på något annat. 
 

Min underbara familj !

 
Korten är tagna nu i sommar - vi barn gav pappa det i 60 års present. Visst blev det fina kort ! =)

Tålamod Erica, Tålamod!

Vissa dagar blir det bara pannkaka av. Som den här. 
Lucas som vart superduktig hela veckan med att gå på toaletten själv har kissat och bajsat på sig stup i kvarten. Samtidigt som jag står och torkar stolsdynor rena från kiss gallskriker Julia som vart på sitt allra bästa humör (not).
Det är en sån där dag när man vill hinna med så mycket som möjligt men inget blir gjort...
Vissa dagar vill man helst bara dra täcket över sig och börja om från början igen!
Nu på eftermiddagen börjar allt ordna upp sig igen och jag börjar få kontroll på läget igen. Phu!
Nåja. Julia har sovit nu en stund iaf och jag hoppas hon vaknar och är en mer harmonisk flicka.
Tur att Ante snart kommer hem så att vi blir två med besvären : )
 
 

Har fortfarande inte hittat någon lösning = (

Tråkigt, tråkigt. 
Jag har kollar runt på hela blogg.se om vad det är som kan ha hänt med just min blogg. 
Jag kan lägga upp bilder om jag kopierar in dem eller med hjälp av den här Remby men inte via mobilen..
 
Ska se om jag kan luska vidare i detta i helgen. ..
Lustigt att ingen annan verkar ha samma problem !

R.I.P KitchenAid

 
Igår när jag skulle göra smoothies blandade jag i frysta jordgubbar som vanligt. Dock var dessa gubbar mycket större än vanligt. KitchenAid pallade tydligen inte det och bladen gick sönder!! R.I.P du underbara! Du kommer bli saknad då jag inte har råd att ersätta dig =( !!!!
 
 
 
 
 

Kan bara lägga upp bilder med hjälp av Remby ?!

Någon mer som bloggar som har samma problem ?
Alla ikoner där du kan ändra textstil eller lägga upp länkar m.m är borta, det ända som syns är en ikon som heter Remby. 
Trycka jag på infoga bild så försvinner allt i det högra fältet.. 
Mycket lustigt!

Kärleken till mina barn


Mina älskade barn jag älskar er så, att det inte går att förklara.
En mors kärlek till sina barn är större än något annat.
Ni är mitt allt - utan er vet jag inte om jag hade kunnat leva.
Ni är mina lungor, min kropp min själ
utan er hade jag inte velat ta ett fotsteg till.
 
Att få vara er mamma är det bästa som kan hända.
Jag önskar att ni älskar mig så mycket som jag älskar er. 
 
Att få vara ert allt som en mamma kan vara känns så oerhört starkt.
Att veta att ni tyr er till mig när ni känner någon fara. 
Att få snusa på er då ni sover i min famn är en gåva från ovan.
 
Visst är det tufft ibland och inte alltid skratt och lycka. 
Ni är duktiga på att utmana er mamma och ibland känns det mer än vad jag klarar.
Men efter en stund när allt är lugnt igen är allt det dumma som bortblåst.
Jag är så lycklig att få ha er här och jag lovar att jag ska för alltid hålla er kär.
 
Lucas och Julia jag älskar er av hela mitt hjärta. 
Att jag och er pappa kunde skapa er är ett mirakel - 
en lycka så stor att det knappt går att förklara.
 
Ta hand om varandra och vårda ert syskon väl.
Lova mig att ni för alltid förblir vänner och tar hand om varandra.
En dag då mamma och pappa inte finns kvar har ni alltid varandra. 
 
// Er lyckliga mamma !
Foto: Underbara vackra älskade Julia.Foto: Vår prins!  http://instagr.am/p/OXRTptrTYp/
 

Tack Loijsan & Mili för idag!


Storbeställning skickad!

 
.. Och mycket, mycket mer - totalt blev det påfyllnad i barnens garderober för drygt 2000 : -. Tack HM för 20 % rabatt. Det blev över 600 kr i rabatt den här gången. Nu har barnen nog höst/vinterkläder så att de klarar sig !

Går inte att lägga över bilder!

Hmmm ? Något konstigt har hänt - det verkar inte funka att lägga över bilder på bloggen..
Återkommer om dagens bravader då det funkar igen !

Tårtinspiration

Jag bestämt mig för att baka Julias doptårta själv och kände att jag kan behöva lite inspiration - därför surfade jagin på nätet för att kika runt lite. Oj vilka tårtor folk kan göra! 
Förvänta er inga stordåd  som dessa bakverk ni som är välkomna till dopet, men något vackert ska jag väl förhoppningsvis kunna göra!
 
 
 
 

Lucas önskelista

Igår kväll satt jag och Lucas lite på nätet för att kolla vad han önskade sig till sin 3 åriga födelsedag. 
Först på listan står en vit trehjulig eftersom han precis lärt sig att cykla. 
 
Sedan kom det en massa saker med Spiderman. Jag och Ante har köpt en spidermandräkt till honom och jag vet att mamma ska köpa påslakanset m.m med Spiderman!
 
Sedan önskade han sig bla. ny pyjamas, kalsonger (då han håller på att öva sig utan blöja), vattenmålarfärg och penslar, pärlor och pärlramar, leksaksbilar och dvdfilmer.
 
Tänk att han har blivit så stor att han faktiskt kan berätta och förklara vad han önska sig och inte. 
Sötnosen min börjar bli en stor pojke nu. 
Snart blir min förstfödda hela 3 år. Oj vad tiden går snabbt!
 
Trehjuling vit
Lucas nr 1 på önskelistan!
 
'
Vår present till Lucas blev den här dräkten!
 
 
 

Joggingskor beställda

Nu tog jag tag i saken och beställde ett par bra skor från Sportamore.se som jag kan använda mig av utomhus!
Det krävs bra skor har jag märkt om man ska kunna röra sig bra utan att få skoskav ;)
 
Cell Ikonis 2 W Puma Grå/Lila
 
 

Kalops!

Riktig "hemmafru" som jag är lagade jag en riktigt Söndagsmiddag idag. Kalops med lingonsylt och inlagd gurka.
: ) Mmmm!
(Dock ser inte bilden så aptitlig ut hehe) !

Sovrummet klart!

.. nästan! Det som återstår är lite tavlor och annat plock - men till stor del är det färdigt!
Vad tycks?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julias första smaktest

Idag efter att vi vart och hälsat på ett par vänner i Rönninge beslutade vi att det var dags för Jullan att få smaka på lite riktig mat. Hon fick smaka på morot och mangopurè. 
Matningen gick bättre än förväntat då jag minns hur Lucas verkligen hatade puré vid 4 månaders ålder!
Lilltjejen är inte så liten längre : ) 
 
 
 
 
 
 
 
 

De sista dagarna

De sista dagarna vår familj har haft tillsammans har vi tillbringat runt hemmet. Vi har lekt i lekparken, städat här hemma och färdigställt sovrummet (bilder kommer senare under dagen). 
Ante ska tillbaka till jobbet och Lucas till dagis efter 6 veckors ledighet. 
Jag tror nog att Lucas tycker det ska bli ganska roligt att få gå tillbaka och leka med sina vänner. 
Det ska bli spännande att se hur vår stora kille kommer utvecklas nu på höstterminen. Han pratar redan superbra och kan alla stora bokstäver, färger, höger och vänster m.m. En smart kille absolut. 
Vi får se vad dagis hittar på för utmaningar och vad Lucas tycker är intressant så vi kan hjälpa honom att utvecklas. 
 
Själv kommer vardagen att lunka på genom att lämna Lucas på dagis, umgås med min lilla dotter och sedan hämta Luckie från dagis på eftermiddagen. En spännande höst för oss alla då det ev. blir stora förändringar som kommer ske. Men det får vara en hemlis ett tag till tills det är bestämt hur det blir i framtiden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inför dagisstart

Dags att rensa ur Lucas garderob inför hösten och ta bort det som är för litet och komplettera med nya höstkläder.Det innebär att det är dags att märka om Lucas kläder som han har på dagis.
Det är dock ingen garanti för att de inte kommer försvinna men det blir iaf lättare att hitta dem i klädkaoset. 
Ett tips till er andra föräldrar som ännu inte har barn på dagis är att inte köpa för dyra och omtåliga kläder till dagis. Barnen måste kunna röra sig bra och kläderna slits jättemycket då ungarna leker i stort sett  alla timmar de är på dagis. Låt barnen ha luftiga kläder som de kan röra sig obehindrat i.
Tajta jeans är snyggt - men inte så lämpligt för dagislek. 
Vi köper våra namnlappar från namnlappen.se de håller jättebra och du kan välja om du vill ha vanliga klistermärken eller märken som du stryker på dina kläder. 
 
 
 

Glassbildebut

Vilken cirkus det blev här nu ikväll!
 
Vi har tidigare hört glassbilen på fredagkvällarna men inte brytt oss om att gå ner för att köpa något. 
Men för någon vecka sedan när vi berättade om vad det var som lät (ni vet den där typiska glassbilssignalen) blev Lucas nyfiken och vi sa att vi någongång skulle köpa glass utav bilen som lät.
 
Så ikväll när Lucas precis skulle gå och lägga sig hör vi glassbilen. Lucas blev alldeles till sig och skrek "GLASSBILEN".
Jag och Ante sa att vi förmodligen inte hinner ner men efter någon sekund beslöt vi att om vi skyndar oss så kanske blien inte kör ifrån oss. 
Sagt och gjort. På med byxor, Lucas for ut i hissen, Ante sprang efter plånboken och vi låste och skyndade oss ner - men nej! Ingen glassbil... 
Lucas blev helt förstörd och vi gick ledsna upp i lägenheten igen..
Men då hörde vi glassbilen igen, denna gången sprang vi som raketer och Lucas sprang rakt ut från porten och förbi glassbilen.
Jag fick ropa efter honom att den lilla blå lastbilen som stod precis framför honom var den vi väntat på. 
Lucas blev jätteglad och fick köpa sin första glass från den snälla killen som körde. 
När jag frågade vart bilen var första gången vi hörde den hade den stått på gatan nedanför oss, det var därför vi inte såg den!
Men nu har vi lärt oss att bilen stannar precis utanför oss kl 20.00 varje Fredag!
Det lär bli fler inköp från Hemglassbilen och detta kommer bli ett roligt minne att blicka tillbaka på i framtiden!
 
 
Mixpack - Prova på mix - Mixpack från Hemglass köp här så levererar vi glassen till dig, nästa gång Hemglassbilen kommer till din gata.

Andys lekland

Idag gjorde vi vårt tredje besök på Andys lekland som ligger vid Sickla köpcenter i Sthlm. Lucas har verkligen kanonkul och det är roligt som förälder att få se den energi han får när han får leka av sig.
Han är totalt orädd vår son. Han ville åka de mest branta rutschkanor jag sett. Jag bangade så Ante fick åka med honom på de ställen som verkade superläskiga. 
Vi åt lunch få Waynes som ligger inne i leklandet och efter tre timmar avslutade vi besöket med en glass. 
 
Man får räkna med att det är en del folk och hög ljudvolym men jag tycker att det är ett perfekt ställe att låta barnen springa fritt och leka av sig. 110 kr kostar det för barnen och vuxna går in gratis. 
 Lkelandet passar barn i alla åldrar - De har saker bollhav för de minsta och stora klätterställningar för de stora. Besök dem vetja!
 
 
 
 

Julia 4 mån

Idag blir vår skatt hela 4 månader. 
Tiden går så fort!
Hon kan redan så mycket och varje dag känns det som om hon blir mer "med"
och att hon lär sig nya saker. 
Hon ligger mest för jämnan och rullar från mageläge till ryggläge och har börjat jollra så smått. 
Min söta unge !
 
 
 

Dopklänningen är färdig

Nu när vi var nere i Småland passade mamma på att brodera in Julias tre namn och dopdatumet i vår dopklänning som mamma gjorde till min storasysters dop 75. 
Alla vi tre systrar har haft den och alla våra barn - plus våra två kusiner så den är poppis i dopsammanhang. 
 
Tack mamma för att du hjälpte mig att göra den så vacker. 
Nu väntar vi bara på att Julia får bära den dem 1 sep !
 
 
 

Sista dagarna i Småland

Här kommer de lite bilder från de sista dagarna i Smålans som bestod av bakning med barnen, kantarelljakt och mys i de dåliga vädret som kom i början av veckan. 
 
Vi har haft underbara dagar med familjen, men nu är vi hemma igen och på måndag nalkas vardagen igen. 
Vi ska njuta nu de sista dagarna vi är tillsammans vi alla fyra innan Lucas ska på dagis igen och Ante ska till jobbet. 
 
 
 
 

Kusinerna är hemma !

 
 
 
 
Igår kväll kom mina systrar med familj från Stockholm till Småland och hela huset blev fullt !. Jag hade gjort en köttgryta på 2,5 kilo kött och nästan gick åt!!!
Eftersom vi inte har haft familjen samlad under hela sommaren hade vi en del födelsedagsfirande att ta ikapp. Vi firade Ante, Arvid, Ellen och min födelsedag igår och idag firar vi min syster Tes som fyller år idag.
Idag tog vi också ett familjekort på hela familjen (som pappa fick av oss syskon i  60 årspresent).
 
 
Här kommer lite bilder från dagarna som gått -
Korten längst ner är på mina presenter. Tre skålar från Orrefors
och ett par örhängen från Designtorget fick jag från familjen! Tusen tack!
 
 
 
 
 
 

Fika i det fria

 
 
 
 
Våfflor med egengjord blåbärssylt tycker vi alla väldigt mycket om!
 
 

När liten blivit stor

Innan Lucas fick syskon var han vår lilla bebis. Men sedan hände något helt plötsligt och vi insåg att han har blivit en pojke och ingen bebis. . Plötsligt kunde han ju prata superbra, springa jättefort, klä på jackan själv och nu kan han dessutom cykla! Mammas fina underbara Lucas har gått och blivit en alldeles underbr pojke med en massa vilja och härligt sett! Du söta underbara POJKE!
 

Loppis

Detta fick följa med mig hem idag !
 
 

Sköna dagar

 
 Hej !
 
Här kommer en liten hälsning från Småland! Vi har det toppen. Fint väder, god mat och trevligt sällskap - kan det bli bättre. Vi har hunnit med en massa saker. Bla. har Lucas fått åka karusell, lärt sig cykla, badat.
Här får ni lite bilder från veckan som gått.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon kommer kusinerna ner och då får Lucas leksällskap utav kusinen Vera!
Vi ska fortsätta vår underbara semester och hoppas på att få nuta den sista veckan vi har tillsammans.

Hjälpa morfar

 
 
Lucas hjälper gärna till att fixa grejor, och att laga gräsklipparen med
 morfar var både spännande och roligt! 
 
 
 
 

Stadig frukost!

Hemma hos mamma och pappa kan man verkligen skryta om frukosten.
Den är bättre än många hotellfrukostar jag ätit på. Här finns allt att välja mellan
 och det är verkligen underbart att börja dagen med en massa gott i magen !
 

Rundtur i Växjö

Bara en timme efter att vi kom ner till mamma och pappa kom även Antes föräldrar ner för att hälsa på och för att få sig en inblick i hur jag har växt upp och "reka" staden Växjö
som de hört så mycket gott om.
Vi visade dem Kronobergs slottsruin, Teleborgslott, Vattentornet, Evedal,
Domkyrkan och slutligen Växjö centrum.
Vi har ätit gott, druckit gott och pratat en massa. Grabbarna hann även med en hockeyturnering medan vi tjejer gladeligen tittade på !
Nu har de åkt vidare för att ta sig till Norrland imorgon och vi tackar för besöket - det var verkligen kul att ni ville komma och hälsa på !
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus